fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A gyújtógyertya bekötésének alapjai

A gyújtógyertyák cseréjének témája olyasmi, amit a csináld-magad technika kedvelői gyakran elővesznek, hiszen a gyújtógyertyák cseréje egy rendszeresen megjelenő feladat. A gyújtógyertyák vezetékeiről viszont nem érdemes megfeledkezni, mert ha a vezetékek nem működnek jól a bekötés után, akkor a motor teljesítménye és az üzemanyag minősége is szenved. Ha extra pénzt költ a legjobb irídium gyújtógyertyákra de rossz helyre köti a kábeleket, akkor energiát és pénzt is pazarolt.

Mit lehet elrontani a gyújtógyertya bekötésekor?

Nagyon sokan tudják a gyújtógyertya cseréjének módját, sokan nehezen jönnek rá, hogy nem minden gyújtógyertya kábel egyforma. A gyújtógyertya huzalok és kábelek nagyon fontosak, mert ahhoz, hogy a gyertyában szikra gyúljon elengedhetetlen a szikra. Ha rossz vezetékeket használ, vagy olyanokat amelyek sérültek vagy rossz minőségűek, akkor ezek problémát okozhatnak az úton. A villamos energia a csatlakozóvezetékek mentén halad a dugó felé hogy így szikra keletkezhessen és gyakran előfordulhat az is hogy a villamos energia egyszerűen megszökik. A villamos energia mindig arra keres lehetőséget, hogy átugorjon a kábelből és ha ez megtalálja a menekülőutat amit keresett (általában a hiányzó vagy megrongálódott huzal miatt) akkor gyújtáskimaradást is okozhat, valamint teljesítményhiányt. Az elektromosság rádióhullámokat is generál és ha a villamos energia kiszabadul a huzalokból akkor az zavarhatja az autó rádióját, valamint egyéb elektronikai berendezéseket is.

Gyújtógyertya kábel típusok

Az elosztott ellenálláshuzalok üvegszál-impregnált szénből készülnek. Ezeket szén maghuzalként is ismerik és ezek a huzalok voltak az 1980 előtt az amerikai járműveinek 95%-ában. A szénmag nagy ellenállást eredményez, és az autógyártók azért fókuszálnak főképp erre, hogy csökkentsék a rádiós interferencia „zaját” amelyet a normális gyújtásrendszer működése generál. Ez a zaj nemcsak rontja a rádióvételt de sürgősebb esetekben zavarhatja a motor vezérlésére használt érzékelőket is. A mágneses ellenálláshuzalok főleg az ázsiai autók miatt kezdett el nagyobb népszerűségnek örvendeni. A réz-nikkel ötvözet spirális, sebes magjával az anyag kevésbé áll ellen az elektromosság áramlásának, ami azt jelenti, hogy kevesebb áram szükséges a szikra létrehozásához ugyanakkor a tekercselési mintázat és az anyagok segítenek megakadályozni a rádiófrekvencia megszökését.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata