fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A fékvezetékek légtelenítése

Képzelje maga elé, hogy benyomja a féket, és a lehető legrosszabb pillanatban észreveszi, hogy az autó nem fog biztonságosan megállni. Minden gépkocsivezetőnek ez a rémálma. Ez akkor történhet meg, ha a légbuborékok bejutnak a fékfolyadékba. Ahhoz, hogy ezt megakadályozza fel kell ismernie bizonyos jeleket, amelyek arra utalnak, hogy levegő jutott a rendszerbe. Ezek után azt is megtanulhatja, hogy hogyan kell kijavítani a felmerülő fékrendszeri hibákat.

Mikor kell a fékvezetékeket légteleníteni?

A fékpedál, amely szivacsos és puha ha be van nyomva, nagyon árulkodó ha arra kerül a sor, hogy fel kell ismerni a felesleges levegőt a fékvezetékben. A légtelenítést még el kell végezni ha kicseréli az autó fékjeit és a fékbetéteket, ha az autó hónapokig egy helyben áll anélkül hogy használná, ha a jármű folyamatosan kemény fékezéseken esik át, valamint minden 24 ezer mérföld után, vagy éppen kétévente. De hogyan is jut be a levegő a fékrendszerbe? Az oxigén, a hő és a nedvesség is szerepet játszik abban, hogy a fékrendszerbe levegő kerüljön. A sérült fékvezetékek és tömítések szintén lehetővé teszik, hogy a levegő beszivárogjon. Egyes fékfolyadékok vonzzák a vizet, ami csökkenti a folyadék forrási hőmérsékletét és így a levegő képes belépni a rendszerbe.

A légtelenítés lépései

A légtelenítés nagyjából 1-3 órát vesz igénybe és amire szüksége lesz ehhez, az egy csavarkulcs, fékfolyadék, fekete nitril kesztyűk, illetve védőszemüveg. Az első lépés az, hogy kérje meg egy barátját, hogy üljön a volánhoz. Vegye fel a védőszemüveget és a kesztyűt, így nem fog érintkezni a folyadékkal, ami mérgező. Ellenőrizze a folyadék szintjét a tartályban, majd ellenőrizze, hogy tele van-e. A következő lépésben helyezzen egy vödröt vagy egy tálat a légtelenítő szelep alá és egy csavarkulcs segítségével nyissa ki a szelepet. A szelep megnyitásakor kérje meg a barátját, hogy lassan nyomja le a fékpedált. Képzeljen el egy apró injekciós tűt ami kitisztítja a buborékokat mivel a dugattyúja le van nyomja. E folyamat során bizonyos fékfolyadék elvész. A kiszabaduló légbuborékok felbukkannak és sziszegnek amikor felszínre törnek. Ezek után zárja le a légtelenítő szelepet mielőtt segítője leengedné a fékpedált. Ismételje meg ezeket a lépéseket egészen addig, amíg a sziszegő hang elmúlik, és ismételje meg a felsoroltakat mindegyik kerék esetében és így garantáltan légtelen lesz a fékrendszer.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata