Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékvezetékek légtelenítése

Képzelje maga elé, hogy benyomja a féket, és a lehető legrosszabb pillanatban észreveszi, hogy az autó nem fog biztonságosan megállni. Minden gépkocsivezetőnek ez a rémálma. Ez akkor történhet meg, ha a légbuborékok bejutnak a fékfolyadékba. Ahhoz, hogy ezt megakadályozza fel kell ismernie bizonyos jeleket, amelyek arra utalnak, hogy levegő jutott a rendszerbe. Ezek után azt is megtanulhatja, hogy hogyan kell kijavítani a felmerülő fékrendszeri hibákat.

Mikor kell a fékvezetékeket légteleníteni?

A fékpedál, amely szivacsos és puha ha be van nyomva, nagyon árulkodó ha arra kerül a sor, hogy fel kell ismerni a felesleges levegőt a fékvezetékben. A légtelenítést még el kell végezni ha kicseréli az autó fékjeit és a fékbetéteket, ha az autó hónapokig egy helyben áll anélkül hogy használná, ha a jármű folyamatosan kemény fékezéseken esik át, valamint minden 24 ezer mérföld után, vagy éppen kétévente. De hogyan is jut be a levegő a fékrendszerbe? Az oxigén, a hő és a nedvesség is szerepet játszik abban, hogy a fékrendszerbe levegő kerüljön. A sérült fékvezetékek és tömítések szintén lehetővé teszik, hogy a levegő beszivárogjon. Egyes fékfolyadékok vonzzák a vizet, ami csökkenti a folyadék forrási hőmérsékletét és így a levegő képes belépni a rendszerbe.

A légtelenítés lépései

A légtelenítés nagyjából 1-3 órát vesz igénybe és amire szüksége lesz ehhez, az egy csavarkulcs, fékfolyadék, fekete nitril kesztyűk, illetve védőszemüveg. Az első lépés az, hogy kérje meg egy barátját, hogy üljön a volánhoz. Vegye fel a védőszemüveget és a kesztyűt, így nem fog érintkezni a folyadékkal, ami mérgező. Ellenőrizze a folyadék szintjét a tartályban, majd ellenőrizze, hogy tele van-e. A következő lépésben helyezzen egy vödröt vagy egy tálat a légtelenítő szelep alá és egy csavarkulcs segítségével nyissa ki a szelepet. A szelep megnyitásakor kérje meg a barátját, hogy lassan nyomja le a fékpedált. Képzeljen el egy apró injekciós tűt ami kitisztítja a buborékokat mivel a dugattyúja le van nyomja. E folyamat során bizonyos fékfolyadék elvész. A kiszabaduló légbuborékok felbukkannak és sziszegnek amikor felszínre törnek. Ezek után zárja le a légtelenítő szelepet mielőtt segítője leengedné a fékpedált. Ismételje meg ezeket a lépéseket egészen addig, amíg a sziszegő hang elmúlik, és ismételje meg a felsoroltakat mindegyik kerék esetében és így garantáltan légtelen lesz a fékrendszer.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata