Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékrendszer ellenőrzésének fontossága

Amikor hosszabb utazásra készülnek az autó tulajdonosok, általában csak arra koncentrálnak, hogy biztosan induljon az autó, nem gondolnak a fékbetétekre, a tárcsákra, és egyéb biztonsági alkatrészekre, pedig ezek tökéletes működése elengedhetetlen a biztonságos autózáshoz.

A fékrendszer fontossága és meghibásodásának jelei

A fékrendszer létfontosságú elem, hogy az autó biztonságosan megálljon, vagy csökkentsünk a sebességén, amikor arra szükség van. A fékek segítenek elkerülni a baleseteket, reagálhatunk különböző veszélyekre, melyek az utazás során előfordulhatnak. Idővel a fékrendszer egyes alkatrészei, mint a fékbetétek és a tárcsák, elkezdenek kopni, vagy károsodás jelei mutatkoznak rajtuk, ami lehetséges, hogy egy baleset során keletkezetek. Ezek a jelek megmutatkoznak, például úgy, ha furcsa érzésünk van fékezés közben, vagy a fékezés során, hosszabb ideig tart a sebességcsökkentés, vagy a megállás. Ilyenkor érdemes egy hozzá értő szakembert felkeresni, de amennyiben biztosak vagyunk magunkban, mi magunk is átellenőrizhetjük, mert ilyen esetben a saját és az utasaink, valamint a többi úthasználó biztonságát kockáztassuk. Ha a fékek hibásak, vagy sérültek, a műszerfalon ezt jelzi nekünk az autó. A jelzésen kívül, úgy tudjuk észrevenni a meghibásodását, hogy amikor a fékpedált lenyomjuk, akkor kopogó hangot hallunk. A zajt, több tényező is kiválthatja, például a fékbetétek, amelyek a fékekre feszítik a lemezt, és ezáltal lelassítják a sebességet. Hogyha a betétek sérültek, akkor csökken a hatékonyságuk, ami csikorgó hangot ad ki, mivel érintkezésbe került a féktárcsákkal. Ilyenkor, biztosan eljött az ideje a fékbetétek cseréjének.

Fékrendszer ellenőrzése

A kerék eltávolításával ellenőrizhetjük a fékbetétek és a tárcsa állapotát. Lehet, hogy ez időigényesnek tűnik elsőre, de ha figyelembe vesszük, milyen bajok keletkezhetnek, biztosan hozzá fogunk állni a munkához. Amennyiben a féktárcsáknál egyenetlen kopást vagy rozsdásodást észlelünk, az problémákhoz, illetve teljesítménycsökkenéshez vezethet. A fékbetétek és a tárcsák cseréjéhez, kérjük szakember tanácsát. Ezenkívül, még több egyszerű ellenőrzést végezhetünk az autónkon, hogy a fékek megfelelő állapotban legyenek, kezdve attól, hogy gondoskodunk a fékfolyadék megfelelő tartalmáról. Erre a célra, csakis megfelelő kenőanyagot használjunk. A tartály jelzi a minimális és a maximális mennyiséget, így biztosan nem fogjuk túlönteni. Csak ezzel a folyadékkal tudnak majd a fékek jól teljesíteni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata