Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékek rendszeres ellenőrzése

Amikor egy szép szombati délutánon hangulatosan utazgatunk az autópályán, miközben megy a zene, és le van tekerve az ablak, nem gondolunk bele, hogy valójában egy nagy sebességgel száguldó hatalmas gépezetben ülünk, amelyet csak a fék állíthat meg, ha hirtelen valami balul sülne el. Ezért olyan kiemelten fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az autók ezen összetevőjét is.

Mikor van rá szükség?

Mindig fontos, hogy biztosak legyünk abban, hogy a fékek a lehető legjobban funkcionálnak még a leggyorsabban bekövetkező váratlan helyzetekben is. Ennek mindenképpen törvényszerűnek kell lennie, főleg abban az esetben, ha az ember hosszú útra készül. Ilyenkor fontos, hogy elmenjen ellenőriztetni a kocsi legfontosabb összetevőit (mint amilyen a motor, az akkumulátor, vagy a fékrendszer). Az ilyen rutinellenőrzések nem kerülnek kiemelkedően sok pénzbe, és időbe sem, úgyhogy mindenképpen megéri egy kicsit utána járni, és nyugodtan indulni neki az útnak. Fontos, hogy az ember nyugodtan utazzon, mert ha nem, az elronthatja az egész régen várt szabadidejét. Manapság szinte mindegyik műhely vállalja a fékek ellenőrzését és olajozását, és nagyon sok helyen nem is szükséges előre bejelentkezni, hiszen ez már annyira rutinmunkának minősül, hogy bárki bármikor el tudja azt végezni, mégpedig nagyon rövid idő leforgása alatt. Ráadásul, az árak is ehhez az egyszerűséghez igazodnak, és nem mennek el a csillagos égig, mint olyan sok más javítási költség esetében.

Mik az intő jelek?

Az előbbiekben felsorolt metódus lenne az ideális, hogy biztosan megelőzzük az autó és önmagunk épségét. Azonban, ha nem ellenőriztettük a fékrendszert, és kialakul a potenciális probléma (természetesen, amiért ellenőriztettük, az még nem garancia arra, hogy nem alakul majd ki probléma), akkor azonnali hatállyal szervizbe kell vinnünk a járművet. Ezekre a gondokra azonban nem olyan bonyolult rájönni, hiszen mindenki számára egyértelműek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy az autónak nem funkcionál tökéletesen a féke: egyszerűen nem lehet vele fékezni. Természetesen, vannak ennél kevésbé radikális jelek is, mint például a csikorgás, vagy a kattogó hang hallatása. Ezen kívül még az is a fékrendszer meghibásodására utal, amikor az autó – úgymond – húzni kezd, vagy rángat. Ha a pedál nem működik olyan intenzíven, mint ahogyan azt megszoktuk, az is hasonló kellemetlen dolgok előjele lehet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata