Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékek rendszeres ellenőrzése

Amikor egy szép szombati délutánon hangulatosan utazgatunk az autópályán, miközben megy a zene, és le van tekerve az ablak, nem gondolunk bele, hogy valójában egy nagy sebességgel száguldó hatalmas gépezetben ülünk, amelyet csak a fék állíthat meg, ha hirtelen valami balul sülne el. Ezért olyan kiemelten fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az autók ezen összetevőjét is.

Mikor van rá szükség?

Mindig fontos, hogy biztosak legyünk abban, hogy a fékek a lehető legjobban funkcionálnak még a leggyorsabban bekövetkező váratlan helyzetekben is. Ennek mindenképpen törvényszerűnek kell lennie, főleg abban az esetben, ha az ember hosszú útra készül. Ilyenkor fontos, hogy elmenjen ellenőriztetni a kocsi legfontosabb összetevőit (mint amilyen a motor, az akkumulátor, vagy a fékrendszer). Az ilyen rutinellenőrzések nem kerülnek kiemelkedően sok pénzbe, és időbe sem, úgyhogy mindenképpen megéri egy kicsit utána járni, és nyugodtan indulni neki az útnak. Fontos, hogy az ember nyugodtan utazzon, mert ha nem, az elronthatja az egész régen várt szabadidejét. Manapság szinte mindegyik műhely vállalja a fékek ellenőrzését és olajozását, és nagyon sok helyen nem is szükséges előre bejelentkezni, hiszen ez már annyira rutinmunkának minősül, hogy bárki bármikor el tudja azt végezni, mégpedig nagyon rövid idő leforgása alatt. Ráadásul, az árak is ehhez az egyszerűséghez igazodnak, és nem mennek el a csillagos égig, mint olyan sok más javítási költség esetében.

Mik az intő jelek?

Az előbbiekben felsorolt metódus lenne az ideális, hogy biztosan megelőzzük az autó és önmagunk épségét. Azonban, ha nem ellenőriztettük a fékrendszert, és kialakul a potenciális probléma (természetesen, amiért ellenőriztettük, az még nem garancia arra, hogy nem alakul majd ki probléma), akkor azonnali hatállyal szervizbe kell vinnünk a járművet. Ezekre a gondokra azonban nem olyan bonyolult rájönni, hiszen mindenki számára egyértelműek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy az autónak nem funkcionál tökéletesen a féke: egyszerűen nem lehet vele fékezni. Természetesen, vannak ennél kevésbé radikális jelek is, mint például a csikorgás, vagy a kattogó hang hallatása. Ezen kívül még az is a fékrendszer meghibásodására utal, amikor az autó – úgymond – húzni kezd, vagy rángat. Ha a pedál nem működik olyan intenzíven, mint ahogyan azt megszoktuk, az is hasonló kellemetlen dolgok előjele lehet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!