Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vezetési szokások, amik kárt tehetnek az autónkban

Senki sem tagadhatja azt, hogy időnként követ el hibákat vezetés közben, legyen az szándékos vagy véletlen, még a több éves rutinnal rendelkezők is követhetnek el kisebb vagy éppen nagyobb hibákat, amelyek kárt tehetnek idővel az autóban, vagy amelyekkel veszélyeztethetik a saját életüket, vagy más sofőrök életét. A következő rossz szokások viszont főleg az autó teljesítményére lesznek hatással, tehát érdemes ezeket elkerülni.

A gyakori karbantartás hiánya

Keressen rá az autó gyakori karbantartására a Google-ben és meglátja majd, hogy minden ember azon vitatkozik, hogy mi a legmegfelelőbb intervallum két karbantartás között. Igazság szerint minden autó különböző és az autó kézikönyvében is minden esetben mást ír, de itt garantáltan megtalálja az ön autójának megfelelő intervallumot. Általában csak sóhajtunk egyet amikor a kijelzőn megjelenik a piros fény, és figyelmen kívül hagyjuk, mert félünk, hogy a karbantartás egy komolyabb összegbe fog kerülni. A nap végén viszont a karbantartás úgyis olyasmi, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, mert ha hanyagoljuk a karbantartást, akkor az iszap és az olajtömeg felgyülemlik a motorban és ez komoly károkat is okozhat ráadásul minél tovább halogatja annál több pénzébe fog kerülni a javítás. Nem csak az olaj az, amit rendszeresen cserélni kell, de a szűrőt is, ezért azt is rendszeresen ellenőriztesse.

Ha nem veszi figyelembe a kijelzőn megjelenő fényeket

A műszerfal tele van jelzésekkel és fényekkel amelyek azt jelzik, hogy minden rendben van, vagy éppen azt hogy valami nagyon nincs. Az autósok 99%-ának viszont fogalma sincsen arról, hogy egyes fények mit jelentenek, ezért most megtudhatja, hogy melyek a leggyakoribb fényjelek amelyek árulkodóak lehetnek. Ha egy aprócska villanykörtét látunk égni a műszerfalon, akkor itt az ideje annak, hogy kicserélje a fényszórókban az égőket, viszont ezt nem fogja megtenni, mert az időbe kerül és az autó fények nélkül is ugyanúgy elindul mint fényekkel, így viszont nagy a balesetveszély, főleg éjjel, mivel a szembe jövő talán észre sem veszi önt és így egy frontális ütközésbe is belefuthat. Ha a DPF kijelző világít pirosan, akkor tudnia kell hogy ki kell cserélni az olajszűrőt az autójában. Ha ezt nem teszi meg, akkor autója egy idő után lelassul majd és átáll egy lassabb üzemmódba, ez pedig nagyon sok pénzbe kerülhet ha nem intézkedik időben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata