Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fényszóró cseréje

Nagyon gyakran megtörténik, hogy ki kell cserélnünk az autó bizonyos részeit, vagy javítási munkálatokat kell végeznünk rajta. Ilyenkor két választási lehetőségünk van: vagy elvisszük szervizbe, vagy megpróbáljuk magunk orvosolni a problémát (esetleg egy kis segítséggel, vagy utána olvasással). Hogyha az utóbbit választjuk, akkor az (remélhetőleg) gyorsabban és kevesebb anyagi áldozattal fog járni, mintha szakmai segítséget kérnénk. Viszont, amennyiben nem értünk hozzá, jobb, ha az utóbbit választjuk.

Mikor kell használnunk?

Biztosan mindenki használta már az autójában levő fényszórót. Van, aki előszeretettel égeti nap közben is, amivel nincs semmi baj. Azonban az már probléma lehet, ha valaki nem követi a KRESZ által előírt szabályokat a szórt fényszóróval kapcsolatban. A KRESZ előírja, hogy kötelező módon alkalmaznunk kell ezt sötétedéstől egészen addig, amíg világosodik, valamint lakott területen kívül. Ezek mellett természetesen akkor is égetnünk kell a lámpát, amikor az időjárás nem biztosít túl kedvező fényviszonyokat. Hogyha ezen előírásoknak megfelelően haladunk, akkor biztosan nem kerülünk majd bajba. Viszont abban az esetben, ha nem tartjuk be a szabályokat, büntetésre számíthatunk, arról nem is beszélve, hogy veszélyeztetjük a saját magunk és mások testi épségét is. De mi van akkor, ha valamilyen okból kifolyólag nem működnek a lámpáink? Ezt úgy lehet elkerülni, hogy rendszeresen ellenőriztetjük azok állapotát, és, akár megelőzés képpen is izzót cserélünk időnként. Viszont, ha már megtörtént a baj, mindenképpen intézkednünk kell, hogy orvosoljuk a problémát.

Milyen esetben cserélhetjük ki házilag?

Ha úgy döntünk, hogy szervizbe visszük a járműt, akkor az anyagi befektetéssel jár, ráadásul több időbe is kerül, mintha magunk végeznénk el a javításokat. Ha nem értünk hozzá egyáltalán, akkor jó, ha műhelybe megyünk, és szakértői segítséget kérünk, viszont, ha egy kicsit vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor magunk is megkísérelhetjük a javítást, mert nem túl bonyolult folyamat, szinte bárki el tudja végezni, aki nekifog. Viszont, amit fontos megjegyezni, hogyha xenon lámpás fényszórókról van szó, akkor semmiképpen ne fogjunk neki otthon, csakis műhelyben. Hogyha viszont más fajtáról, akkor a cserét otthon is elvégezhetjük. Tanácsos, ha az internetről, vagy egy olyan embertől informálódunk a munkafolyamat lépéseiről, aki jártas a témában.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!