Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fényszóró cseréje

Nagyon gyakran megtörténik, hogy ki kell cserélnünk az autó bizonyos részeit, vagy javítási munkálatokat kell végeznünk rajta. Ilyenkor két választási lehetőségünk van: vagy elvisszük szervizbe, vagy megpróbáljuk magunk orvosolni a problémát (esetleg egy kis segítséggel, vagy utána olvasással). Hogyha az utóbbit választjuk, akkor az (remélhetőleg) gyorsabban és kevesebb anyagi áldozattal fog járni, mintha szakmai segítséget kérnénk. Viszont, amennyiben nem értünk hozzá, jobb, ha az utóbbit választjuk.

Mikor kell használnunk?

Biztosan mindenki használta már az autójában levő fényszórót. Van, aki előszeretettel égeti nap közben is, amivel nincs semmi baj. Azonban az már probléma lehet, ha valaki nem követi a KRESZ által előírt szabályokat a szórt fényszóróval kapcsolatban. A KRESZ előírja, hogy kötelező módon alkalmaznunk kell ezt sötétedéstől egészen addig, amíg világosodik, valamint lakott területen kívül. Ezek mellett természetesen akkor is égetnünk kell a lámpát, amikor az időjárás nem biztosít túl kedvező fényviszonyokat. Hogyha ezen előírásoknak megfelelően haladunk, akkor biztosan nem kerülünk majd bajba. Viszont abban az esetben, ha nem tartjuk be a szabályokat, büntetésre számíthatunk, arról nem is beszélve, hogy veszélyeztetjük a saját magunk és mások testi épségét is. De mi van akkor, ha valamilyen okból kifolyólag nem működnek a lámpáink? Ezt úgy lehet elkerülni, hogy rendszeresen ellenőriztetjük azok állapotát, és, akár megelőzés képpen is izzót cserélünk időnként. Viszont, ha már megtörtént a baj, mindenképpen intézkednünk kell, hogy orvosoljuk a problémát.

Milyen esetben cserélhetjük ki házilag?

Ha úgy döntünk, hogy szervizbe visszük a járműt, akkor az anyagi befektetéssel jár, ráadásul több időbe is kerül, mintha magunk végeznénk el a javításokat. Ha nem értünk hozzá egyáltalán, akkor jó, ha műhelybe megyünk, és szakértői segítséget kérünk, viszont, ha egy kicsit vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor magunk is megkísérelhetjük a javítást, mert nem túl bonyolult folyamat, szinte bárki el tudja végezni, aki nekifog. Viszont, amit fontos megjegyezni, hogyha xenon lámpás fényszórókról van szó, akkor semmiképpen ne fogjunk neki otthon, csakis műhelyben. Hogyha viszont más fajtáról, akkor a cserét otthon is elvégezhetjük. Tanácsos, ha az internetről, vagy egy olyan embertől informálódunk a munkafolyamat lépéseiről, aki jártas a témában.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata