Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ez történik a kocsijával időszakos szerviz alatt

Fékbetét csere

A rendszeres kötelező szerviz részben olyan az autónak, mint egy orvosi szűrővizsgálat az embernek: az a célja, hogy ha gond van, időben észrevegyék a hibát. Az általános olaj- és szűrőcserék segítenek abban, hogy a kocsi tovább megőrizze állapotát – ez a gyári garancia és a későbbi értékesítés szempontjából is fontos lehet.

Értékmegőrző szervizkönyv

Van, aki idegenkedik kocsija időszakos szervizeltetésétől, és csak a kiadást látja benne, pedig más a helyzet. Persze, pénzbe kerül, de a tüzetes ellenőrzéssel éppen azt lehet elkerülni, hogy később nagyobb baj történjen az autóval. Hogy kicsit közelebb hozzuk ezt az eljárást az tulajdonosokhoz, most részletezzük, mi is történik a kocsival az időszakos szerviz alatt.

Kezdjük azzal, hogy ha valaha értékesíteni akarjuk az autónkat – és a legtöbben így vannak ezzel, nem a bontóba viszik –, akkor a rendesen vezetett szervizkönyv jelentőset emel majd az eladási áron. Könnyedén előfordulhat, hogy drágábban lehet ennek köszönhetően értékesíteni egy kocsit, mint amennyibe a szervizköltségek összesen kerültek az évek során. Új autóknál pedig a garancia feltétele lehet a rendszeres szervizelés.

Mikor van szükség szervizre?

Erre kétféle válasz lehetséges: az első az eltelt időt, a második a megtett kilométerek számát jelöli. Ezt a gyártó minden modell esetében jelöli, és a különböző számok eltérőek lehetnek. Általánosságban elmondható, hogy évente legalább egyszer érdemes átnézetni a kocsit, de az évi két alkalom, a nyárra és a télre való felkészülés szintén bevett szokás sokaknál. Ha kilométerben akarjuk kifejezni ezt a határszámot, típustól függően 10, 20 és 30 ezer is lehet az előírt szám. Nézzünk utána, hogy az autónkra mi vonatkozik, vagy figyeljük a műszerfalat, ahol lámpa emlékeztet a szerviz esedékességére!

Olajcsere, szűrőcsere

Ami minden esetben megtörténik egy időszakos szerviz során, az a motorolaj cseréje, valamint az olajszűrő, a pollenszűrő és a levegőszűrő kicserélése. Ez az alap. Emellett megnézik a fékeket, a lengéscsillapítókat, az ékszíjat, a vezérműszíjat, a többi olaj szintjét és állapotát, a gyújtógyertyát, a futóművet, és általánosságban is figyelik a hibára utaló jeleket. Persze csak akkor, ha jó szervizbe visszük a kocsit, és alapos munkát végeznek a szakemberek. Ha valamelyikkel gond adódik, jelzik nekünk, és átgondolhatjuk a javíttatását, cseréjét. Ilyen esetben, de az általános szerviz előtt is érdemes előre megérdeklődni az árat, hogy tudjunk tervezni, illetve össze is lehet vetni több szerviz ajánlatát, hogy a számunkra leginkább kedvező verzió mellett dönthessünk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.