Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ez történik a kocsijával időszakos szerviz alatt

Fékbetét csere

A rendszeres kötelező szerviz részben olyan az autónak, mint egy orvosi szűrővizsgálat az embernek: az a célja, hogy ha gond van, időben észrevegyék a hibát. Az általános olaj- és szűrőcserék segítenek abban, hogy a kocsi tovább megőrizze állapotát – ez a gyári garancia és a későbbi értékesítés szempontjából is fontos lehet.

Értékmegőrző szervizkönyv

Van, aki idegenkedik kocsija időszakos szervizeltetésétől, és csak a kiadást látja benne, pedig más a helyzet. Persze, pénzbe kerül, de a tüzetes ellenőrzéssel éppen azt lehet elkerülni, hogy később nagyobb baj történjen az autóval. Hogy kicsit közelebb hozzuk ezt az eljárást az tulajdonosokhoz, most részletezzük, mi is történik a kocsival az időszakos szerviz alatt.

Kezdjük azzal, hogy ha valaha értékesíteni akarjuk az autónkat – és a legtöbben így vannak ezzel, nem a bontóba viszik –, akkor a rendesen vezetett szervizkönyv jelentőset emel majd az eladási áron. Könnyedén előfordulhat, hogy drágábban lehet ennek köszönhetően értékesíteni egy kocsit, mint amennyibe a szervizköltségek összesen kerültek az évek során. Új autóknál pedig a garancia feltétele lehet a rendszeres szervizelés.

Mikor van szükség szervizre?

Erre kétféle válasz lehetséges: az első az eltelt időt, a második a megtett kilométerek számát jelöli. Ezt a gyártó minden modell esetében jelöli, és a különböző számok eltérőek lehetnek. Általánosságban elmondható, hogy évente legalább egyszer érdemes átnézetni a kocsit, de az évi két alkalom, a nyárra és a télre való felkészülés szintén bevett szokás sokaknál. Ha kilométerben akarjuk kifejezni ezt a határszámot, típustól függően 10, 20 és 30 ezer is lehet az előírt szám. Nézzünk utána, hogy az autónkra mi vonatkozik, vagy figyeljük a műszerfalat, ahol lámpa emlékeztet a szerviz esedékességére!

Olajcsere, szűrőcsere

Ami minden esetben megtörténik egy időszakos szerviz során, az a motorolaj cseréje, valamint az olajszűrő, a pollenszűrő és a levegőszűrő kicserélése. Ez az alap. Emellett megnézik a fékeket, a lengéscsillapítókat, az ékszíjat, a vezérműszíjat, a többi olaj szintjét és állapotát, a gyújtógyertyát, a futóművet, és általánosságban is figyelik a hibára utaló jeleket. Persze csak akkor, ha jó szervizbe visszük a kocsit, és alapos munkát végeznek a szakemberek. Ha valamelyikkel gond adódik, jelzik nekünk, és átgondolhatjuk a javíttatását, cseréjét. Ilyen esetben, de az általános szerviz előtt is érdemes előre megérdeklődni az árat, hogy tudjunk tervezni, illetve össze is lehet vetni több szerviz ajánlatát, hogy a számunkra leginkább kedvező verzió mellett dönthessünk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata