Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ez lehet a gond, ha túl sokat fogyaszt az autó

Citromsárga sportautó

Már megint tankolni kell? Túl sokat fogyaszt a kocsi? Nyilván senki sem elégedett, ha túl sokat fogyaszt az autója. Lássuk, mi állhat a probléma hátterében és hogyan orvosolható az autó túl nagy fogyasztása.

Vajon miért fogyaszt sokat az autó?

Nyilván az okokra kíváncsiak a legtöbben. Nos, a túl nagy fogyasztás mögött számos ok meghúzódhat. A magas üzemanyag-fogyasztást okozhatja az elhanyagolt műszaki állapot, esetleg egy alkatrész meghibásodása és a rossz vezetési stílus. Az elhanyagolt műszaki állapotú autó több üzemanyagot fogyaszt, mint a karbantartott társai. Szóval érdemes időben elvégezteti a szükséges karbantartási munkálatokat, különben a megspórolt összeget elviszi a plusz üzemanyag költsége. Így még időben kiderülhet, ha valamelyik alkatrésszel probléma van és a cserét követően a hibás alkatrész sem okozhat már növekedést az üzemanyag-fogyasztásban. Persze a rossz vezetési stílus is negatív hatással a fogyasztásra, hiszen a száguldozás és a váratlan fékezések váltakozása nagyobb üzemanyag-fogyasztást eredményez. Ráadásul ez a vezetési stílus az alkatrészek gyorsabb elhasználódásához és kopásához is hozzájárul. Mindemellett olyan apróságnak tűnő dolgok is befolyásolják az üzemanyag-fogyasztást, mint a súlyterhelés. Vagyis befolyásoló tényező, hogy mennyien utaznak az autóban és mekkora az autóban lévő csomagok súlya.

Hogyan csökkenthető a fogyasztás?

Mivel a gyártó által meghatározott időszakonkénti szerviz hiánya akár literekkel is megdobhatja a fogyasztást, érdemes rendszeresen ellenőriztetni az autó állapotát. Érdemes autószerelő vagy egy szegedi autószerviz segítségét igénybe venni, ahol egyszerű mérésekkel megállapítható, hogy valóban megnőtt-e az autó fogyasztása. Amennyiben igen, akkor arra is fény derül, hogy mi állhat ennek a problémának a hátterében. Amennyiben valamelyik alkatrésszel van probléma, érdemes azonnal elvégeztetni annak javítását vagy cseréjét. Persze számos alkatrész meghibásodhat, de az esetek többségében a lambdaszonda vagy a hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelője vagy a katalizátordob meghibásodása okoz magas üzemanyag-fogyasztást. Emellett persze érdemes változtatni a rossz vezetési stíluson, vagyis mellőzni száguldozás és a váratlan fékezések váltakozását. Mindemellett az üzemanyag minőségére is figyelni kell, hiszen a minőségi üzemanyag akár 10 százalékkal is csökkentheti a fogyasztást és emellett növelheti a motor élettartamát. Továbbá arra is érdemes ügyelni, hogy a téligumi időben le legyen cserélve nyárira, különben növeli az üzemanyag-fogyasztást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata