Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ez lehet a gond, ha túl sokat fogyaszt az autó

Citromsárga sportautó

Már megint tankolni kell? Túl sokat fogyaszt a kocsi? Nyilván senki sem elégedett, ha túl sokat fogyaszt az autója. Lássuk, mi állhat a probléma hátterében és hogyan orvosolható az autó túl nagy fogyasztása.

Vajon miért fogyaszt sokat az autó?

Nyilván az okokra kíváncsiak a legtöbben. Nos, a túl nagy fogyasztás mögött számos ok meghúzódhat. A magas üzemanyag-fogyasztást okozhatja az elhanyagolt műszaki állapot, esetleg egy alkatrész meghibásodása és a rossz vezetési stílus. Az elhanyagolt műszaki állapotú autó több üzemanyagot fogyaszt, mint a karbantartott társai. Szóval érdemes időben elvégezteti a szükséges karbantartási munkálatokat, különben a megspórolt összeget elviszi a plusz üzemanyag költsége. Így még időben kiderülhet, ha valamelyik alkatrésszel probléma van és a cserét követően a hibás alkatrész sem okozhat már növekedést az üzemanyag-fogyasztásban. Persze a rossz vezetési stílus is negatív hatással a fogyasztásra, hiszen a száguldozás és a váratlan fékezések váltakozása nagyobb üzemanyag-fogyasztást eredményez. Ráadásul ez a vezetési stílus az alkatrészek gyorsabb elhasználódásához és kopásához is hozzájárul. Mindemellett olyan apróságnak tűnő dolgok is befolyásolják az üzemanyag-fogyasztást, mint a súlyterhelés. Vagyis befolyásoló tényező, hogy mennyien utaznak az autóban és mekkora az autóban lévő csomagok súlya.

Hogyan csökkenthető a fogyasztás?

Mivel a gyártó által meghatározott időszakonkénti szerviz hiánya akár literekkel is megdobhatja a fogyasztást, érdemes rendszeresen ellenőriztetni az autó állapotát. Érdemes autószerelő vagy egy szegedi autószerviz segítségét igénybe venni, ahol egyszerű mérésekkel megállapítható, hogy valóban megnőtt-e az autó fogyasztása. Amennyiben igen, akkor arra is fény derül, hogy mi állhat ennek a problémának a hátterében. Amennyiben valamelyik alkatrésszel van probléma, érdemes azonnal elvégeztetni annak javítását vagy cseréjét. Persze számos alkatrész meghibásodhat, de az esetek többségében a lambdaszonda vagy a hűtőfolyadék hőmérséklet-érzékelője vagy a katalizátordob meghibásodása okoz magas üzemanyag-fogyasztást. Emellett persze érdemes változtatni a rossz vezetési stíluson, vagyis mellőzni száguldozás és a váratlan fékezések váltakozását. Mindemellett az üzemanyag minőségére is figyelni kell, hiszen a minőségi üzemanyag akár 10 százalékkal is csökkentheti a fogyasztást és emellett növelheti a motor élettartamát. Továbbá arra is érdemes ügyelni, hogy a téligumi időben le legyen cserélve nyárira, különben növeli az üzemanyag-fogyasztást.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson