Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogy kell légteleníteni az autó hűtőkörét?

hűtőfolyadék tartály

Mi a feladata az autó hűtőkörének? Mi szükséges a megfelelő működéséhez? Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek a rendszerben? Miért kell légteleníteni az autó hűtőkörét? Az alábbiakban megválaszoljuk a kérdéseket, továbbá lépésről lépésre eláruljuk, hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét.

Mi a feladata az autó hűtőkörének? Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek?

Minden motorral működő gépjármű egyik elengedhetetlen tartozéka a hűtőrendszer. A hűtés érdekében feltétlenül fontos, hogy a motor hűtését elősegítő folyadék megfelelő mennyiségben és minőségben legyen a rendszerben. Az autó hűtőköre többek között vízpumpából, termosztátból, hűtőradiátorból, fűtéscsapból, fűtőradiátorból és tágulási tartályból áll. Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek a rendszerben? Az autó hűtőrendszer meghibásodásának egyik korai jele lehet többek között a hűtőfolyadék szivárgása. Mi okozhatja ezt a meghibásodást? Többek között a nem megfelelő hűtőfolyadék használata és a csapvízzel pótolt hűtőfolyadék. Továbbá problémát okozhat, ha az öreg hűtőfolyadék nem kerül teljes mértékben eltávolításra a rendszerből. Az autó hűtőkörének a megfelelő működés érdekében elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű hűtőfolyadékot kell tartalmaznia, továbbá légmentesnek kell lennie. Lássuk, milyen lépésekből áll az autó hűtőkörének légtelenítése.

Hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét?

A légtelenítési eljárást szigorúan el kell végezni, különben korróziós és melegedési problémák jelentkezhetnek az autó hűtőkörében. Hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét? Első lépésként le kell parkolni egy lejtőn az autóval, úgy, hogy az autó orra felfelé legyen. Ezt követően fel kell tekerni a fűtést melegre, hogy a csap nyitva legyen. A termosztát nyitása a motor járatásával érhető el egyszerűen. Következő lépésként fel kell teljesen tölteni a tágulási tartályt, illetve ki kell nyitni a légtelenítő csavart. Majd be kell indítani a motort és addig tölteni a tágulási tartályba, amíg a szint nem lesz állandó. Amennyiben a szint állandó, vissza lehet zárni a tágulási tartályt. Ezt követően ellenőrizni kell, hogy a termosztát és a hűtőradiátor közti cső meleg-e. Fontos, hogy ne langyos, hanem meleg legyen. Amennyiben a termosztát és a hűtőradiátor közti cső meleg, a rendszer ezen része is hamarosan légtelenít. Addig kell várni, míg az áramlás buborékmentes lesz a légtelenítő csavarnál. Ha már buborékmentes az áramlás, akkor óvatosan lezárható a légtelenítő csavar és ezzel véget is ér a légtelenítés folyamata.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata