Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogy kell légteleníteni az autó hűtőkörét?

hűtőfolyadék tartály

Mi a feladata az autó hűtőkörének? Mi szükséges a megfelelő működéséhez? Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek a rendszerben? Miért kell légteleníteni az autó hűtőkörét? Az alábbiakban megválaszoljuk a kérdéseket, továbbá lépésről lépésre eláruljuk, hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét.

Mi a feladata az autó hűtőkörének? Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek?

Minden motorral működő gépjármű egyik elengedhetetlen tartozéka a hűtőrendszer. A hűtés érdekében feltétlenül fontos, hogy a motor hűtését elősegítő folyadék megfelelő mennyiségben és minőségben legyen a rendszerben. Az autó hűtőköre többek között vízpumpából, termosztátból, hűtőradiátorból, fűtéscsapból, fűtőradiátorból és tágulási tartályból áll. Milyen jellemző hibák jelentkezhetnek a rendszerben? Az autó hűtőrendszer meghibásodásának egyik korai jele lehet többek között a hűtőfolyadék szivárgása. Mi okozhatja ezt a meghibásodást? Többek között a nem megfelelő hűtőfolyadék használata és a csapvízzel pótolt hűtőfolyadék. Továbbá problémát okozhat, ha az öreg hűtőfolyadék nem kerül teljes mértékben eltávolításra a rendszerből. Az autó hűtőkörének a megfelelő működés érdekében elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű hűtőfolyadékot kell tartalmaznia, továbbá légmentesnek kell lennie. Lássuk, milyen lépésekből áll az autó hűtőkörének légtelenítése.

Hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét?

A légtelenítési eljárást szigorúan el kell végezni, különben korróziós és melegedési problémák jelentkezhetnek az autó hűtőkörében. Hogyan kell légteleníteni az autó hűtőkörét? Első lépésként le kell parkolni egy lejtőn az autóval, úgy, hogy az autó orra felfelé legyen. Ezt követően fel kell tekerni a fűtést melegre, hogy a csap nyitva legyen. A termosztát nyitása a motor járatásával érhető el egyszerűen. Következő lépésként fel kell teljesen tölteni a tágulási tartályt, illetve ki kell nyitni a légtelenítő csavart. Majd be kell indítani a motort és addig tölteni a tágulási tartályba, amíg a szint nem lesz állandó. Amennyiben a szint állandó, vissza lehet zárni a tágulási tartályt. Ezt követően ellenőrizni kell, hogy a termosztát és a hűtőradiátor közti cső meleg-e. Fontos, hogy ne langyos, hanem meleg legyen. Amennyiben a termosztát és a hűtőradiátor közti cső meleg, a rendszer ezen része is hamarosan légtelenít. Addig kell várni, míg az áramlás buborékmentes lesz a légtelenítő csavarnál. Ha már buborékmentes az áramlás, akkor óvatosan lezárható a légtelenítő csavar és ezzel véget is ér a légtelenítés folyamata.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson