fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mik a gyújtáskimaradás jelei?

Gyújtógyertyák sorban

Mi okozhat gyújtáskimaradást a motorban? Hogyan előzhető meg a probléma? Mi a teendő, ha nem sikerült megelőzni a gyújtáskimaradást? Mindhárom kérdésre eláruljuk a részletes választ, de mindenekelőtt arra térünk ki röviden, hogy milyen jelekből lehet a gyújtáskimaradásra következtetni.

Mik lehetnek a gyújtáskimaradás jelei? Mik állhatnak a probléma hátterében?

Az egyik legfontosabb kérdés a témával kapcsolatban, hogy miből lehet gyújtáskimaradásra következtetni? Számos egyértelmű jel utalhat a motorban jelentkező problémára. Onnan lehet tudni, hogy gyújtáskimaradás van a motorban, hogy az autó rángat a gázpedál lenyomása közben és a motor fordulatszáma nem stabil. Mindemellett az autó karosszériáján, a kormánykeréken és a sebességváltó karon rezgés jelentkezik. Továbbá a motor működése közben szokatlan hangok hallhatóak és mindezek mellett az üzemanyag-fogyasztás megnő. Mi okozhatja a gyújtáskimaradást? A problémát többek között okozhatják a rosszul szigetelt vezetékek és gyújtótekercsek vagy a nem megfelelően beállított gyújtásrendszer. Esetleg a szennyezett vagy hibás befecskendezők is eredményezhetnek gyújtáskimaradást. Továbbá a hibás vezérmű és a nem megfelelő szelepvezérlés is okozhat gyújtáskimaradást. Mindemellett természetesen a gyújtógyertyák meghibásodása és az eltömődött levegőszűrő is állhat a háttérben. Nyilván mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan előzhetőek meg az említett okok és így a gyújtáskimaradás?

Hogyan előzhető meg a gyújtáskimaradás? Mi a teendő, ha nem sikerült megelőzni a problémát?

Az autó gondos karbantartásával megelőzhető a gyújtáskimaradás. Elsősorban a levegőszűrők és az olajszűrők, valamint a gyújtógyertyák és az üzemanyag-befecskendezők rendszeres ellenőrzésével és időben történő cseréjével előzhető meg a gyújtáskimaradás. Emellett persze nem mindegy, hogy milyen motorolaj és üzemanyag kerül az autóba! Fontos, hogy a gyártó által javasolt, megbízható forrásból származó motorolaj kerüljön az autóba. Természetesen az üzemanyag kiválasztása is gondos körültekintést igényel, hiszen feltétlenül fontos a kiváló minőségű üzemanyag használata. Továbbá havi egy-két alkalommal javasolt maximális fordulatszámon járatni a motort, hogy a gyújtógyertyákon lévő lerakódások leégjenek. Nem sikerült megelőzni a problémát és a jelek egyértelműen a gyújtáskimaradásra utalnak? Ebben az esetben mindenképpen javasolt felkeresni egy megbízható szakembert, akinek van típusismerete és aki lelkiismeretesen felderíti a probléma okát és javítja azt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata