Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mik a gyújtáskimaradás jelei?

Gyújtógyertyák sorban

Mi okozhat gyújtáskimaradást a motorban? Hogyan előzhető meg a probléma? Mi a teendő, ha nem sikerült megelőzni a gyújtáskimaradást? Mindhárom kérdésre eláruljuk a részletes választ, de mindenekelőtt arra térünk ki röviden, hogy milyen jelekből lehet a gyújtáskimaradásra következtetni.

Mik lehetnek a gyújtáskimaradás jelei? Mik állhatnak a probléma hátterében?

Az egyik legfontosabb kérdés a témával kapcsolatban, hogy miből lehet gyújtáskimaradásra következtetni? Számos egyértelmű jel utalhat a motorban jelentkező problémára. Onnan lehet tudni, hogy gyújtáskimaradás van a motorban, hogy az autó rángat a gázpedál lenyomása közben és a motor fordulatszáma nem stabil. Mindemellett az autó karosszériáján, a kormánykeréken és a sebességváltó karon rezgés jelentkezik. Továbbá a motor működése közben szokatlan hangok hallhatóak és mindezek mellett az üzemanyag-fogyasztás megnő. Mi okozhatja a gyújtáskimaradást? A problémát többek között okozhatják a rosszul szigetelt vezetékek és gyújtótekercsek vagy a nem megfelelően beállított gyújtásrendszer. Esetleg a szennyezett vagy hibás befecskendezők is eredményezhetnek gyújtáskimaradást. Továbbá a hibás vezérmű és a nem megfelelő szelepvezérlés is okozhat gyújtáskimaradást. Mindemellett természetesen a gyújtógyertyák meghibásodása és az eltömődött levegőszűrő is állhat a háttérben. Nyilván mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan előzhetőek meg az említett okok és így a gyújtáskimaradás?

Hogyan előzhető meg a gyújtáskimaradás? Mi a teendő, ha nem sikerült megelőzni a problémát?

Az autó gondos karbantartásával megelőzhető a gyújtáskimaradás. Elsősorban a levegőszűrők és az olajszűrők, valamint a gyújtógyertyák és az üzemanyag-befecskendezők rendszeres ellenőrzésével és időben történő cseréjével előzhető meg a gyújtáskimaradás. Emellett persze nem mindegy, hogy milyen motorolaj és üzemanyag kerül az autóba! Fontos, hogy a gyártó által javasolt, megbízható forrásból származó motorolaj kerüljön az autóba. Természetesen az üzemanyag kiválasztása is gondos körültekintést igényel, hiszen feltétlenül fontos a kiváló minőségű üzemanyag használata. Továbbá havi egy-két alkalommal javasolt maximális fordulatszámon járatni a motort, hogy a gyújtógyertyákon lévő lerakódások leégjenek. Nem sikerült megelőzni a problémát és a jelek egyértelműen a gyújtáskimaradásra utalnak? Ebben az esetben mindenképpen javasolt felkeresni egy megbízható szakembert, akinek van típusismerete és aki lelkiismeretesen felderíti a probléma okát és javítja azt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.