Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Európa első számú autóverseny pályája: Nürburgring

Sok különleges helyszín van Európában, amely alkalmas arra, hogy zavartalanul élvezhesse az ember a vezetés és az utazás örömeit. Ezek közül talán az első helyen van a Nürburgring autóverseny pálya, amely Németországban található, a Rajna-vidékén és az Eifel-hegységben.

A Nürburgring első szakasza

A pálya két fő részből áll, ezek közül talán a Nordschleife a legautentikusabb, mivel ez a legrégibb és a leghíresebb is. Azonban van még egy szempont, amely miatt olyan híres lett, mégpedig az, hogy az út egy szép középkori jellegű tájon fut át, amelyet egy festői vár is keresztez. Bár tényleg nagyon gyönyörű, mégis nagyon kevesen vállalják be, hogy vezessenek rajta, mert csak 24 km hosszú útszakaszról beszélünk, de Európa egyik legveszélyesebb útjai közé tartozik. A nagyon rövid egyenesek és a hirtelen jövő éles kanyarok miatt már önmagában is hatalmas kihívást jelentene itt vezetni, azonban a gyorsan bekövetkező szintkülönbségek miatt egyenesen életveszélyes lenne például egy átlagos sofőr számára, még akkor is, ha nem megy nagy sebességgel. Ez az útszakasz ad helyszínt a leghíresebb versenyautók és sportautók tesztelésének is, szóval, ha valamelyik gépjármű itt jól teljesít, akkor szinte biztos, hogy nagy lesz rá a kereslet. Az útszakaszt, fizetség fejében az átlagemberek is kipróbálhatják, viszont nem vállalkoznak túl sokan erre.

A második szakasz

A második szakasz, a Südschleife a Nordschleifetól délre fekszik, és a másikhoz képest viszonylag könnyű szakasz. Éppen ezért kevésbé ismert, inkább csak úgy emlegetik, mint a Nordschleife elődjét, a „régi útszakaszt”. Rövidebb is, mint a másik és kevesebb szintkülönbség, emelkedő van itt, úgyhogy sokkal barátságosabbnak mondható, olyan helyszínnek, ahol az átlagos sofőr is nyugodtan kipróbálhatja magát. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne lennének itt is éles és hirtelen jövő kanyarok, csak azt, hogy ez a rész sokkal barátságosabb, mint az előbb említett. Akárhogyan is dönt, indulás előtt mindenképpen érdemes egy kicsit utána járni ezeknek a dolgoknak. Az ilyen autópályák évente több áldozatot is „követelnek”, mert az emberek lebecsülik a veszélyeit. Viszont hogyha valaki gyakorlott és egyben óvatos sofőr, akkor az ezeken az utakon történő vezetés hatalmas élmény lehet számára. Rengeteg ismertető létezik, amelyek alapján el lehet dönteni, hogy megéri-e bevállalni az utazást, vagy sem. Ha valaki mellette dönt, akkor egy feledhetetlen élményben lesz része.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.