Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Európa első számú autóverseny pályája: Nürburgring

Sok különleges helyszín van Európában, amely alkalmas arra, hogy zavartalanul élvezhesse az ember a vezetés és az utazás örömeit. Ezek közül talán az első helyen van a Nürburgring autóverseny pálya, amely Németországban található, a Rajna-vidékén és az Eifel-hegységben.

A Nürburgring első szakasza

A pálya két fő részből áll, ezek közül talán a Nordschleife a legautentikusabb, mivel ez a legrégibb és a leghíresebb is. Azonban van még egy szempont, amely miatt olyan híres lett, mégpedig az, hogy az út egy szép középkori jellegű tájon fut át, amelyet egy festői vár is keresztez. Bár tényleg nagyon gyönyörű, mégis nagyon kevesen vállalják be, hogy vezessenek rajta, mert csak 24 km hosszú útszakaszról beszélünk, de Európa egyik legveszélyesebb útjai közé tartozik. A nagyon rövid egyenesek és a hirtelen jövő éles kanyarok miatt már önmagában is hatalmas kihívást jelentene itt vezetni, azonban a gyorsan bekövetkező szintkülönbségek miatt egyenesen életveszélyes lenne például egy átlagos sofőr számára, még akkor is, ha nem megy nagy sebességgel. Ez az útszakasz ad helyszínt a leghíresebb versenyautók és sportautók tesztelésének is, szóval, ha valamelyik gépjármű itt jól teljesít, akkor szinte biztos, hogy nagy lesz rá a kereslet. Az útszakaszt, fizetség fejében az átlagemberek is kipróbálhatják, viszont nem vállalkoznak túl sokan erre.

A második szakasz

A második szakasz, a Südschleife a Nordschleifetól délre fekszik, és a másikhoz képest viszonylag könnyű szakasz. Éppen ezért kevésbé ismert, inkább csak úgy emlegetik, mint a Nordschleife elődjét, a „régi útszakaszt”. Rövidebb is, mint a másik és kevesebb szintkülönbség, emelkedő van itt, úgyhogy sokkal barátságosabbnak mondható, olyan helyszínnek, ahol az átlagos sofőr is nyugodtan kipróbálhatja magát. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne lennének itt is éles és hirtelen jövő kanyarok, csak azt, hogy ez a rész sokkal barátságosabb, mint az előbb említett. Akárhogyan is dönt, indulás előtt mindenképpen érdemes egy kicsit utána járni ezeknek a dolgoknak. Az ilyen autópályák évente több áldozatot is „követelnek”, mert az emberek lebecsülik a veszélyeit. Viszont hogyha valaki gyakorlott és egyben óvatos sofőr, akkor az ezeken az utakon történő vezetés hatalmas élmény lehet számára. Rengeteg ismertető létezik, amelyek alapján el lehet dönteni, hogy megéri-e bevállalni az utazást, vagy sem. Ha valaki mellette dönt, akkor egy feledhetetlen élményben lesz része.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata