Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Dolgok, amelyek jó, ha minden csomagtartóban megtalálhatók

Ha az ember nyaralni, vagy akár hosszabb utazásra megy, többször is meggondolja, hogy miket vigyen magával. Azonban mindezeken kívül fontos, ha van nála még pár dolog „sosem tudni”- alapon.

Az autóhoz szükséges kellékek

Először is azokat a dolgokat vegyük sorra, amelyek az autóhoz kellenek, hogy legalább az semmiképpen ne akadályozhassa meg a zavartalan utazásunkat. Nincs annál kellemetlenebb dolog, amikor el kell érnünk valahova, vagy csak nyaralni megyünk, és olyan akadályokba ütközünk, amelyek rajtunk kívül állnak, és nincs hatalmunk fölöttük. Az gépjármű meghibásodása például egy ilyen probléma, ezért jobb, ha már előre felkészülünk rá. Ennek érdekében megtehetjük, hogy a hosszabb utak előtt ellenőriztetni visszük az autót. Ha azonban ez valamiért nem sikerül, akkor a legjobb, ha előre intézkedünk, és beszerzünk olyan dolgokat, amelyekkel mi magunk is orvosolhatjuk a potenciális problémákat. Az elsődlegesek és legfontosabbak ezek közül a bikázáshoz használatos kellékek. Ha ezek megvannak, akkor nem kell attól tartani, hogy az akku lemerül, vagy nem működik majd rendesen. A második a különböző folyadékok. Ha ezek itt ott vannak a csomagtartóban, akkor szivárgás, vagy kifogyás esetén sem kell elvontatni az autót, hanem pótolni tudunk minden összetevőt, legalább addig, amíg eljutunk a következő megállóig. Ez után a kerék, és ennek cseréjéhez való dolgok következnek. Nagyon fontos, hogy ezek is meglegyenek, mert bár természetesnek tűnik, hogy az autónknak jól funkcionáló kerekei vannak, előfordulhat, hogy meghibásodnak.

Személyes komforthoz szükséges dolgok

A többi dolgok inkább a személyes komfortunkat és biztonságunkat szolgálja. A legelső ezek közül természetesen az elsősegély doboz. Ennek minden autóban lennie kell, érthető módon. Törvény is vonatkozik erre, viszont nem ez az elsődleges, amiért be kell tartanunk, hanem a saját biztonságunk és egészségünk. Ezen kívül jó, ha van nálunk elemlámpa, és fejlámpa is, mivel sosem lehet tudni, hogy mikor van rá szükség, például abban a szélsőséges esetben, ha az éjszaka közepén robbanjunk le. Mindezeket kívül a legfontosabb természetesen az ivóvíz. Bár ezt mindenki magától értetődőnek tartja, sosem szabad elindulni minimum 2-3 liter ivóvíz nélkül egy hosszú útra. Az ember nem tudhatja, hogy mikor kerül olyan kellemetlen helyzetbe, amely során szó szerint is megmentheti az életét egy pár korty víz, amíg jön a segítség…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata