Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Elektromos autónk töltése

E-Renault töltése

Vitathatatlan, hogy az elektromos autózás legnagyobb vívmánya, hogy alkalmazása során nem szennyezzük a környezetet, hiszen az utazás során nem használunk szénhidrogéneket. Egy villanyautó szinte bárhol feltölthető, ahol van egy legalább 10-16 amperes konnektor. Természetesen a töltők között hatalmas különbségek lehetnek, ezért érdemes ezeket áttekinteni, valamint ellenőrizni az autónk akkumulátorának töltését is.

Az otthoni töltés a legelterjedtebb

Az elektromos autótulajdonosok túlnyomórészt otthon töltik szeretett négykerekűjüket. Praktikus és egyben kényelmes megoldás, hiszen amíg otthon vagyunk, jellemzően éjszaka, az autó körülbelül 8-10 óra alatt feltöltődik. Az ilyen töltők az esetek döntő többségében lassú töltők, 1 vagy 3 fázisról, fázisonként 10-16 amperrel töltik az akkumulátort. Optimális esetben ez a töltési sebesség nem jelent különösebb problémát, mivel az autó az éjszaka folyamán egyébként is „pihen”, továbbá az autósok többsége nem teljesen lemerült akkumulátorral ér haza, így a maximális töltéshez sem szükséges a már említett 8-10 órás időintervallum. Ezek kivétel nélkül váltóáramú töltők, amik Type1-es például Nissan LEAF, Kia Soul, Peugeot Ion vagy Type2-es például Tesla Model S, Volkswagen eGolf, Renault Zoe csatlakozóval kapcsolódnak az autóhoz, és jellemzően 2,3-3,6 kilowatt leadására alkalmasak. A töltés hossza autónk akkumulátorának a méretétől és az autóba szerelt váltóáramot egyenáramra alakító egység teljesítményétől, azaz az invertertől függ. Csak, hogy konkrét példát is említsünk, 3,6 kilowattos inverternél egy 24 kWh-ás akkumulátorral szerelt Nissan LEAF feltöltése egy 16 amperes töltővel körülbelül 7-8 órát vesz igénybe. Házunkba beszerezhetünk fali töltőt is, ami az otthoni töltés egy kényelmesebb változata. A fixen felszerelt fali töltő kábele állandóra be van kötve, így csak a csatlakozót kell leemelni, és az autóba dugni. A művelet néhány másodperc, és ha lehet még a hagyományos autók tankolásánál is egyszerűbb folyamat.

Gyorstöltés utcán

Itthon minden 3,6-40 kilowattos váltóáramú töltőt a gyorstöltő kategóriába sorolunk. Magyarországon leginkább az ELMŰ által telepített 22 kilowattos oszlopok és E-ON gondozásában felállított 11-22 kilowattos oszlopok terjedtek el. Közös tulajdonságuk, hogy valamennyi töltési ponthoz Type2-es kábellel tudunk csatlakozni. Az ELMŰ töltőpontok használatához szükséges egy előregisztráció, továbbá egy mobiltelefonos applikáció. Az EON- gyorstöltők általában szállodák és éttermek mellé kerültek, itt az üzemeltető nyújt segítséget a töltés elindításához. Fontos információ, hogy itt nincs kábel, így ennek a meglétéről minden esetben az autósnak kell gondoskodnia.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson