Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Elektromos autónk töltése

E-Renault töltése

Vitathatatlan, hogy az elektromos autózás legnagyobb vívmánya, hogy alkalmazása során nem szennyezzük a környezetet, hiszen az utazás során nem használunk szénhidrogéneket. Egy villanyautó szinte bárhol feltölthető, ahol van egy legalább 10-16 amperes konnektor. Természetesen a töltők között hatalmas különbségek lehetnek, ezért érdemes ezeket áttekinteni, valamint ellenőrizni az autónk akkumulátorának töltését is.

Az otthoni töltés a legelterjedtebb

Az elektromos autótulajdonosok túlnyomórészt otthon töltik szeretett négykerekűjüket. Praktikus és egyben kényelmes megoldás, hiszen amíg otthon vagyunk, jellemzően éjszaka, az autó körülbelül 8-10 óra alatt feltöltődik. Az ilyen töltők az esetek döntő többségében lassú töltők, 1 vagy 3 fázisról, fázisonként 10-16 amperrel töltik az akkumulátort. Optimális esetben ez a töltési sebesség nem jelent különösebb problémát, mivel az autó az éjszaka folyamán egyébként is „pihen”, továbbá az autósok többsége nem teljesen lemerült akkumulátorral ér haza, így a maximális töltéshez sem szükséges a már említett 8-10 órás időintervallum. Ezek kivétel nélkül váltóáramú töltők, amik Type1-es például Nissan LEAF, Kia Soul, Peugeot Ion vagy Type2-es például Tesla Model S, Volkswagen eGolf, Renault Zoe csatlakozóval kapcsolódnak az autóhoz, és jellemzően 2,3-3,6 kilowatt leadására alkalmasak. A töltés hossza autónk akkumulátorának a méretétől és az autóba szerelt váltóáramot egyenáramra alakító egység teljesítményétől, azaz az invertertől függ. Csak, hogy konkrét példát is említsünk, 3,6 kilowattos inverternél egy 24 kWh-ás akkumulátorral szerelt Nissan LEAF feltöltése egy 16 amperes töltővel körülbelül 7-8 órát vesz igénybe. Házunkba beszerezhetünk fali töltőt is, ami az otthoni töltés egy kényelmesebb változata. A fixen felszerelt fali töltő kábele állandóra be van kötve, így csak a csatlakozót kell leemelni, és az autóba dugni. A művelet néhány másodperc, és ha lehet még a hagyományos autók tankolásánál is egyszerűbb folyamat.

Gyorstöltés utcán

Itthon minden 3,6-40 kilowattos váltóáramú töltőt a gyorstöltő kategóriába sorolunk. Magyarországon leginkább az ELMŰ által telepített 22 kilowattos oszlopok és E-ON gondozásában felállított 11-22 kilowattos oszlopok terjedtek el. Közös tulajdonságuk, hogy valamennyi töltési ponthoz Type2-es kábellel tudunk csatlakozni. Az ELMŰ töltőpontok használatához szükséges egy előregisztráció, továbbá egy mobiltelefonos applikáció. Az EON- gyorstöltők általában szállodák és éttermek mellé kerültek, itt az üzemeltető nyújt segítséget a töltés elindításához. Fontos információ, hogy itt nincs kábel, így ennek a meglétéről minden esetben az autósnak kell gondoskodnia.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata