Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Éjjeli vezetés – csak óvatosan!

Az éjszakai vezetés egy olyan kivételes képesség, amit mindenképpen időbe telik kifejleszteni még azok számára is akik nappal magabiztosan vezetnek. Ezt szem előtt tartva úgy gondoltuk, adunk néhány tippet arra, hogy hogyan lehet biztonságosan és hatékonyan vezetni úgy, hogy ön ne jelentsen veszélyt az éjszakai forgalomra és ne okozzon közúti baleseteket. A tippek közé tartozik a szélvédő tisztán-tartása és a cigarettázás kerülése is többet között.

A szélvédő tisztaságának fontossága és a fényszórók tisztán tartása

A szélvédő tisztán tartása nem is igazából egy technika, hanem egy szükséges óvintézkedés amit meg kell tennie azért, hogy biztonságosan közlekedhessen az utakon, és hogy az önnel szemből jövők is biztonságosan elmehessenek ön mellett. Éjjel mindenképpen meg kell győződnie arról hogy semmi sem zavarja a látását, tehát bármilyen szélvédő port vagy szennyeződést vesz észre, azonnal takarítsa le, hiszen ezek a szennyeződések még sötétebbé teszik az utakat. Arról is meg kell bizonyosodnia, hogy a fényszórók mindig tiszták és jól működnek. Biztosítania kell azt is hogy ezek helyes pozícióban álljanak, és hogy hibátlanok és a bennük levő égők megfelelő fénnyel működnek. A fényszórók talán a legfontosabb tényezők amelyek ahhoz szükségesek, hogy éjjel biztonságosan vezessen.

Lassítás és a vakító fények kerülése

Amikor a látási viszonyok csökkennek, a veszélyek esélyei megnőnek, tehát az esetleges veszélyeket nehezebb észrevenni, és a reakcióidő is sokkal hosszabb, mint világosban, ezért érdemes sötétben csökkenteni a sebességet. Sajnos mindig lesznek olyan sofőrök, akik nem kapcsolják le a hosszúfényeket, vagy nem váltanak át rövid-fényre, amikor másokkal találkoznak az úton. Ha olyan autóval találkozik amelynek fel van kapcsolva a hosszúfénye, próbáljon kissé az út jobb oldalára nézni, hiszen néhány másodpercig eltart amíg szemét befolyásolja a fény. Fontos megjegyezni, hogy a féklámpák más autók számára is zavaróak lehetnek, tehát ha várakozik valahol akkor próbálja meg a féket csak a legkisebb mértékben használni, hogy a mögötte jövő sofőröket ne zavarja a fényeket. Emellett az is nagyon fontos, hogy éjjel ne cigarettázzon vezetés közben, mert ez a füst a szélvédőn egy réteget képezhet, ez pedig nagyban befolyásolhatja a látási viszonyokat, márpedig a látási viszony nagyon fontos ha az éjszakai vezetésről van szó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.