Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Éjjeli vezetés – csak óvatosan!

Az éjszakai vezetés egy olyan kivételes képesség, amit mindenképpen időbe telik kifejleszteni még azok számára is akik nappal magabiztosan vezetnek. Ezt szem előtt tartva úgy gondoltuk, adunk néhány tippet arra, hogy hogyan lehet biztonságosan és hatékonyan vezetni úgy, hogy ön ne jelentsen veszélyt az éjszakai forgalomra és ne okozzon közúti baleseteket. A tippek közé tartozik a szélvédő tisztán-tartása és a cigarettázás kerülése is többet között.

A szélvédő tisztaságának fontossága és a fényszórók tisztán tartása

A szélvédő tisztán tartása nem is igazából egy technika, hanem egy szükséges óvintézkedés amit meg kell tennie azért, hogy biztonságosan közlekedhessen az utakon, és hogy az önnel szemből jövők is biztonságosan elmehessenek ön mellett. Éjjel mindenképpen meg kell győződnie arról hogy semmi sem zavarja a látását, tehát bármilyen szélvédő port vagy szennyeződést vesz észre, azonnal takarítsa le, hiszen ezek a szennyeződések még sötétebbé teszik az utakat. Arról is meg kell bizonyosodnia, hogy a fényszórók mindig tiszták és jól működnek. Biztosítania kell azt is hogy ezek helyes pozícióban álljanak, és hogy hibátlanok és a bennük levő égők megfelelő fénnyel működnek. A fényszórók talán a legfontosabb tényezők amelyek ahhoz szükségesek, hogy éjjel biztonságosan vezessen.

Lassítás és a vakító fények kerülése

Amikor a látási viszonyok csökkennek, a veszélyek esélyei megnőnek, tehát az esetleges veszélyeket nehezebb észrevenni, és a reakcióidő is sokkal hosszabb, mint világosban, ezért érdemes sötétben csökkenteni a sebességet. Sajnos mindig lesznek olyan sofőrök, akik nem kapcsolják le a hosszúfényeket, vagy nem váltanak át rövid-fényre, amikor másokkal találkoznak az úton. Ha olyan autóval találkozik amelynek fel van kapcsolva a hosszúfénye, próbáljon kissé az út jobb oldalára nézni, hiszen néhány másodpercig eltart amíg szemét befolyásolja a fény. Fontos megjegyezni, hogy a féklámpák más autók számára is zavaróak lehetnek, tehát ha várakozik valahol akkor próbálja meg a féket csak a legkisebb mértékben használni, hogy a mögötte jövő sofőröket ne zavarja a fényeket. Emellett az is nagyon fontos, hogy éjjel ne cigarettázzon vezetés közben, mert ez a füst a szélvédőn egy réteget képezhet, ez pedig nagyban befolyásolhatja a látási viszonyokat, márpedig a látási viszony nagyon fontos ha az éjszakai vezetésről van szó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata