fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Éjjeli vezetés – csak óvatosan!

Az éjszakai vezetés egy olyan kivételes képesség, amit mindenképpen időbe telik kifejleszteni még azok számára is akik nappal magabiztosan vezetnek. Ezt szem előtt tartva úgy gondoltuk, adunk néhány tippet arra, hogy hogyan lehet biztonságosan és hatékonyan vezetni úgy, hogy ön ne jelentsen veszélyt az éjszakai forgalomra és ne okozzon közúti baleseteket. A tippek közé tartozik a szélvédő tisztán-tartása és a cigarettázás kerülése is többet között.

A szélvédő tisztaságának fontossága és a fényszórók tisztán tartása

A szélvédő tisztán tartása nem is igazából egy technika, hanem egy szükséges óvintézkedés amit meg kell tennie azért, hogy biztonságosan közlekedhessen az utakon, és hogy az önnel szemből jövők is biztonságosan elmehessenek ön mellett. Éjjel mindenképpen meg kell győződnie arról hogy semmi sem zavarja a látását, tehát bármilyen szélvédő port vagy szennyeződést vesz észre, azonnal takarítsa le, hiszen ezek a szennyeződések még sötétebbé teszik az utakat. Arról is meg kell bizonyosodnia, hogy a fényszórók mindig tiszták és jól működnek. Biztosítania kell azt is hogy ezek helyes pozícióban álljanak, és hogy hibátlanok és a bennük levő égők megfelelő fénnyel működnek. A fényszórók talán a legfontosabb tényezők amelyek ahhoz szükségesek, hogy éjjel biztonságosan vezessen.

Lassítás és a vakító fények kerülése

Amikor a látási viszonyok csökkennek, a veszélyek esélyei megnőnek, tehát az esetleges veszélyeket nehezebb észrevenni, és a reakcióidő is sokkal hosszabb, mint világosban, ezért érdemes sötétben csökkenteni a sebességet. Sajnos mindig lesznek olyan sofőrök, akik nem kapcsolják le a hosszúfényeket, vagy nem váltanak át rövid-fényre, amikor másokkal találkoznak az úton. Ha olyan autóval találkozik amelynek fel van kapcsolva a hosszúfénye, próbáljon kissé az út jobb oldalára nézni, hiszen néhány másodpercig eltart amíg szemét befolyásolja a fény. Fontos megjegyezni, hogy a féklámpák más autók számára is zavaróak lehetnek, tehát ha várakozik valahol akkor próbálja meg a féket csak a legkisebb mértékben használni, hogy a mögötte jövő sofőröket ne zavarja a fényeket. Emellett az is nagyon fontos, hogy éjjel ne cigarettázzon vezetés közben, mert ez a füst a szélvédőn egy réteget képezhet, ez pedig nagyban befolyásolhatja a látási viszonyokat, márpedig a látási viszony nagyon fontos ha az éjszakai vezetésről van szó.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata