Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Egyre több magyar vesz tisztán elektromos meghajtású autót

70 tisztán elektromos meghajtású autót helyeztek újonnan forgalomba az idei év júliusában hazánkban. A becslések szerint számuk idén elérheti a 2500-at. Mindent összevetve 12043 új személyautó érkezett a magyar utakra.

Egyre több az új kocsi itthon

A tavalyi év ugyanezen időszakához képest 29%-kal több, szám szerint 12043 új személyautó került az utakra júliusban, az elmúlt 7 hónapban pedig szintén 29%-os növekedést láthattunk – ismertette a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte és a carinfo.hu. Az egyesület szerint a júliusi piacbővülés a magánvásárlók visszatérésének köszönhető. A magánvásárlók aránya meghaladja a 40%-ot, hiszen a céges vételek bizonyos része (főleg az 1-3 autós vételek) magánvásárlásnak tekintendőek. Az alacsony betéti kamatok még tovább ösztönzik a fogyasztást. Éppen ezért az új és használt gépjárműimport is fejlődik, fokozatosan lecserélődik az idősödő autópark, ám a behozott használtautók korösszetétele továbbra sem túl fényes. Viszont az újonnan forgalomba helyezett autók között 2018 júliusában 70 kizárólag elektromos meghajtású járműt találhattunk, számuk ráadásul elérheti idén a 2500-at.

Suzukiból adták el a legtöbbet

A kishaszonjárművek piaca bővülni kezdett az első 7 hónapban: 21,6 %-kal többet értékesítettek az előző év azonos időszakához képest. A nagyhaszon-járműveknél a májusi hanyatlás ellenére júliusban mégis bővülés volt tapasztalható, amit a nagy flottabeszerzések, valamint a havi átadások alakulása befolyásolnak. A carinfo.hu tájékoztatása szerint a személygépkocsik közül a legtöbbet Suzukiból adtak el január és július között, mintegy 12853 példányt, Fordból 11049, Skodából 7494, Opelből 7430, Volkswagenből pedig 7240 darabot értékesítettek. Az előző év azonos időszakában még a Ford vezette a mezőnyt, ám most megelőzte a Suzuki.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód