Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Kitiltották az autókat a világ legismertebb parkjából

Csökkenteni akarták a közlekedési balesetek számát, emellett környezetvédelmi okai is voltak annak a lépésnek, mely alapján kitiltották az autókat a világ legismertebb parkjából, a New York-i Central Parkból. A várakozások szerint így a terület egyre biztonságosabb és nyugodtabb hellyé válik.

Az embereknek épült

Kitiltották az autókat a New York-i Central Parkból júniusban. A döntést Bill de Blasio New York-i polgármester ismertette. Június 27-től immár kizárólag a gyalogosoké, a futóké és a kerékpárosoké a Central Park, amelyben egyébként 838 állatfaj él, köztük 78 féle lepke, 46 madárfaj és 9 féle szitakötő. Az intézkedés a közlekedési balesetek számát hivatott csökkenteni, emellett környezetvédelmi okai is voltak. A polgármester szerint a parkot egyébként sem az autósoknak szánták, mivel több, mint 150 évvel ezelőtt alakították ki, és akkor még autók sem voltak. A parkot egyébként Frederick Law Olmsted és Calvert Vaux tervezte.

Biztonságosabb és nyugodtabb hely lesz

A Manhattan közepén elterülő terület 325 hektáron helyezkedik el, az 50-es utcáktól, a város kereskedelmi negyedétől egészen a 110-es utcákig, vagyis a Harlemig húzódik. Minden évben több mint 42 millióan fordulnak meg benne. A parkban állatkert, csónakázó tavak, különböző rendezvényhelyszínek kerültek kialakításra, 1962-ben pedig történelmi emlékhellyé nyilvánították. A park északi területéről már 3 évvel ezelőtt kitiltották a járműveket, ez az új intézkedés viszont az egész területről kiűzte a kocsikat. Az autók hétköznapokon és csúcsidőben immár csak a Central Parkot keresztező 4 úton közlekedhetnek, amelyek alapból is a forgalom elvezetését célozták.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.