Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Egy új kormánymű megmentheti az életét

Ha ön tudja mi az a kormánymű és azt is tudja, hogy ennek az alkatrésznek mi a dolga, akkor nyugodtan veregesse meg a saját vállát. A legtöbben csak azt tudják, hogy a kormánymű az az alkatrész aminek a segítségével irányítjuk gépjárműveinket, de igazából nem tudják, hogy mi is megy végbe a motorháztető alatt. A kormánymű a kormányzási rendszer egyik legfontosabb eleme és mivel ez az elem a motorháztető alatt található, nehezebb észrevenni ha valami probléma van vele.

Mi a dolga a kormányműnek?

A kormánymű válaszol a különböző mozdulatokra és így a megfelelő irányba kormányozza az autót. A kormánymű emellett átadja a kormánytengely mozdulatait a kerekeknek, így lehetővé téve a sávváltást, a szűk kanyarok bevételét, illetve sarkokon történő befordulást. Mivel a kormánymű ennyire fontos ha az autó irányítására kerül a sor, akkor nem csoda, hogy nagyon veszélyes hibás kormányművel közlekedni az utakon. Az elhasználódott kormánymű közrejátszhat akár a kormányzás elvesztésében is, és minél inkább megviselt a kormánymű, annál nehezebb lesz majd az autó irányítása. Ha ráadásul emellett nagy sebességgel halad, akkor ez különösen veszélyes lehet, sőr akár balesetet is okozhat, ha nem veszi figyelembe vagy ha halogatja a kormánymű megjavítását.

Mi a jele az elhasználódott kormányműnek?

A kormánymű meghibásodásának olyan jelei vannak, amelyeket más észrevehet vezetés közben is. Az első jele annak, hogy baj van a kormányművel az az, hogy több erő fog kelleni ahhoz, hogy irányt váltson és elfordítsa a kormányt mint máskor. A nehéz vagy szakadozó kormányzás egyértelműen annak a jele, hogy valami nincs rendben a rendszerben. A másik jele annak, hogy baj van a kormányművel az az, hogy túl lazának tűnik a kormányzás. Ha mélyebbre szeretne ásni, akkor még két másik jelet is találhat, először ellenőrizze, hogy nem szivárog-e valamilyen folyadék a kormánytengely tömítésekből, mert az is arra utalhat, hogy ideje lecserélni a kormányművet. Végül pedig a kormányműt magát is érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e bármi repedés rajta. Ha bármilyen repedést talál a kormányműn, vagy sérülést ami arra utalhat, hogy ez okozza a problémákat, akkor szervizbe kell menni és mindenképpen megjavíttatni vagy kicserélni az adott alkatrészt, mert másképp könnyen baleset lehet belőle. A kormányzás az autóvezetés legfontosabb része, ezért különösen figyeljen oda a kormánymű alkatrészeire.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata