fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Egy új kormánymű megmentheti az életét

Ha ön tudja mi az a kormánymű és azt is tudja, hogy ennek az alkatrésznek mi a dolga, akkor nyugodtan veregesse meg a saját vállát. A legtöbben csak azt tudják, hogy a kormánymű az az alkatrész aminek a segítségével irányítjuk gépjárműveinket, de igazából nem tudják, hogy mi is megy végbe a motorháztető alatt. A kormánymű a kormányzási rendszer egyik legfontosabb eleme és mivel ez az elem a motorháztető alatt található, nehezebb észrevenni ha valami probléma van vele.

Mi a dolga a kormányműnek?

A kormánymű válaszol a különböző mozdulatokra és így a megfelelő irányba kormányozza az autót. A kormánymű emellett átadja a kormánytengely mozdulatait a kerekeknek, így lehetővé téve a sávváltást, a szűk kanyarok bevételét, illetve sarkokon történő befordulást. Mivel a kormánymű ennyire fontos ha az autó irányítására kerül a sor, akkor nem csoda, hogy nagyon veszélyes hibás kormányművel közlekedni az utakon. Az elhasználódott kormánymű közrejátszhat akár a kormányzás elvesztésében is, és minél inkább megviselt a kormánymű, annál nehezebb lesz majd az autó irányítása. Ha ráadásul emellett nagy sebességgel halad, akkor ez különösen veszélyes lehet, sőr akár balesetet is okozhat, ha nem veszi figyelembe vagy ha halogatja a kormánymű megjavítását.

Mi a jele az elhasználódott kormányműnek?

A kormánymű meghibásodásának olyan jelei vannak, amelyeket más észrevehet vezetés közben is. Az első jele annak, hogy baj van a kormányművel az az, hogy több erő fog kelleni ahhoz, hogy irányt váltson és elfordítsa a kormányt mint máskor. A nehéz vagy szakadozó kormányzás egyértelműen annak a jele, hogy valami nincs rendben a rendszerben. A másik jele annak, hogy baj van a kormányművel az az, hogy túl lazának tűnik a kormányzás. Ha mélyebbre szeretne ásni, akkor még két másik jelet is találhat, először ellenőrizze, hogy nem szivárog-e valamilyen folyadék a kormánytengely tömítésekből, mert az is arra utalhat, hogy ideje lecserélni a kormányművet. Végül pedig a kormányműt magát is érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e bármi repedés rajta. Ha bármilyen repedést talál a kormányműn, vagy sérülést ami arra utalhat, hogy ez okozza a problémákat, akkor szervizbe kell menni és mindenképpen megjavíttatni vagy kicserélni az adott alkatrészt, mert másképp könnyen baleset lehet belőle. A kormányzás az autóvezetés legfontosabb része, ezért különösen figyeljen oda a kormánymű alkatrészeire.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata