Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Gyakrabban előfordulnak a balesetek télen?

A téli vezetésnek több hátránya is van.  Bizonyára el sem kell elmondani hogy a vizes, jeges, havas utakon való vezetés  növeli a közúti  balesetek kockázatát.  Hetente világszerte több millióan ülnek autóba és indulnak el hogy találkozhassanak a családjaikkal és barátaikkal, és mivel egyre több az autó, a téli szezonban sokkal több közúti baleset is lehet a nehéz körülményekkel rendelkező utakon.

Valóban növekszik a balesetek száma télen?

A válasz egyszerűen az, hogy igen. Egy kutatás szerint, amely során biztosítási  beadványokat vizsgáltak egész évben,  az autó biztosítási beadványok 19 százalékkal növekedtek a decemberi hónapban, és ez a növekedés volt megfigyelhető a többi téli hónapban is. A balesetek száma még akkor is növekszik, hogyha viszontagságos időjárás miatt kevesebben indulnak útra.  A kisebb jellegű balesetek nagyban hozzájárulnak a bejelentett balesetek számának növekedéséhez a téli hónapokban.  Télen a legkeresettebb alkatrészek:  a fényszórók, az első és hátsó lökhárítók, valamint egyéb külső alkatrészek. A legrosszabb dolog a télen történt vezetés során az az hogy a jég, a hó, illetve az eső miatt elkerülhetetlenek a balesetek. Van viszont néhány óvintézkedés amit megtehet annak érdekében, hogy ne okozzon ön is közúti balesetet.

Tippek a biztonságos vezetéshez télen

Ha ön az a típusú vezető aki kedveli a hirtelen manővereket vagy gyakran veszi le a kezét a kormánykerékről,  akkor különösen figyeljen oda az útra a téli hónapokban.  Ha azt szeretné,  hogy a téli hónapokban is biztonságosan vezessen,  akkor soha ne vegye le a kezét a kormánykerékről. Ilyenkor nem érdemes hirtelen  mozdulatokat végezni. Mindig próbáljon meg finoman fékezni. A gumiabroncsok jó állapota is segíthet abban hogy elkerülje a téli közúti baleseteket. Elindulás előtt mindig bizonyosodjon meg arról hogy van elég nyomás a gumiabroncsokban, télen váltson át téli gumira és a hóláncok használata is előnyös lehet.  A gumiabroncsok azok amik az úton tartják önt, ezért  ha nem megfelelőek az időjárási körülményekhez  akkor később megbánhatja ezt. A téli lerobbanások 90 százaléka az akkumulátor problémáira vezethetőek vissza,  ezért mindig ellenőrizze az akkumulátor állapotát a téli szezonban,  nehogy az előtt menjen tönkre az autót mielőtt elindulna  az újévi bulira.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata