Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Dolgok, amiket nem szeretne hallani a szerelőtől

Vannak az életben olyan pillanatok amikor autónk felmondja a szolgálatot és el sem tudjuk képzelni hogy ennek mi lehet az oka.  A lerobbant vagy hibás autó egy olyan rémálom amit már mindenki tapasztalt, és ez okozza az életben a legkomolyabb fejfájásokat is.  Minden alkalommal amikor kigyullad az “ellenőrizze a motort” fény a kijelzőn  mindenki azon aggódik hogy egy olyan problémával kell szembenéznie ami sok pénzbe fog kerülni.  Sokszor kevés pénzből is meg lehet úszni a szervizelést  viszont vannak olyan pillanatok amikor a fejünket fogjuk ha meghalljuk hogy egy egy alkatrész cseréje  milyen költséges lesz.

A motor leállt az olaj hiánya miatt; Az átvitel meghibásodott ezért ki kell cserélni

Ha én azt hallanám,  hogy a motor leállt az olaj hiánya miatt akkor biztosan rögtön elsírnám magam  mert ez egyszerűen egy olyan költséges  javítás lehet  inkább jobban járnánk egy vadonat új autóval mint ennek a helyrehozásával.  A másik dolog ezzel kapcsolatban ami nagyon frusztráló az az hogy ezt a hibát könnyen el is lehetett volna kerülni.  Csak annyit kellett volna tenni hogy időben cseréljünk olajat a motorban  Tehát ha ezt a mondatot hallja  akkor jegyezze meg egy életre hogy miért olyan fontos az olajcsere. Önnek egy régebbi autóján van akkor az átvitel azért nem működik megfelelően mert eljárt az idő fölötte vagy mert sosem kímélte  az autót vezetés közben.  átvitel cseréje rendkívül költséges lehet  És ha elromlik muszáj megoldani a problémát másképpen nem fog tudni haladni az autóval.  Az újabb autók esetében amelyek elektronikusan kontrollálható átvitel rendelkeznek könnyebben javíthatóak lesznek.

A fej tömítése megrepedt, folyik a fagyálló; A vezérműszíjat már korábban ki kellett volna cserélni

Ha fagyálló jön kifelé a kipufogócsőből,  akkor az azt jelenti hogy a motort hűtőrendszerének  valamely elemei  eltörtek  és szivárgás okoznak olyan helyeken ahol nem lenne szabad fagyálló folyjon. Ez a törés általában  a túlmelegedés eredmények És ha a szivárgás nem a tejből származik akkor ez még rosszabb híreket jelenthet hiszen ez jelentheti azt is, hogy  igen ez jelentheti hogy a hengerfej ment tönkre  és ez a javítás is rendkívül drága lehet. Attól függően az ön autójában interferencia motor Igen vagy nem a vezérműszíj javításának az ára rendkívül magas lehet.  Interferencia motor esetében, ha kihagyja a vezérműszíj karbantartását  és elszakad a vezérműszíj a dugattyú szétzúzhat egy szelepet és így  és még drágább lehet a javítás. A interferencia motorok esetében  a vezérműszíj javítása vagy cseréje nem kerülhet olyan sokba mint más motorok esetében.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.