Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Dolgok, amiket nem szeretne hallani a szerelőtől

Vannak az életben olyan pillanatok amikor autónk felmondja a szolgálatot és el sem tudjuk képzelni hogy ennek mi lehet az oka.  A lerobbant vagy hibás autó egy olyan rémálom amit már mindenki tapasztalt, és ez okozza az életben a legkomolyabb fejfájásokat is.  Minden alkalommal amikor kigyullad az “ellenőrizze a motort” fény a kijelzőn  mindenki azon aggódik hogy egy olyan problémával kell szembenéznie ami sok pénzbe fog kerülni.  Sokszor kevés pénzből is meg lehet úszni a szervizelést  viszont vannak olyan pillanatok amikor a fejünket fogjuk ha meghalljuk hogy egy egy alkatrész cseréje  milyen költséges lesz.

A motor leállt az olaj hiánya miatt; Az átvitel meghibásodott ezért ki kell cserélni

Ha én azt hallanám,  hogy a motor leállt az olaj hiánya miatt akkor biztosan rögtön elsírnám magam  mert ez egyszerűen egy olyan költséges  javítás lehet  inkább jobban járnánk egy vadonat új autóval mint ennek a helyrehozásával.  A másik dolog ezzel kapcsolatban ami nagyon frusztráló az az hogy ezt a hibát könnyen el is lehetett volna kerülni.  Csak annyit kellett volna tenni hogy időben cseréljünk olajat a motorban  Tehát ha ezt a mondatot hallja  akkor jegyezze meg egy életre hogy miért olyan fontos az olajcsere. Önnek egy régebbi autóján van akkor az átvitel azért nem működik megfelelően mert eljárt az idő fölötte vagy mert sosem kímélte  az autót vezetés közben.  átvitel cseréje rendkívül költséges lehet  És ha elromlik muszáj megoldani a problémát másképpen nem fog tudni haladni az autóval.  Az újabb autók esetében amelyek elektronikusan kontrollálható átvitel rendelkeznek könnyebben javíthatóak lesznek.

A fej tömítése megrepedt, folyik a fagyálló; A vezérműszíjat már korábban ki kellett volna cserélni

Ha fagyálló jön kifelé a kipufogócsőből,  akkor az azt jelenti hogy a motort hűtőrendszerének  valamely elemei  eltörtek  és szivárgás okoznak olyan helyeken ahol nem lenne szabad fagyálló folyjon. Ez a törés általában  a túlmelegedés eredmények És ha a szivárgás nem a tejből származik akkor ez még rosszabb híreket jelenthet hiszen ez jelentheti azt is, hogy  igen ez jelentheti hogy a hengerfej ment tönkre  és ez a javítás is rendkívül drága lehet. Attól függően az ön autójában interferencia motor Igen vagy nem a vezérműszíj javításának az ára rendkívül magas lehet.  Interferencia motor esetében, ha kihagyja a vezérműszíj karbantartását  és elszakad a vezérműszíj a dugattyú szétzúzhat egy szelepet és így  és még drágább lehet a javítás. A interferencia motorok esetében  a vezérműszíj javítása vagy cseréje nem kerülhet olyan sokba mint más motorok esetében.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata