Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Dolgok amiket érdemes mindig az autóban tartani

Mindannyian jártunk már úgy hogy azt kérdeztük magunktól, ” ez a dolog vajon miért nincs meg az autóban?”  nyilvánvaló dolgok mellett mint például a pótkerék vagy a különböző kábelek egyebekre is szükség lehet különösen akkor  ha lerobbantunk valahol. Ne hozza magát kellemetlen helyzetbe,  ügyeljen arra hogy a következő tárgyak mindegyike kell legyen az autójában minden alkalommal amikor útra indul.

Készpénz, elemlámpa, ragasztószalag

Ki tudja hány alkalommal vezettünk már olyan helyen ahol a parkolásért fizetni kell  és nem volt nálunk elég pénz egy kis extra pénz egy autóban sok esetben jól jöhet  hiszen néhány extra forint  vészhelyzetektől is megmenthet.  Ha az autója az éjszaka közepén lerobban  akkor az elemlámpa lehet a megmentő. Manapság már vannak olyan kompakt ledes elemlámpák amelyek fényt tudnak biztosítani éjszakánként ráadásul csak nagyon kevés helyet foglalnak el a kesztyűtartóban valamint a tartalék akkumulátorok is jól jöhetnek emellett. Ragasztószalaggal bármit meg lehet ragasztani. Igazából nem mindent,  de átmenetileg javíthat a dolgokon, ezért mindig legyen önnél ragasztószalag, ha esetleg meg kéne javítani egy csövet vagy szelepet. Már a jó minőségű szigetelő szalagot is alacsony áron megvásárolhatóak az üzletekben.

Szalvéták, telefonok

Legyen az egy kávéfolt, vagy egy tüsszentés mindenképpen legyen önnél extra szalvéta  hiszen azok sohasem lesznek haszontalanok.  A gyorséttermekből is könnyen el lehet hozni a szalvétákat amiket az ételhez kapott.  soha nem lehet tudni mikor lesz szüksége egy szalvétára, ezért érdemes ebből is beszerezni néhányat. Az összes régi telefonját is felhasználhatja még, hiszen kapóra jöhet, ha az autóban van néhány teljesen feltöltött telefon, mert akadhatnak sürgős esetek, amikor szükség lehet ezekre, pláne ha az ön mobilja éppen lemerült. Éppen ezért tartson egy teljesen feltöltött régi telefont (természetesen kikapcsolva) a kesztyűtartóban, hiszen eljön még az a nap, amikor otthon hagyja a saját telefonját vagy éppen a töltőjét. Ráadásul még egy telefonnal is fel lehet hívni akár mentőt is, tehát akkor is jól jöhetnek ezek a telefonok, ha éppen balesetet lát. Emellett nagyon fontos, hogy mindig legyen az autóban friss, hideg ivóvíz, főleg a forró nyári napokon, hiszen nagyon kellemetlen dehidratáltan autót vezetni a forró utakon, a kánikulában.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata