Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Biztos benne, hogy a legjobb autó felfüggesztést használja?

Az ember nem is gondolná, hogy mennyire fontosak lehetnek az autóknak azon részei, amelyek kevésbé ismertek. A laikusok tisztában vannak a fékrendszer és a motor működésével, azonban itt megáll a tudományuk, holott az olyan dolgok is nagy szerepet játszanak az autó helyes működésében és biztonságos használatában, mint amilyen például a felfüggesztés.

Miben játszik szerepet?

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy „felfüggesztés”, nem biztos, hogy helyesen értelmezi azt. Először is, azt kell megjegyeznünk, hogy a felfüggesztést a kormányzáshoz használják, és ennek az elengedhetetlen része. A kettő együttesen tartja fenn az utazás biztonságos menetét, és segítségével tarthatjuk az úton az autót minden bonyodalom nélkül. Ezért is olyan fontos, hogy odafigyeljünk ennek az összetevőnek a hibátlan működésére. A jó hír az, hogy a többi alkatrésszel ellentétben, a felfüggesztés sokkal nehezebben használódik el, sokszor 100-140 ezer km után várható az elhasználódása. Viszont, ez nem azt jelenti, hogy időnként nem kell ellenőriztetni. Viszont bőven elég, ha csak a kötelező műszaki ellenőriztetésekkor kérjük meg a szerelőt, hogy vessen rá egy pillantást. Fontos megjegyezni azt is, hogy az elhasználódás esetén kötelezően ki kell cserélni az összetevőt, és nem szabad megjavítani. Itt nem lehet, hogy csak feljavítjuk az alkatrészt, mert az nagyon súlyos következményekkel járhat.

Honnan lehet a meghibásodására következtetni?

Hogyha a felfüggesztés meghibásodik, akkor minél hamarabb szervizbe kell vinni a járművet. De vajon honnan tudhatjuk, hogy ez a rész, amely miatt a hibákat észleljük? Erre a választ akkor kapjuk meg, ha megfigyeljük a hiba típusát. A legegyértelműbb, ha a felfüggesztés körüli részből kattogó hangot hallunk kijönni. A másik, amelyből egyértelműen erre a következtetésre juthatunk, a kormányzással kapcsolatos problémák. Ha ilyenek jelentkeznek, akkor valószínűleg a felfüggesztéssel kapcsolatos hibák is közrejátszanak. Persze, ez sem törvényszerű, és ahhoz, hogy biztosan meg lehessen állapítani, szükség van egy szakértői véleményre. A szervizekben szerencsére rengeteg szakembert találunk, aki jártas a témában, és nemcsak tanácsokkal lát el minket, hanem a szerelésben/cserében is segít. Az egyetlen hátránya a dolognak, hogy ez sajnos anyagi befektetéssel is jár. Azonban nem kell olyan vészesen sokat áldozni rá, és a munkálati folyamatok sem vesznek el túl sok időt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!