Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Biztos benne, hogy a legjobb autó felfüggesztést használja?

Az ember nem is gondolná, hogy mennyire fontosak lehetnek az autóknak azon részei, amelyek kevésbé ismertek. A laikusok tisztában vannak a fékrendszer és a motor működésével, azonban itt megáll a tudományuk, holott az olyan dolgok is nagy szerepet játszanak az autó helyes működésében és biztonságos használatában, mint amilyen például a felfüggesztés.

Miben játszik szerepet?

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy „felfüggesztés”, nem biztos, hogy helyesen értelmezi azt. Először is, azt kell megjegyeznünk, hogy a felfüggesztést a kormányzáshoz használják, és ennek az elengedhetetlen része. A kettő együttesen tartja fenn az utazás biztonságos menetét, és segítségével tarthatjuk az úton az autót minden bonyodalom nélkül. Ezért is olyan fontos, hogy odafigyeljünk ennek az összetevőnek a hibátlan működésére. A jó hír az, hogy a többi alkatrésszel ellentétben, a felfüggesztés sokkal nehezebben használódik el, sokszor 100-140 ezer km után várható az elhasználódása. Viszont, ez nem azt jelenti, hogy időnként nem kell ellenőriztetni. Viszont bőven elég, ha csak a kötelező műszaki ellenőriztetésekkor kérjük meg a szerelőt, hogy vessen rá egy pillantást. Fontos megjegyezni azt is, hogy az elhasználódás esetén kötelezően ki kell cserélni az összetevőt, és nem szabad megjavítani. Itt nem lehet, hogy csak feljavítjuk az alkatrészt, mert az nagyon súlyos következményekkel járhat.

Honnan lehet a meghibásodására következtetni?

Hogyha a felfüggesztés meghibásodik, akkor minél hamarabb szervizbe kell vinni a járművet. De vajon honnan tudhatjuk, hogy ez a rész, amely miatt a hibákat észleljük? Erre a választ akkor kapjuk meg, ha megfigyeljük a hiba típusát. A legegyértelműbb, ha a felfüggesztés körüli részből kattogó hangot hallunk kijönni. A másik, amelyből egyértelműen erre a következtetésre juthatunk, a kormányzással kapcsolatos problémák. Ha ilyenek jelentkeznek, akkor valószínűleg a felfüggesztéssel kapcsolatos hibák is közrejátszanak. Persze, ez sem törvényszerű, és ahhoz, hogy biztosan meg lehessen állapítani, szükség van egy szakértői véleményre. A szervizekben szerencsére rengeteg szakembert találunk, aki jártas a témában, és nemcsak tanácsokkal lát el minket, hanem a szerelésben/cserében is segít. Az egyetlen hátránya a dolognak, hogy ez sajnos anyagi befektetéssel is jár. Azonban nem kell olyan vészesen sokat áldozni rá, és a munkálati folyamatok sem vesznek el túl sok időt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata