Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Csodaülést fejlesztett a Toyota

Megint újított a Toyota. A cég olyan különleges ülést fejlesztett ki, mely egy számítógép és szenzorok segítségével veszi fel a benne ülő testalkatát. Hogy mire jó ez? Mindenre.

Segíti a koncentrációt

A Toyota Boshoku automatikus ülésállító rendszere egy újabb egyedi fejlesztés a japán autógyártól. Próbálták elérni, hogy minél több irányban, minél több fokozatban lehessen állítani az ülést. Ha azonban túl sok a lehetőség, az utas nehezen választ. Erre a problémára keresett és talált zseniális megoldást a gyár. A végtelen lehetőségek közül ugyanis lehetetlen megtalálni azt, hogy melyik az ideális, hosszú távon is kényelmes, nem fárasztó, beállítás, ami esetleg még segíti vezetésben való koncentrációt is. A Shuhei Toyota kifejezetten autóbelsők fejlesztésével foglalkozik hosszú évek óta, nem csoda, hogy minden igénynek megfelelő megoldást talált.

Éberség figyelő és háttámasztás

Az ülés háttámláját nem kevesebb, mint háromszáz, egymástól teljesen függetlenül mozgatható elasztomer blokkból rakták össze, ezek pontos követik az utas hátának görbületét. Az optikai rendszer az autóhoz közeledő utas testalkatát kamera segítségével elemzi ki, majd a beülést követően összetett nyomásérzékelők igazítják helyükre az elemeket. Egyelőre csak a prototípus készült el, aminek hatalmas jövőt jósolnak. Összekapcsolható a fedélzeti rendszerekkel, éberség-figyelőt is van benne. A feltalálók egy gyorsulásérzékelőt is terveztek bele, így megtámasztja az utas felsőtestét, és olyan pozícióban tartja, ahogy azt az utazási szituáció megköveteli. A rendszer akár orvosi minőségű masszázsra vagy akupresszúrára is alkalmassá tehető.  És, hogy mikor kapható majd Magyarországon is a csodaülésből? Erről természetesen még semmit sem tudni.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy eg