Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Csináld magad autójavítás – igen vagy nem?

A mai autóknál az autózás történetében soha nem látott mértékű szakmai ismeretekre és speciális felszerelésekre van szükség, és pedig nem csak a javításhoz, de már a hiba felismeréséhez is. Egyre nehezebb a garázsban buherálni.

Az emberi kíváncsiság és az önbizalom határtalan

A kíváncsiság és az önbizalom – én is meg tudom csinálni – fontos hajtórugói a házi autószerelésnek, de a lényeg ma is ugyanaz, mint akár 100 évvel ezelőtt: olcsóbban karbantartani az autónkat. A válasz még néhány évvel ezelőtt is egyértelmű volt: otthon egy kis utánjárás, némi szerszámkészlet beszerzése után, megfelelő elméleti felkészüléssel, na és némi készséggel nem kis pénz lehetett megtakarítani, ha szerviz helyett magunk estünk neki a kocsinak. Mára a helyzet alaposan megváltozott. Az esetek nagy részében jó esélye van, hogy a házi bütykölés a végén drágább lesz, mint ha szervizbe vittük volna az autónkat.

Nem csak az elektronika, de a biztonság is

A házi javítgatás esetén a hibás beszerelésért, vagy a nem megfelelő alkatrész használatáért, tehát gyakorlatilag mindenért az autó tulajdonosa felel. Még, ha minden eszköz a rendelkezésére áll: emelő, diagnosztikai elektronika, célszerszámok, akkor is – ahogy egyébként egy szervizben is – el lehet olyan hibát követni, amelyért nagy árat fizetünk. Nem csak a pénztárcánk lehet laposabb, de akár baleset oka is lehet a rossz szervizelés, például a rosszul beállított fékek, futómű. Ennek esélyét azért is komolyan kell venni, mert – amennyiben a biztosító tudomására jut, hogy a baleset műszaki oka a nem szakszerű szervizelés volt – nagy valószínűséggel nem fogja megtéríteni a kárunkat. A szakértők szerint – az olajcsere, hűtővíz csere, vagy az égőcsere – néhány kisebb javítás elvégzése házilag is megoldható biztonságosan, de a komolyabb hibákat – már csak közlekedésbiztonsági szempontból is – a szervizekben ajánlatos kivizsgáltatni és megjavíttatni. Egyébként, aki próbált már égőt cserélni a modern, új autójában, az tudja, hogy már ez sem mindig oldható meg házilag, vagyis önbizalom ide, önbizalom oda, az elromlott autónak a autószerelőnél van a legjobb helye.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata