Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Csináld magad autójavítás – igen vagy nem?

A mai autóknál az autózás történetében soha nem látott mértékű szakmai ismeretekre és speciális felszerelésekre van szükség, és pedig nem csak a javításhoz, de már a hiba felismeréséhez is. Egyre nehezebb a garázsban buherálni.

Az emberi kíváncsiság és az önbizalom határtalan

A kíváncsiság és az önbizalom – én is meg tudom csinálni – fontos hajtórugói a házi autószerelésnek, de a lényeg ma is ugyanaz, mint akár 100 évvel ezelőtt: olcsóbban karbantartani az autónkat. A válasz még néhány évvel ezelőtt is egyértelmű volt: otthon egy kis utánjárás, némi szerszámkészlet beszerzése után, megfelelő elméleti felkészüléssel, na és némi készséggel nem kis pénz lehetett megtakarítani, ha szerviz helyett magunk estünk neki a kocsinak. Mára a helyzet alaposan megváltozott. Az esetek nagy részében jó esélye van, hogy a házi bütykölés a végén drágább lesz, mint ha szervizbe vittük volna az autónkat.

Nem csak az elektronika, de a biztonság is

A házi javítgatás esetén a hibás beszerelésért, vagy a nem megfelelő alkatrész használatáért, tehát gyakorlatilag mindenért az autó tulajdonosa felel. Még, ha minden eszköz a rendelkezésére áll: emelő, diagnosztikai elektronika, célszerszámok, akkor is – ahogy egyébként egy szervizben is – el lehet olyan hibát követni, amelyért nagy árat fizetünk. Nem csak a pénztárcánk lehet laposabb, de akár baleset oka is lehet a rossz szervizelés, például a rosszul beállított fékek, futómű. Ennek esélyét azért is komolyan kell venni, mert – amennyiben a biztosító tudomására jut, hogy a baleset műszaki oka a nem szakszerű szervizelés volt – nagy valószínűséggel nem fogja megtéríteni a kárunkat. A szakértők szerint – az olajcsere, hűtővíz csere, vagy az égőcsere – néhány kisebb javítás elvégzése házilag is megoldható biztonságosan, de a komolyabb hibákat – már csak közlekedésbiztonsági szempontból is – a szervizekben ajánlatos kivizsgáltatni és megjavíttatni. Egyébként, aki próbált már égőt cserélni a modern, új autójában, az tudja, hogy már ez sem mindig oldható meg házilag, vagyis önbizalom ide, önbizalom oda, az elromlott autónak a autószerelőnél van a legjobb helye.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson