Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Gumidefekt esetén kell-e szervizbe menni?

Az autósok egyik rémálma az induláskor észlelt lapos gumiabroncs. Ennél már csak az autópályán nagy sebesség mellett bekövetkező defekt lehet kényelmetlenebb. Mi a teendő, ha – így vagy úgy, de léket kapott a járgány?

A defektnek számos oka lehet

A defekt számos okra vezethető vissza. A klasszikus, amikor valamilyen éles, hegyes tárgy szúrja ki a guminkat és úgy szökik meg a levegő. Ha ez menet közben következik be a legfontosabb, hogy egyenletesen lassítva és erős fékezés nélkül álljunk meg. Semmi esetre se padlófékkel. Viszont mindenképpen álljunk le, ne próbáljunk még ide vagy oda elérni a defektes gumival, mert az abroncsok javíthatóságát kockáztatjuk. Az is lehet, hogy a defektnek anyaghiba, túl nagy guminyomás, esetleg vezetési hiba az előzménye. Például magas szegélyre hajtottunk fel nagyobb sebességgel.

Miért inkább szervizbe javítsuk a guminkat?

Most arról nem kívánok hosszan értekezni, hogy a mai gumiabroncsok javításához komoly célszerszámokra van szükség és ajánlatos a hiba elhárítása után a kerekeket ki is egyensúlyozni. E helyett arra hívnám fel a figyelmet, hogy minden csodaragasztóval, lyuktömítővel, és egyéb egyszerűen a szelepen az abroncsba juttatott anyaggal, csak átmenetileg számoltuk fel a problémát. A levegő szökésének megakadályozása még nem jelenti, hogy teljes értékű gumiabroncsunk van, amivel bátran hajthatunk nagy sebességgel is. Mert ezek a megoldások csak ideiglenesek és maximum addig lehet járni velük, amíg egy szakszerű gumiabroncs javítására felkészült szervizhez nem érünk. Csak az onnan – garanciával – kihozott gumi lesz olyan, amilyen a defekt előtt volt, vagyis biztonságos.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés es