Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Botrányos állapotban a román közutak

Románia 86 ezer kilométer hosszú közúthálózatának 35 százaléka nem rendelkezett aszfaltburkolattal az óév végén. Ez a megdöbbentő adat látott napvilágot az országos statisztikai intézet (INS) áprilisban közzétett éves jelentéséből.

Alig van autópálya

A 2017-es jelentéshez viszonyítva a makadám- és földutak hossza alig 1000 kilométerrel csökkent Romániában. Az INS szerint az utak 35 százaléka nincs aszfaltozva az országban. A statisztikából kiderül, hogy a 35 000 kilométernyi korszerűsített úthálózat 41 százalékának és a 21 000 kilométernyi könnyű burkolatú aszfaltozott utak majdnem fele teljes felújításra szorul. A 763 kilométernyi használatban lévő gyorsforgalmi úthálózat a román közutak csupán 4,3 százalékát képviselte. Összehasonlításképp tavaly 16 kilométernyi új autópályáról számoltak be, míg 2016-ban a gyorsforgalmi úthálózat egy centivel sem bővült.

Veszélyes útszakaszok

Az állami kezelésben lévő közutak hossza 2017 végén 17654 kilométer volt, a megyei önkormányzatok kezében lévő utak 35149, míg a helyi önkormányzatoknál lévő közutak 33296 kilométert tettek ki. Fontos megemlíteni azt is, hogy az Európai Bizottság (EB) adatai szerint Romániában a legmagasabb a halálos közúti balesetek aránya, és az ország az utolsó helyen kullog az EU-ban a közutak biztonságát tekintve. Konkrétabban tehát 1 millió lakosra 98 haláleset jut, ami az uniós átlag szinte dupláját jelenti.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömőd