Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Felére csökkentené az Unió a balesetek számát

Az Európai Bizottság közlése alapján a 2017-es baleseti statisztikák javuló tendenciát mutatnak, 2%-kal. Ennek ellenére is szükséges az EU célkitűzésének gyakorlatba ültetése.

Felére csökkenteni

Az EB tájékoztatása szerint a közlekedésbiztonsági statisztikák alapján a 2017-es évben 25 300 ember vesztette életét földrészünk közútjain. Eszerint 300-al kevesebben haltak meg a két, egymást követő évben – ez kb. 2 százalékos csökkenést, a 8 évvel ezelőtti adatokhoz képest pedig 20 százalékkal kevesebb halálesetet jelöl. A  bizottság egyik képviselője nyilatkozata alapján, jóllehet a tendencia ösztönző, mégis nagy próbatételnek bizonyul az EU azon célkitűzésének megvalósítása, mely szerint felére kívánják csökkenteni a halálos közúti balesetek számát 2010 és 2020 között.

Vezetnek az észtek

A halálos kimenetelű eseteken túl kb. 135 ezren szenvedtek súlyos sérülést; ezeknek jelentős része gyalogos, kerékpáros, motoros vagy veszélyeztetett úthasználó volt. A közúti balesetek azonban nem csak az áldozatokat, hanem a társadalom egészét érintik. Ellátásuk mintegy 120 milliárd eurót fordítanak évente. Az EB szerint még 2017-ben is Európa útjai bizonyultak a legbiztonságosabbnak szerte a világon; ezt az egymillió európai lakosra átlagosan jutó 49 halálos baleset viszonylag alacsony száma is alátámasztja. Az unión belül egymillió lakost tekintve Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia és Dánia számolt be a legalacsonyabb számokról. 2016-hoz viszonyítva Észtországban és Szlovéniában csökkent a legjelentősebb mértékben a közúti halálesetek száma.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.