Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Felére csökkentené az Unió a balesetek számát

Az Európai Bizottság közlése alapján a 2017-es baleseti statisztikák javuló tendenciát mutatnak, 2%-kal. Ennek ellenére is szükséges az EU célkitűzésének gyakorlatba ültetése.

Felére csökkenteni

Az EB tájékoztatása szerint a közlekedésbiztonsági statisztikák alapján a 2017-es évben 25 300 ember vesztette életét földrészünk közútjain. Eszerint 300-al kevesebben haltak meg a két, egymást követő évben – ez kb. 2 százalékos csökkenést, a 8 évvel ezelőtti adatokhoz képest pedig 20 százalékkal kevesebb halálesetet jelöl. A  bizottság egyik képviselője nyilatkozata alapján, jóllehet a tendencia ösztönző, mégis nagy próbatételnek bizonyul az EU azon célkitűzésének megvalósítása, mely szerint felére kívánják csökkenteni a halálos közúti balesetek számát 2010 és 2020 között.

Vezetnek az észtek

A halálos kimenetelű eseteken túl kb. 135 ezren szenvedtek súlyos sérülést; ezeknek jelentős része gyalogos, kerékpáros, motoros vagy veszélyeztetett úthasználó volt. A közúti balesetek azonban nem csak az áldozatokat, hanem a társadalom egészét érintik. Ellátásuk mintegy 120 milliárd eurót fordítanak évente. Az EB szerint még 2017-ben is Európa útjai bizonyultak a legbiztonságosabbnak szerte a világon; ezt az egymillió európai lakosra átlagosan jutó 49 halálos baleset viszonylag alacsony száma is alátámasztja. Az unión belül egymillió lakost tekintve Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia és Dánia számolt be a legalacsonyabb számokról. 2016-hoz viszonyítva Észtországban és Szlovéniában csökkent a legjelentősebb mértékben a közúti halálesetek száma.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.</