Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autó hűtő és fűtő berendezéseinek ellenőrzése

Senki sem szereti ha túl hideg vagy túl meleg van amikor autóba ül. Legyen az egy rövidebb út a legközelebbi szupermarketig, vagy egy hosszabb nyaralás, kellemetlen lehet a vezetőnek és az utasoknak is, ha az autóban túlságosan meleg vagy hideg van. Bár a külső hőmérsékletre semmilyen hatást nem tudunk gyakorolni, a gépkocsi rendelkezik viszont olyan hűtő és fűtő berendezésekkel, amelyekkel szabályozhatjuk a benti hőmérsékletet, így minden utunk kényelemben történhet.

Hogy működnek a fűtő berendezések?

Az autóban a fűtő berendezés éppúgy működik mint otthon a radiátor. A hűtőfolyadék a motor körül cirkál, és így felveszi a hőt a motorból. Ezt a forró hűtőfolyadékot ezután egy kis radiátoron keresztül áteresztik és ez az, ami a jármű belsejét kényelmes melegben tartja. A forró hónapokban a rendszer pontosan ugyanúgy működik, csak fordítva. Ahelyett, hogy a meleg hűtőfolyadékot a fűtőtestbe küldené, a hűtött változatot küldi. A hideg téli hónapokban szörnyű autóval közlekedni, főleg a hidegekben, amikor a szélvédőről is le kell kaparni a havat. A hideg hónapokban emiatt nehezebben érünk el a munkába is, viszont az is kellemetlen, amikor nyáron az ülés annyira felforrósodik, hogy ez pokollá teszi a vezetést és az utasoknak is a kényelmes utazást.

Gyakori problémák a hűtő és fűtő berendezésekkel amelyekre oda kell figyelni

Ha a fűtőkészülék nem működik, vagy ha a szokásosnál jóval hosszabb ideig tart a fűtés, akkor két dolgot tehet. Először is ellenőrizni kell a motor hőmérsékletét amelyet a termosztát vezérel. A hűtőfolyadék áramlása gyakran arra van korlátozva, hogy a lehető leghamarabb elérjék az optimális hőmérsékletet, de ha a termosztát sérült vagy kopott akkor több hűtőfolyadékot engedhet be, ez pedig lelassítja a tökéletes hőmérséklet elérését. Alternatív megoldásként egy olyan problémát okozhat, amely a fűtési és hűtési rendszerbe került anyagokat érinti. Ezek az anyagok sokféleképpen bejuthatnak a rendszerbe, gyakran a hűtőfolyadék cseréjekor, de ezeket ki lehet öblíteni a vízcsővel, illetve a vízszivattyú leválasztásával. Amikor a hűtésre kerül a sor, akkor észrevehetjük, hogy több probléma akad a mozgó alkatrészek hidegen tartásával, mint a jármű belsejének hűtésével. Végtére is, akár az ablakot is könnyedén le lehet húzni annak érdekében, hogy friss, hűvös levegőt engedjen be a felforrósodott autóba.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata