Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autó működéséhez elengedhetetlen folyadékok ellenőrzése

Mindenki tud már a hűtőfolyadék kiemelt szerepéről, ami az autózást illeti. Azonban nagyon fontos, hogy azzal is tisztába legyenek az emberek, hogy nemcsak ez az egy folyadék van, amelyet rendszeresen ellenőrizni, és – szükség esetén – után-pótolni kell. Lényeges, hogy minden autótulajdonos tudomást szerezzen ezekről a dolgokról, és egy potenciális meghibásodás esetén ne csak a szerelőt hibáztassa, hogy az nem csinálta meg rendesen az autóját.

Az autó  folyadékok fontossága

Sok olyan része van az autónak, amelyek nagyon fontosak, viszont nem kerül rá sor, hogy az ellenőrzések során figyelmet szenteljenek rá. Ez elsősorban a folyadékokra vonatkozik, mert, még ha meg is nézik azt, hogy az egyes alkatrészek jól funkcionálnak-e, azt már nem, hogy például megfelelően be vannak-e olajozva. Az első folyadék, amit mindenképpen meg kell említeni, az a hűtő folyadék. Szerencsére az autótulajdonosok nagy része már tudja, hogy ezt rendszeresen cserélni és pótolni kell, úgyhogy ebből ritkábban adódik probléma. Ez nem mondható el azonban a váltóolajról. Nagyon kevesen tudják, hogy a váltórendszer beolajozása mennyire fontos lehet. Bár az autókban gyárilag is található ilyen, néha nem marad meg annyi ideig, mint szeretnénk. Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük, hogy megfelelő-e a mennyisége, és ha nem, akkor azonnal pótoljuk, mert a hiánya az egész váltórendszer meghibásodását és teljes cseréét eredményezheti. Az ellenőrzéseket egy szakembernek kell elvégeznie, és ha nem teszi ezt a kötelező műszaki ellenőrzések alkalmával, akkor a sofőr feladata, hogy felhívja erre a figyelmet.

A fékolaj és ablakmosó folyadék

A következő folyadék a fékolaj, vagy más szóval fékfolyadék. Nagyon fontos, hogy ezt 1-2 évente teljesen kicseréljük. Nem jó választás, ha alacsony minőségűvel dolgozunk, mert az maradandó károkat tehet a járműben. Tudnunk kell továbbá azt is, hogy a különböző típusú autókhoz és fékrendszerekhez különböző típusú olajat kell használni. A következő a listán az ablakmosó folyadék. Mindenki számára egyértelmű, hogy ez miért olyan fontos: nélküle lehetetlen lenne, hogy menet közben megtisztítsuk az ablakot. Hiánya pedig ahhoz vezet, hogy az ablaktörlő annyira összekarcolja a szélvédőt, hogy cserélhetjük is ki egy újra. Az utolsó, amelyet meg kell említeni, az a szervokormány olajozása. Bár ez nem annyira életbevágó, mint a fékolaj, azért fontos lehet, elsősorban a komfort érdekében, ugyanis ha kifogy az olaj ebből a részből, kormányunk olyan lesz, mintha nem is szervós lenne.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata