Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autó működéséhez elengedhetetlen folyadékok ellenőrzése

Mindenki tud már a hűtőfolyadék kiemelt szerepéről, ami az autózást illeti. Azonban nagyon fontos, hogy azzal is tisztába legyenek az emberek, hogy nemcsak ez az egy folyadék van, amelyet rendszeresen ellenőrizni, és – szükség esetén – után-pótolni kell. Lényeges, hogy minden autótulajdonos tudomást szerezzen ezekről a dolgokról, és egy potenciális meghibásodás esetén ne csak a szerelőt hibáztassa, hogy az nem csinálta meg rendesen az autóját.

Az autó  folyadékok fontossága

Sok olyan része van az autónak, amelyek nagyon fontosak, viszont nem kerül rá sor, hogy az ellenőrzések során figyelmet szenteljenek rá. Ez elsősorban a folyadékokra vonatkozik, mert, még ha meg is nézik azt, hogy az egyes alkatrészek jól funkcionálnak-e, azt már nem, hogy például megfelelően be vannak-e olajozva. Az első folyadék, amit mindenképpen meg kell említeni, az a hűtő folyadék. Szerencsére az autótulajdonosok nagy része már tudja, hogy ezt rendszeresen cserélni és pótolni kell, úgyhogy ebből ritkábban adódik probléma. Ez nem mondható el azonban a váltóolajról. Nagyon kevesen tudják, hogy a váltórendszer beolajozása mennyire fontos lehet. Bár az autókban gyárilag is található ilyen, néha nem marad meg annyi ideig, mint szeretnénk. Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük, hogy megfelelő-e a mennyisége, és ha nem, akkor azonnal pótoljuk, mert a hiánya az egész váltórendszer meghibásodását és teljes cseréét eredményezheti. Az ellenőrzéseket egy szakembernek kell elvégeznie, és ha nem teszi ezt a kötelező műszaki ellenőrzések alkalmával, akkor a sofőr feladata, hogy felhívja erre a figyelmet.

A fékolaj és ablakmosó folyadék

A következő folyadék a fékolaj, vagy más szóval fékfolyadék. Nagyon fontos, hogy ezt 1-2 évente teljesen kicseréljük. Nem jó választás, ha alacsony minőségűvel dolgozunk, mert az maradandó károkat tehet a járműben. Tudnunk kell továbbá azt is, hogy a különböző típusú autókhoz és fékrendszerekhez különböző típusú olajat kell használni. A következő a listán az ablakmosó folyadék. Mindenki számára egyértelmű, hogy ez miért olyan fontos: nélküle lehetetlen lenne, hogy menet közben megtisztítsuk az ablakot. Hiánya pedig ahhoz vezet, hogy az ablaktörlő annyira összekarcolja a szélvédőt, hogy cserélhetjük is ki egy újra. Az utolsó, amelyet meg kell említeni, az a szervokormány olajozása. Bár ez nem annyira életbevágó, mint a fékolaj, azért fontos lehet, elsősorban a komfort érdekében, ugyanis ha kifogy az olaj ebből a részből, kormányunk olyan lesz, mintha nem is szervós lenne.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.