Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autó átvizsgálása a nyári vakáció után

A legtöbben már természetesnek tartják, hogy a nyaralásra indulás előtt alaposan átvizsgálják az autójukat, de az még csak kevesek szokása, hogy a vakáció után is átnézzék a család kedvencét, ami nagy kár. A nyári extrém igénybevétel után is érdemes ugyanis nagyobb rendet vágni a kocsi belsejében és ellenőrizni néhány fontos alkatrész működését. A nyaralás alatt az utastérben felhalmozódott homok, egyéb szennyeződések, ételmaradékok. Esetleg rossz szagok forrásai lehetnek, de a bomlásukkal kárt is okozhatnak a karosszériában, vagy a belső burkolatban. Egészen nyíltan fogalmazva: amilyen gyorsan csak lehet porszívózzuk ki az autót miután hazatértünk a tengerpartról és alaposan mossuk és törüljük át a belsejét. Természetesen ehhez használjuk az erre a célra ajánlott tisztítószereket és eszközöket, hogy ne károsítsuk a gumi, műanyag, vagy egyéb kényes anyagokból álló elemeket. Komolyabb állapotfelmérésre felkeresheti műhelyét is, ha hosszabb, az autóját próbára tevő nyaralásról tért haza.

Kívülről is alaposan meg kell tisztítani a vakáció utáni autót

Természetesen kívül is alaposan le kell mosni az autót. Úgy a karosszériát, a szélvédőket, mint az alvázat, de érdemes egy motormosást is beiktatni, mert ott is felgyülemlik a por és a piszok, a levelek és a rovarok maradványai. A szélvédőre és az ablaktörlőre külön figyelmet érdemes fordítani, mert a tisztán tartott szélvédő és ablaktörlő gumi a pénztárcánkat is meg tudja kímélni. Nézzük meg az autó egyes nyílásait, amelyek könnyen eltömődhetnek, a beléjük rohadó levelek és egyéb piszok, akár a motor hűtésére, vagy az utastér szellőzésére, a klíma működésére is rossz hatással lehet. Autószervizek többsége rendelkezik autómosó szolgáltatással is, így ha nincs rá ideje, lehetősége érdemes lehet egy helyen rendbe tenni járművünket. A Kovács Autószerviz pont ilyen Szegeden, kérjen árajánlatot!

Az autó teljes átvizsgálása

Érdemes ebből az alkalomból ellenőrizni az autó egyes berendezéseiben használatos folyadékok szintjét is, mégpedig a motorolajtól, a fékolajon és a hidraulikus berendezések és hűtőrendszerek folyadékáig bezárólag. A keréknyomás és az akkumulátor, valamint a fényforrások állapotáról is hasznos meggyőződni. Ha jelentősebb hiányt tapasztalunk, akkor jobban utána kell nézni, hogy ez csak a használat következménye, vagy valamilyen meghibásodás, károsodás áll mögötte. Talán apróságnak tűnik, de pakoljunk ki mindent az autóból, ami csak a nyaraláshoz volt szükséges. Hiszen minek utaznánk egész évben a búvárfelszereléssel? Ez teljesen indokolatlan és még az üzemanyag fogyasztásra is hatással lehet a plusz teher az autóban. Végezetük kívánunk kellemes pihenést és sok örömöt az átélt élményekhez a nyaralásról!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata