Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Az autó átvizsgálása a nyári vakáció után

A legtöbben már természetesnek tartják, hogy a nyaralásra indulás előtt alaposan átvizsgálják az autójukat, de az még csak kevesek szokása, hogy a vakáció után is átnézzék a család kedvencét, ami nagy kár. A nyári extrém igénybevétel után is érdemes ugyanis nagyobb rendet vágni a kocsi belsejében és ellenőrizni néhány fontos alkatrész működését. A nyaralás alatt az utastérben felhalmozódott homok, egyéb szennyeződések, ételmaradékok. Esetleg rossz szagok forrásai lehetnek, de a bomlásukkal kárt is okozhatnak a karosszériában, vagy a belső burkolatban. Egészen nyíltan fogalmazva: amilyen gyorsan csak lehet porszívózzuk ki az autót miután hazatértünk a tengerpartról és alaposan mossuk és törüljük át a belsejét. Természetesen ehhez használjuk az erre a célra ajánlott tisztítószereket és eszközöket, hogy ne károsítsuk a gumi, műanyag, vagy egyéb kényes anyagokból álló elemeket. Komolyabb állapotfelmérésre felkeresheti műhelyét is, ha hosszabb, az autóját próbára tevő nyaralásról tért haza.

Kívülről is alaposan meg kell tisztítani a vakáció utáni autót

Természetesen kívül is alaposan le kell mosni az autót. Úgy a karosszériát, a szélvédőket, mint az alvázat, de érdemes egy motormosást is beiktatni, mert ott is felgyülemlik a por és a piszok, a levelek és a rovarok maradványai. A szélvédőre és az ablaktörlőre külön figyelmet érdemes fordítani, mert a tisztán tartott szélvédő és ablaktörlő gumi a pénztárcánkat is meg tudja kímélni. Nézzük meg az autó egyes nyílásait, amelyek könnyen eltömődhetnek, a beléjük rohadó levelek és egyéb piszok, akár a motor hűtésére, vagy az utastér szellőzésére, a klíma működésére is rossz hatással lehet. Autószervizek többsége rendelkezik autómosó szolgáltatással is, így ha nincs rá ideje, lehetősége érdemes lehet egy helyen rendbe tenni járművünket. A Kovács Autószerviz pont ilyen Szegeden, kérjen árajánlatot!

Az autó teljes átvizsgálása

Érdemes ebből az alkalomból ellenőrizni az autó egyes berendezéseiben használatos folyadékok szintjét is, mégpedig a motorolajtól, a fékolajon és a hidraulikus berendezések és hűtőrendszerek folyadékáig bezárólag. A keréknyomás és az akkumulátor, valamint a fényforrások állapotáról is hasznos meggyőződni. Ha jelentősebb hiányt tapasztalunk, akkor jobban utána kell nézni, hogy ez csak a használat következménye, vagy valamilyen meghibásodás, károsodás áll mögötte. Talán apróságnak tűnik, de pakoljunk ki mindent az autóból, ami csak a nyaraláshoz volt szükséges. Hiszen minek utaznánk egész évben a búvárfelszereléssel? Ez teljesen indokolatlan és még az üzemanyag fogyasztásra is hatással lehet a plusz teher az autóban. Végezetük kívánunk kellemes pihenést és sok örömöt az átélt élményekhez a nyaralásról!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megs