Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hatékonyan az autó rozsdásodása ellen?

Rozsda minden bizonnyal az egyik legnagyobb ellenség az autó karosszériájának. A felesleges költségek elkerülése végett érdemes megelőzni a rozsdásodást. Erre számos autóápolási és autószervizelési segédanyag vásárolható, akár Szegeden autószervizünk melletti üzletünkben is. Ezek tudatában összefoglaltuk miket kell figyelni, ellenőrizni időnkén autónkon, hogyan előzhetjük meg a rozsda megjelenését a karosszérián.

Karosszéria rozsdásodása gyakori probléma

A karosszéria korróziója voltaképpen a fém pusztulása az idő és a környezeti hatások vas foga alatt. A hideg, víz, az út sara, só és a túlzott meleg mellett még számos tényező emészti lassan el autónk burkolatát. Rozsdásodás ellen a karosszériára alapozó, festék és lakkréteg borítja. Ha az autó festése sérülésmentes, akkor a rozsdásodás leginkább az alvázat és a futóművet fenyegeti. Járműveknek ezek a részei vannak leginkább kitéve a kő, sót, víz és a szennyeződések okozta hatásának. Ha autónk átvizsgáltuk, vagy az állapotfelmérés során autószervizben nyugtáztuk, rozsdásodásra utaló jelek nincsenek, akkor nézzük mire érdemes figyelni.

Korrózió első jelei az autófestésen

Az autó védőbevonata ellenáll a környezeti hatások nagy részének, de olykor elég egy kőfelverődés, vagy karcolás. Az ilyen típusú károk javítása igen egyszerű. Olcsó és egyszerűen használható karceltávolítókat rendelhet a Kovács Autó webáruházából is. Ha későn vettük észre és a rozsdásodás folyamata már megindult, akkor sem kell kétségbe esni. Távolítsuk el a rozsdát a felületről, tisztítsuk meg és zsírtalanítsuk. Ha megszáradt, kenjük be 2-3 réteg korróziógátló alapozóval, majd hagyjuk ezt is megszáradni egy napon keresztül. Végezetül a kezelt felületet autónk színének megfelelő festékkel és lakkal fedjük el. Az alváz rozsdásodását pedig alvázvédő réteg felvitelével óvhatjuk meg. Legegyszerűbb, amit még tehetünk, az tisztán tartása, a rendszeres autómosás megfelelő autóápolási termékekkel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata