fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hatékonyan az autó rozsdásodása ellen?

Rozsda minden bizonnyal az egyik legnagyobb ellenség az autó karosszériájának. A felesleges költségek elkerülése végett érdemes megelőzni a rozsdásodást. Erre számos autóápolási és autószervizelési segédanyag vásárolható, akár Szegeden autószervizünk melletti üzletünkben is. Ezek tudatában összefoglaltuk miket kell figyelni, ellenőrizni időnkén autónkon, hogyan előzhetjük meg a rozsda megjelenését a karosszérián.

Karosszéria rozsdásodása gyakori probléma

A karosszéria korróziója voltaképpen a fém pusztulása az idő és a környezeti hatások vas foga alatt. A hideg, víz, az út sara, só és a túlzott meleg mellett még számos tényező emészti lassan el autónk burkolatát. Rozsdásodás ellen a karosszériára alapozó, festék és lakkréteg borítja. Ha az autó festése sérülésmentes, akkor a rozsdásodás leginkább az alvázat és a futóművet fenyegeti. Járműveknek ezek a részei vannak leginkább kitéve a kő, sót, víz és a szennyeződések okozta hatásának. Ha autónk átvizsgáltuk, vagy az állapotfelmérés során autószervizben nyugtáztuk, rozsdásodásra utaló jelek nincsenek, akkor nézzük mire érdemes figyelni.

Korrózió első jelei az autófestésen

Az autó védőbevonata ellenáll a környezeti hatások nagy részének, de olykor elég egy kőfelverődés, vagy karcolás. Az ilyen típusú károk javítása igen egyszerű. Olcsó és egyszerűen használható karceltávolítókat rendelhet a Kovács Autó webáruházából is. Ha későn vettük észre és a rozsdásodás folyamata már megindult, akkor sem kell kétségbe esni. Távolítsuk el a rozsdát a felületről, tisztítsuk meg és zsírtalanítsuk. Ha megszáradt, kenjük be 2-3 réteg korróziógátló alapozóval, majd hagyjuk ezt is megszáradni egy napon keresztül. Végezetül a kezelt felületet autónk színének megfelelő festékkel és lakkal fedjük el. Az alváz rozsdásodását pedig alvázvédő réteg felvitelével óvhatjuk meg. Legegyszerűbb, amit még tehetünk, az tisztán tartása, a rendszeres autómosás megfelelő autóápolási termékekkel.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata