Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az alacsony üzemanyagnyomás jelei

Üzemanyag szivattyú és a hozzátartozó csövek

Számtalan tünete és kiváltó oka lehet az alacsony üzemanyagnyomásnak. Míg egy szervizben hétköznapi eszköznek számít a nyomásmérő, egy átlag garázsban az esetek többségében ez nem található meg – egyedül a következmények utalnak a hiba eredetére.

Tünetek és következmények

A motor egyenetlen járása, alkalomadtán kihagyása, változó teljesítménye gyorsuláskor, illetve hirtelen leállás – ezek mind annak a tünetei lehetnek, hogy alacsony az üzemanyag nyomása az autónkban. Míg előbbiek kellemetlenek, utóbbi egyenesen balesetveszélyes, nem árt tehát tisztában lennünk azzal, hogy mi okozhatja a hibát, illetve milyen egyéb tünet jelentkezhet akkor, ha az üzemanyag-szivattyú meghibásodására gyanakszunk. Azt sem árt tisztázni, hogy milyen egyéb alkatrész meghibásodása okozhat alacsony üzemanyagnyomást. Nem szükséges azonban aggódunk, a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb esetben nincs szükség drasztikus javításra.

Szivattyú, relé vagy cső – a kör bezárul

Amikor alacsony üzemanyagnyomásról beszélünk, az esetek 99 százalékában a szivattyú, a relé, vagy éppen az üzemanyagcső valamelyike a hibás. Amennyibe a relé, avagy a biztosíték nem megfelelően működik, rosszul adagolja az üzemanyagot. Ha a motor emiatt nem indul, de később mégis működik, elkezdhetünk erre a hibára gyanakodni. Mindezek előtt azonban nem árt átnézni az üzemanyagcsövet, szivárgás után kutatva. Amennyiben a fenti két forrás egyike sem mutat hibát, nagy valószínűséggel maga az üzemanyag-szivattyú lesz a hibás. Otthoni körülmények között egy dolgot tehetünk csupán: segédet fogadunk magunk mellé, aki, miközben mi lecsavarjuk a tanksapkát és hallgatózunk, beindítja az autót. Amennyiben nem hallunk szívó hangot, valamint a relé és üzemanyagcső hibájának lehetőségét kizártuk, már tárcsázhatjuk is a szerviz telefonszámát, hiszen az üzemanyagpumpa cseréjére lesz szükségünk. Amennyiben otthoni körülmények között szeretnénk az alkatrészt kicserélni, előre készüljünk fel – mindegyik autóhoz egyedi üzemanyag-szivattyú tartozik, annak a cseréje egy igencsak összetett folyamat, még gyakorlott házi szerelőknek is sok kihívást tartogathat. Amennyiben a csere bármelyik mozzanatában bizonytalanok lennénk, nem árt kockáztatni, bízzuk szakemberre a javítást. Természetesen amennyiben újabb típusú az autónk, az ilyen jellegű hibákra már előre figyelmeztet, abban a pillanatban, amikor érzékeli a nyomás csökkenését – megóvva minket attól, hogy egy váratlan pillanatban az út mellé kelljen gurulnunk kocsink leálló motorja miatt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata