Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autóvezetés külföldön

Autós utazás

Amennyiben egy hosszabb külföldi útra indulunk, nyilvánvalóan sok fontos intézni való szakad a nyakunkba. El kell rendezni a szabadságot, egyeztetnünk szükséges a szomszéddal, hogy figyeljen a házunkra, útvonal- és programtervet kell készítenünk, továbbá nem árt, ha a leendő szálláshelyünkről is gondoskodunk. Ez mind nagyon fontos, azonban autónk műszaki állapotának felméréséről se feledkezzünk meg!

Néhány jó tanács

Az első és legfontosabb a személy- és vagyonvédelem. Természetesen ezt a megkötött érvényes biztosításokkal tudjuk elintézni. Ne ezen akarjunk spórolni! Egy véletlen baleset nem csak az egész utazást tudja megkeseríteni, hanem évekre komoly anyagi költségeket róhat ránk. Sok biztosítótársaság már egy viszonylag minimális díj ellenében is komoly, egész Európára kiterjedő biztosítási csomagot nyújt. Indulás előtt mindenképp tájékozódjunk, hogy milyen kötelező felszerelések szükségesek azokban az országokban, ahol áthaladunk az autónkkal. Az elakadásjelző háromszög vagy a tartalékizzók egyes országokban kötelezők, míg más államokban csak kiegészítő felszerelésnek számítanak. Ellenőrizzük a motor állapotát, az olajszintet, az ablakmosó folyadékot és kerekek állapotát is. Lehetőség szerint vigyük el a kocsit egy autószervizbe, hiszen itthon nagy valószínűség szerint olcsóbban és egyszerűbben megoldják az esetleges problémánkat, mint külföldön. A jogosítvány és a forgalmi mellé ne felejtsük el berakni a biztosítási igazolást sem. Érdeklődjünk az országok speciális törvényeiről is. Meglepő, de Spanyolországban a szemüveges sofőröknek muszáj a kocsiban tartani egy pótszemüveget is. Amennyiben bérelt autóval utazunk, alaposan ellenőrizzük át az átvételkor, az esetleges hibákról pedig készítsünk fényképeket, nehogy később rajtunk akarjanak behajtani egy nem általunk okozott sérülést.

Vezethetünk friss jogsival külföldön?

Általános, sokszor hallható válasz, hogy csak az vezethet külföldön, akinek már két éve birtokában van a vezetői engedélye. Nos, ez nem igaz. A magyar törvények értelmében, a vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül. Ez minden járműre és vezetői engedélyre vonatkozik, nem csak a B kategóriás jogosítványokra. Azonban a tévhitekkel ellentétben akár már egynapos jogosítvánnyal is vezethetünk külföldön. Két fontos megkötés viszont fenn áll. A gépjárművezetőjének igazoltan be kell töltenie a 18. életévét, továbbá nem vontathat pótkocsit. Ez a rendelkezés, a külföldön szerzett vezetői engedélyekre is egységesen vonatkozik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata