Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autós razziákkal „támad” a NAV

Audi és Mercedes az autókereskedésben

A 2017-es és 2018-as esztendőben nem lankadhatott a járműalkatrész forgalmazók és autókereskedők figyelme, ugyanis ebben az időszakban több száz ellenőrzést folytattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Beszédes számadat, hogy a hatóság alkalmazottai közel másfél milliárd be nem fizetett adóforintra derítettek fényt.

Idén sem lankad a hatóság figyelme

A bevezetőben olvasható adatokból kitűnik, hogy az utóbbi két évben bőven volt dolga az adóhivatal embereinek, akik a „sikereken” felbuzdúlva idén sem hagynak fel a razziákkal. Az autós szakmában dolgozóknak folyamatosan résen kell lenniük, hiszen az ellenőrök rendszeresen járják a gépjármű-kereskedők telephelyeit, továbbá a járműalkatrész forgalmazók raktárait. A most zajló ellenőrzések során leginkább azt vizsgálják, hogy az érintettek adnak-e számlát, továbbá, hogy bejelentik-e az ott foglalkozatott alkalmazottakat. Ez természetesen csak a fő irányelv, hiszen több esetben is megnézik, hogy a forgalmazott áruk eredete rendben van-e. Természetesen érdekes kérdés a termékek importja és exportja is. Amennyiben több problémát is felfedeznek a Hivatal munkatársai, könnyen előfordulhat, hogy teljes részletességgel áttekintik az adott vállalkozás adóügyleteit. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az elmúlt években történt ellenőrzések maximálisan indokolhatók voltak. Nagyságrendileg 800 „razziát” tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a gépjárműalkatrészek kereskedelmével foglalkozó gazdasági szereplőknél. A nyolcszáz ellenőrzés során több millió forint mulasztási bírságot róttak ki, továbbá 650 millió forint be nem fizetett adóra bukkantak. Az autókereskedelemben tekintetében még nagyobb számokról beszélhetünk, hiszen az utóbbi években lefolytatott közel 600 helyszíni ellenőrzés során 920 millió forint be nem fizetett közteherre derült fény.

A nyomozók sem unatkoznak

Vélhetően senkit nem lep meg, hogy az autókereskedelem szereplőinél tapasztalt problémák miatt sok esetben már nyomozóknak is közbe kellett lépniük, hiszen a vizsgálatok során több tucat esetben szabálysértésre vagy bűncselekményre bukkantak. Sokszor hamis járműipari alkatrészek kerültek elő és az is többször előfordult, hogy a diagnosztikai szoftvereket használták jogtalanul a vizsgált vállalkozások. Az ellenőrzések során számtalan tárgyi bizonyíték került lefoglalásra, amelyeket jelenlenleg, egy erre a célra kialakított raktárban őriznek. Az idei évre tervezett fokozott ellenőrzések miatt, vélhetően minden érintett jól teszi, ha a törvényesség útját választja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata