Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Autós razziákkal „támad” a NAV

Audi és Mercedes az autókereskedésben

A 2017-es és 2018-as esztendőben nem lankadhatott a járműalkatrész forgalmazók és autókereskedők figyelme, ugyanis ebben az időszakban több száz ellenőrzést folytattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Beszédes számadat, hogy a hatóság alkalmazottai közel másfél milliárd be nem fizetett adóforintra derítettek fényt.

Idén sem lankad a hatóság figyelme

A bevezetőben olvasható adatokból kitűnik, hogy az utóbbi két évben bőven volt dolga az adóhivatal embereinek, akik a „sikereken” felbuzdúlva idén sem hagynak fel a razziákkal. Az autós szakmában dolgozóknak folyamatosan résen kell lenniük, hiszen az ellenőrök rendszeresen járják a gépjármű-kereskedők telephelyeit, továbbá a járműalkatrész forgalmazók raktárait. A most zajló ellenőrzések során leginkább azt vizsgálják, hogy az érintettek adnak-e számlát, továbbá, hogy bejelentik-e az ott foglalkozatott alkalmazottakat. Ez természetesen csak a fő irányelv, hiszen több esetben is megnézik, hogy a forgalmazott áruk eredete rendben van-e. Természetesen érdekes kérdés a termékek importja és exportja is. Amennyiben több problémát is felfedeznek a Hivatal munkatársai, könnyen előfordulhat, hogy teljes részletességgel áttekintik az adott vállalkozás adóügyleteit. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az elmúlt években történt ellenőrzések maximálisan indokolhatók voltak. Nagyságrendileg 800 „razziát” tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a gépjárműalkatrészek kereskedelmével foglalkozó gazdasági szereplőknél. A nyolcszáz ellenőrzés során több millió forint mulasztási bírságot róttak ki, továbbá 650 millió forint be nem fizetett adóra bukkantak. Az autókereskedelemben tekintetében még nagyobb számokról beszélhetünk, hiszen az utóbbi években lefolytatott közel 600 helyszíni ellenőrzés során 920 millió forint be nem fizetett közteherre derült fény.

A nyomozók sem unatkoznak

Vélhetően senkit nem lep meg, hogy az autókereskedelem szereplőinél tapasztalt problémák miatt sok esetben már nyomozóknak is közbe kellett lépniük, hiszen a vizsgálatok során több tucat esetben szabálysértésre vagy bűncselekményre bukkantak. Sokszor hamis járműipari alkatrészek kerültek elő és az is többször előfordult, hogy a diagnosztikai szoftvereket használták jogtalanul a vizsgált vállalkozások. Az ellenőrzések során számtalan tárgyi bizonyíték került lefoglalásra, amelyeket jelenlenleg, egy erre a célra kialakított raktárban őriznek. Az idei évre tervezett fokozott ellenőrzések miatt, vélhetően minden érintett jól teszi, ha a törvényesség útját választja.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfesz