Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Autópálya-matrica vásárlása előtt állsz? Van egy fontos hírünk!

M5-ös autópálya egyik szakasza

Megéri számolgatni: az év ezen szakaszában másképp érheti meg az autópályák használata, a matricák megvásárlása, mint az esztendő elején. Éves e-matrica vásárlását már semmi nem indokolja, ahogyan a megyeiket is át kell gondolni. Számolgassunk!

Nincs már értelme éveset venni

Az autópálya-használat az év minden szakaszában fizetős szolgáltatás, arra azonban megéri odafigyelni, hogy a fizetési lehetőségek közül melyik a legmegfelelőbb. Különösen igaz ez az év ezen szakaszában, hiszen már csak az utolsó hónapok vannak hátra 2020-ból. Mivel az éves matrica naptári évre szól, nem nehéz kitalálni, hogy már nem érdemes megvásárolni. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. is volt olyan jó fej, hogy erre figyelmeztette ügyfeleit, és megszüntette a viszonteladóknál az országos éves e-matricák eladását a 2020-es évre. Egy éves matrica egyébként tizenhárom hónapra szól, a tárgyév mellett a következő esztendő januárja is beletartozik a 42 ezer 980 forintba, amelyet a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, maximum hét személy szállítására alkalmas kocsik esetén kell fizetni. Mivel egy havi matrica csupán 4780 forint, ki lehet számolni, hogy az októbert, novembert, decembert és januárt érintő időszakra a havik vásárlásával 20 ezer forint alatt megúszható ez a szolgáltatás.

Decembertől „mehetünk rá” 2021-re

Szintén érdemes átgondolni a megyei matricák megvételét. Ezek ugyancsak naptári évre szólnak, és 5000 forintért az egész megye területére érvényesek. Több megye esetén viszont nem biztos, hogy ez a leginkább költséghatékony megoldás, hiszen három darab havi matrica most olcsóbbra jön ki, mint a három megyére kiváltott megyei megoldás. Októbertől tehát a korábbi időszakoknál is jobban megéri számolgatni, hogy a legkevesebb pénzből oldja meg az ember az utazásait. A matricavásárlás egyébként hatalmas üzlet az államnak, éves matricából körülbelül félmilliót adtak el idén, ami bőven több a bruttó 20 milliárd forintnál. Ha valaki már a következő évre szeretné bebiztosítani magát, egyelőre várnia kell. A 2021-re érvényes matricák értékesítését december elsején indítja el a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató, így van ez az éves e-matricák és a megyei megoldások esetén is. Egyelőre nincs hír a drágulásról, így várhatóan 2021-ben is 3500 forintot kérnek majd egy tíznapos e-matricáért, 4780-at egy haviért, 42 ezer 980-at pedig egy évesért, ahogy a megyei matrica is marad megyénként 5000 forint. A 3,5 tonnásnál nagyobb kocsik esetében minden az imént említett összegek duplája, kivéve az éves matricát, amely megegyezik a fentebb említett 42 ezer 980 forinttal.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata