Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így készítsd fel az autódat az őszre

Bordó Volkswagen a csapadékos úton

Sokak nagy bánatára az idei nyártól is fájóan gyorsan el kellett köszönnünk. Szomorú, de lélekben már készülnünk kell a hideg és borús őszi napokra. Az autótulajdonosoknak amellett, hogy erre lélekben felkészülnek, más feladata is lesz. A megváltozott időjárási körülmények miatt nem árt, ha autónkat is ráncba szedjük, nehogy az utakon érjen minket néhány kellemetlen meglepetés.

„Itt van az ősz, itt van újra”

Az autós társadalom valamennyi tagja tisztában van azzal, hogy a tél rengeteg kellemetlen meglepetést tud tartogatni, hiszen akár egy rövidebb út alatt is sok nehézséget kell leküzdeni. Nos, talán nem ennyire drámai a helyzet ősszel, azonban itt is lesznek bőven nehezítő körülmények. Nem elég, hogy az iskolakezdettel rendszeresen reggeli dugókkal kell számolnunk, kalkulálnunk szükséges a kevesebb napsütéses órával, a korai sötétedéssel és természetesen a sokszor véget nem érőnek tűnő esős napokkal is. Beláthatjuk, a vezetési körülmények a hőmérséklet csökkenésével egyenes arányban romlanak, így jó, ha néhány valóban egyszerű lépés segítségével megpróbálunk felkészülni a megváltozott időjárási körülményekre.

Néhány egyszerű tanács

Először is fontos megemlíteni, hogy az őszi balesetek döntő többsége azért következik be, mert a sofőrök hajlamosak megszokásból vezetni és fejben sem alkalmazkodnak a megváltozott feltételekhez. Ha tetszik, ha nem, ködös és csúszós utakon lassabban és körültekintőbben kell vezetni, mint az optimálisnak mondható nyári hónapok alatt. Amennyiben ezt sikerült magunkban tudatosítani, irány egy megbízható autószerviz, ahol körültekintően ellenőrizni fogják autónk akkumulátortöltöttségét, valamint a fékrendszer, az abroncsok és világítás állapotát. Ezt ne akarjuk megspórolni, hiszen ezek megfelelő működése akár életet is menthet. Ne feledkezzünk meg az ablaktörlő lapátokról sem. Sokkal több csapadékkal kell kalkulálnunk, és vélhetően nem szükséges különösebben részletezni, hogy mennyire kellemetlen tud lenni, ha vezetés közben nem látunk ki megfelelően a szélvédő mögül. Ha szeretnénk elkerülni az órákon át tartó kellemetlen várakozást, lassan beszéljünk meg egy időpontot a gumisunkkal, és cseréltessük le a nyári abroncsokat télire. Ezzel egyébként nagy valószínűség szerint novemberig várhatunk, hiszen a gyártók ajánlása szerint, a téli gumi alkalmazása csak akkor elengedhetetlen, ha a napi átlaghőmérséklet 7 Celsius-fok alá süllyed. A hűtőfolyadék cseréje mellett, az ablaktörlő folyadék cseréjéről is gondoskodnunk kell, aminek praktikusan a legegyszerűbb módja, ha elhasználjuk a még tartályban található mennyiséget.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata