Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Automata sebváltó

Az automata sebváltó kényes szerkezet

A ma használatos automata sebváltók szuper komplikált és kényes berendezések, amelyek javítása kisebb vagyonba kerülhet. Főleg, ha nem vigyázunk rájuk. Jó esetben ezek a korszerű szerkezetek akár több százezer kilométert is hibátlanul képesek működni, de elő tud az is fordulni, hogy a peches autós ki-be jár az automata sebváltójával a szervizből. A legfontosabb, amire az autósnak figyelnie kell, az a megfelelő kenés. Ez számára annyit jelent, hogy nem veszi félvállról a gyártó útmutatását a használandó olajról. Ezek gyakran nem csak minőségi paramétereik útján vannak kijelölve, de akár a márka is meg van adva, és ezt komolyan kell venni.

A helyes használat is számít

Az automata sebváltó helyes használata is sokat nyom a latban, amikor annak élettartamáról van szó. Nem nagy dologra kell gondolni, hiszen az automata azért automata, hogy a lehető legkevesebb emberi beavatkozással is hibátlanul működjön a sebességváltás. Mégis érdemes odafigyelni, amikor például az R üzemmódból (hátramenet) a D üzemmódba (előre) kapcsolunk. Arra kell ügyelni, hogy a sebességváltó kar két állása között ne túl nagy sebességgel mozgassuk a váltót. Itt a kapkodás a rendszer korai meghibásodásához, elkerülhetetlen javításhoz, végeredményben a pénztárcánk megkönnyítéséhez vezet. Nem használ az automata sebváltónak az sem, ha a lámpánál rendszeresen N állásba tesszük a kart. Ha a gondosság ellenére kigyullad a piros lámpa, ami sebváltó problémát jelez, azonnal forduljunk szerelőhöz, keressük fel a szervizet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.