Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ne becsüljük le a szilentek jelentőségét

Vannak az autónak olyan kicsiny alkatrészei, amelyek jelentőségét könnyű alábecsülni, de nem igazán érdemes. Ilyenek a szilentek, közülük is a lengőkar szilentje, amit időről időre érdemes ellenőrizni, és – ha kell – cserélni.

A lengőkar a menetstabilitásért felel

Az autókban található lengőkarok az autó menetstabilitásáért felelő legfontosabb mechanikus alkatrészek. Feladatuk, hogy hozzájuk kapcsolódó gömbcsuklókkal együtt kanyarban is a lehető legalacsonyabban tartsák a jármű súlypontját, amivel nagy mértékben járulnak hozzá annak menetstabilitásához. Ezt azzal érik el, hogy rugalmas kapcsolatot teremtenek a karosszéria és a futómű között. Szerepükből adódóan a lengőkar és a hozzá kapcsolt alkatrészek szüntelen mozgásban vannak és intenzíven koptatják egymást. A lengőkarokkal együtt használódik el a szilent is, amelynek a gumi anyaga a folyamatos gyűrődéstől, alakváltoztatástól egy idő után elfárad.

Az elhasználódott szilent nem képes ellátni a faladatát

A folyamatos és intenzív igénybevételtől „megfáradt” szilent nem képes ellátni a feladatát, nem védi a külső szennyeződéstől a gömbcsuklókat és így maga is hozzájárul ezzel azok további kopáshoz. Azt is lehet mondani, hogy egy meghibásodott szilent akár önmaga okozhatja a lengőkarok gömbfejeinek elhasználódását. Tehát – valójában – a szilenteket még az előtt cserélni kellene, mielőtt elégtelen működésük hibaforrássá válna. Ezt természetesen nagyon nehéz időben tetten érni, ezért az egyetlen praktikus és ajánlható megoldás, a szilentek rendszeres ellenőrzése, amit nem csak a szervizekben kell kérni, de érdemes akár otthon a garázsban is elvégezni, és erre az amatőr „gépkocsiszerelő” is képes.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéss