fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Autó beázás megszüntetése

Vizes kocsitető

Irritáló szag csapja meg az orrod a kocsid utasterében? Érzed, hogy párás a levegő, amit befúj a szellőzőberendezés? Vigyázz! Valószínűleg valahol beázik a kocsi, aminek okát érdemes minél hamarabb feltárnod, mielőtt egy csomó pénzt kellene egy karosszérialakatosnál hagynod az autó rozsdásodása miatt.

Ha megtörténik a baj

Egy esetleges beázás elég kellemetlen meglepetéseket tud okozni. A kocsiba bejutó víz nem csak rozsdásodást eredményez a fém alkatrészeknél, de akár zárlatot is okozhat a vezetékeknél, elszínezheti az autókárpitot, mi több a mi komfortunkat is ronthatja a keletkező bűz miatt. Hallottunk már olyanról, hogy a víz utat tört magának a padló- és torpedólemeznél, majd teljesen eláztatta a szőnyeg alatt lévő gumiszőnyeget. Ez nem is olyan feltűnő, leginkább csak rosszabb, hidegebb időben érezheted a dohos szagot, ill. nem tudod páramentesíteni a kocsi ablakait. Ilyenkor semmiképp se kapcsold be a fűtést, mert hirtelen, nagy intenzitással kezd el párologni a folyadék, és a szellőzőrendszer nem fogja bírni ezt az iramot.

Az előbb említett példából jól látszik, hogy legtöbbször az autó nem kellően tömített nyílásain, balesetet követően helytelenül javított, rosszul visszarakott karosszériaelemeinél, esetleg a korrodálódott lemezeken keresztül kerülhet be a víz autónkba. Alapvetően a kocsi beázásának megszüntetése otthon is elvégezhető feladat, de azért akadnak kivételek. Ilyen például, ha beindul a korrózió folyamata, ugyanis ezt mi magunk már nem tudjuk megállítani (hacsak nem tudunk hegeszteni), ilyenkor irány egyből a karosszérialakatos. Kivételt képez még a ragasztott szélvédőnél beázó kocsi is: hiába próbálkozol plusz szigeteléssel, nem fogsz semmire sem jutni. Kénytelen leszel kiszedetni az egész szélvédőt, és újat rakatni a helyére szélvédő javítás keretében.

No de hol jut be a víz?

Mielőtt még rohannánk szélvédőt cseréltetni, azért próbáljuk meg otthon, alaposan átvizsgálni a kocsit mi magunk, és megtalálni a beázás helyét. Könnyebb dolgunk van, ha valamilyen üvegfelületen csurog be a víz, a kárpiton meglátszik a nyoma. Ha nem ennyire egyértelmű a helyzet, akkor érdemes segítséget kérni egy ismerősünktől, és közösen körbenézni a kocsit. Kérd meg az ismerősöd, hogy nagynyomású mosóval „essen neki” a kocsinak, és vigye végig a mosót a lámpáknál, réseknél, illesztéseknél, amíg Te bentről lesed, hogy hol hatol be a folyadék.

Ha azt látod, hogy az ajtó mellett folyik be a víz, akkor valószínűleg az elöregedett, elhasználódott tömítések a ludasak. Ezt szerencsére könnyedén kicserélhetjük, márkaszervizekben, alkatrész boltokban lehet vásárolni, de még egyszerűbb, ha egy autószervizre bízod a dolgot. Tipikus beázási hely még a tetőablak – amennyiben van a kocsin. Itt a kereteknél hatolhat be a folyadék, úgyszintén az elhasználódott tömítések miatt. Előfordulhat, hogy a külső tömítést kikezdi az állandó napsugárzás, berepedezik, sőt, még rozsda is megjelenhet a tetőlemez pereménél. Rosszabb esetekben akár a tetőkárpit felett, végig csuroghat lefelé a víz, amit már valószínűleg csak akkor fogsz észrevenni, amikor átázik az autókárpit, és visszafordíthatatlan sérülés éri.

A csomagtartó is kényes pont autó beázás terén. Ráadásul ez még kevésbé feltűnő, mint máshol, de ugyanolyan káros. Egyrészről dohos, kiszellőztethetetlenül büdös lesz, akár még az utastérben is, másrészről a rozsda beeszi magát a kárpitok alá. Utóbbi esetben feltehetőleg a csomagtér nyílás vagy a hátsó lámpák elhasználódott tömítése lehet a felelős.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata