Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan vezessünk biztonságosabban?

Sofőr vezetés közben

Figyelmetlenség, rossz reakciók adott helyzetekre, előre nem látható körülmények vagy esetleg a tapasztalatlanság – mi az oka a baleseteknek? Elkerülhetők? Mi az, amire odafigyelhetünk annak érdekében, hogy biztonságosabban jussunk el A-ból B pontba? Milyen tippek, trükkök és taktikák vannak, amiket a mindennapokban is használhatunk? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat.

Különböző típusú vezetők, akiknek érdemes figyelniük

Leggyakoribb probléma, amikor valaki nehezen koncentrál az útra, hajlamos elkalandozni, a gondolataiba merülni – ezeknek az embereknek megoldást jelenthet, ha minél kevesebb zavaró eszközt tartanak az autóban, ami elterelheti a figyelmüket. Hasonlóan gyakori jelenség a rohanás, amikor az elvesztett időt az úton próbáljuk meg bepótolni. Erre sajnos helyben nincs más megoldás, viszont megelőzhető egy tudatosabb időgazdálkodással, azaz az időnk jobb beosztásával, hogy ne a volán mögött szembesüljünk vele, hogy késésben vagyunk – ezzel jelentősen csökkentjük a stressz szintünket is, amikor autóba ülünk.

Ugyanolyan veszélyes lehet, amikor valakinek a vezetési stílusára nagy hatást gyakorol az aktuális érzelmi állapota – ilyenkor azt tanácsoljuk, hogy inkább húzódjon félre, vegyen néhány mély levegőt, és csak akkor folytassa az utat, ha sikerült megnyugodnia. A tapasztalat is sokat számít, így aki frissen szerezte a jogosítványát, esetleg még bizonytalanabb, ne féljen segítséget kérni ismerőseitől és családtagjaitól, akik az anyósülésről láthatják el tippekkel és tanácsokkal. Ezáltal sokkal könnyebben elkerülhetők a meglepettségből fakadó balesetek, hiszen már a tudat, hogy bármikor fordulhatunk tanácsért, önmagában is pozitív hatással van a vezető lelkiállapotára.

Mégis, talán mind körül a legveszélyesebb a fáradtság. Gyakran hajlamosak vagyunk feszegetni a határainkat. Erre egyedüli megoldás, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk a figyelmünk ébrentartására, illetve ütemezzünk be pihenőket is egy hosszabb úton.

Szokások, amiknek a segítségével jobban vezetünk

Hallgassunk az autónkra, hiszen mindenkinek egyedi vezetési stílusa van, amire nem minden jármű lehet alkalmas. Ha azt vesszük észre, hogy problémáink akadnak, lehet itt az ideje az autóvásárlásnak. Ugyanilyen fontos odafigyelnünk a környezetünkre is, az út minőségére, a forgalomra, amiben vezetünk, illetve magára a sávra is, amiben haladunk, hiszen váratlan eseményeket követően életmentő lehet, amikor gyors reakciókat kell hoznunk. Végül és nem utolsó sorban pedig minden esetben tartsuk be a közlekedés szabályait, amibe beletartozik a biztonsági öv használat – apróság, de ahogy a statisztikák is mutatják, életeket menthetnek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata