fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan vezessünk biztonságosabban?

Sofőr vezetés közben

Figyelmetlenség, rossz reakciók adott helyzetekre, előre nem látható körülmények vagy esetleg a tapasztalatlanság – mi az oka a baleseteknek? Elkerülhetők? Mi az, amire odafigyelhetünk annak érdekében, hogy biztonságosabban jussunk el A-ból B pontba? Milyen tippek, trükkök és taktikák vannak, amiket a mindennapokban is használhatunk? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat.

Különböző típusú vezetők, akiknek érdemes figyelniük

Leggyakoribb probléma, amikor valaki nehezen koncentrál az útra, hajlamos elkalandozni, a gondolataiba merülni – ezeknek az embereknek megoldást jelenthet, ha minél kevesebb zavaró eszközt tartanak az autóban, ami elterelheti a figyelmüket. Hasonlóan gyakori jelenség a rohanás, amikor az elvesztett időt az úton próbáljuk meg bepótolni. Erre sajnos helyben nincs más megoldás, viszont megelőzhető egy tudatosabb időgazdálkodással, azaz az időnk jobb beosztásával, hogy ne a volán mögött szembesüljünk vele, hogy késésben vagyunk – ezzel jelentősen csökkentjük a stressz szintünket is, amikor autóba ülünk.

Ugyanolyan veszélyes lehet, amikor valakinek a vezetési stílusára nagy hatást gyakorol az aktuális érzelmi állapota – ilyenkor azt tanácsoljuk, hogy inkább húzódjon félre, vegyen néhány mély levegőt, és csak akkor folytassa az utat, ha sikerült megnyugodnia. A tapasztalat is sokat számít, így aki frissen szerezte a jogosítványát, esetleg még bizonytalanabb, ne féljen segítséget kérni ismerőseitől és családtagjaitól, akik az anyósülésről láthatják el tippekkel és tanácsokkal. Ezáltal sokkal könnyebben elkerülhetők a meglepettségből fakadó balesetek, hiszen már a tudat, hogy bármikor fordulhatunk tanácsért, önmagában is pozitív hatással van a vezető lelkiállapotára.

Mégis, talán mind körül a legveszélyesebb a fáradtság. Gyakran hajlamosak vagyunk feszegetni a határainkat. Erre egyedüli megoldás, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk a figyelmünk ébrentartására, illetve ütemezzünk be pihenőket is egy hosszabb úton.

Szokások, amiknek a segítségével jobban vezetünk

Hallgassunk az autónkra, hiszen mindenkinek egyedi vezetési stílusa van, amire nem minden jármű lehet alkalmas. Ha azt vesszük észre, hogy problémáink akadnak, lehet itt az ideje az autóvásárlásnak. Ugyanilyen fontos odafigyelnünk a környezetünkre is, az út minőségére, a forgalomra, amiben vezetünk, illetve magára a sávra is, amiben haladunk, hiszen váratlan eseményeket követően életmentő lehet, amikor gyors reakciókat kell hoznunk. Végül és nem utolsó sorban pedig minden esetben tartsuk be a közlekedés szabályait, amibe beletartozik a biztonsági öv használat – apróság, de ahogy a statisztikák is mutatják, életeket menthetnek.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata