Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A Scala nevet kapta a Škoda új kompakt modellje

Leleplezték a Škoda legújabb modelljének, a Scalának a sziluettjét. Az új típusnak komoly szerepet szánnak, ettől várják a márka magasabb szintre emelését. Az egyébként nagysikerű Rapid modellt fogja leváltani, hogy milyen sikerrel, azt majd a jövő dönti el.

Scala, azaz lépcső

Vadonatúj terepkupéjának bemutatása után sem tétlenkedett a Škoda, hiszen egy még nagyobb jelentőségű újdonságot is a nagyérdemű elé tártak. A Scala jelentése lépcső, így az elnevezés tökéletesen demonstrálja azt az előre beharangozott tényt, hogy a Škoda még magasabb szintre próbálja emelni a márka már most is kedvező megítélését. A név egyébként nem egyedi, hiszen volt már a Yugo márkának is egy Scala nevű modellje, azonban az közel sem nevezhető sikertörténetnek. Az első információk csak arról szóltak, hogy ez lesz az első olyan modell, aminek a hátsó részében nem a jól megszokott indiánfej, hanem a márkanév lesz kiírva a csomagtérajtó teljes hosszában. Vélhetően nemcsak külalakban lesznek nagy változások, a belső formavilág és a műszaki teljesítmény terén is jelentős innovációkra lehet számítani. Amennyiben a motorikus adatokat vizsgáljuk, az új modellről annyit lehet tudni, hogy 90 és 150 lóerő közötti teljesítménnyel felruházva gördülnek le a futószalagról, és egy 1,0 literes CNG gázüzemű blokk is lesz a kínálatban. A Rapidhoz képest minden szinten méretnövekedés jellemzi a Scalát, hiszen a szélesség 1793, a hosszúság 4362, a tengelytáv pedig 2649 milliméter lesz. Amennyiben valaki hajlandó felárat fizetni, akkor 15 milliméterrel ültetett sportfutómű is igényelhető. Ami igazán vonzóvá teszi a Scalát, hogy a szerény külső növekedés jelentős beltéri többletet eredményez. Meglepő, de igaz, hogy a hátsó üléseknél található térdhely pontosan akkora lesz, mint amennyit egy Octavia esetében tapasztalhatunk. A csomagtartó térfogata is nagyobb, mint a Rapid esetében, hiszen itt már 1410 literes térfogatot tölthetnek meg a leendő tulajdonosok.

Innovatív megoldások

Sok új technikai fejlesztést építenek az autóba, az első és kívülről leglátványosabb újítás a LED-es fényszórók alkalmazása. A motorosan kihajtható vonóhorog, az elektromos csomagtérajtó és a dinamikus hátsó irányjelző is a modern irányváltást, azaz egy lépcsővel magasabb technikai fejlettséget hivatott prezentálni. További újítás, hogy a Scala esetében már lehetőség lesz mobiltelefonról is irányítani az ajtózárakat. A beépített SIM-kártyának köszönhetően biztosított az állandó kapcsolat a vészhívóközponttal, sőt ez fedélzeti wifiként is funkcionálhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cse