Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A Scala nevet kapta a Škoda új kompakt modellje

Leleplezték a Škoda legújabb modelljének, a Scalának a sziluettjét. Az új típusnak komoly szerepet szánnak, ettől várják a márka magasabb szintre emelését. Az egyébként nagysikerű Rapid modellt fogja leváltani, hogy milyen sikerrel, azt majd a jövő dönti el.

Scala, azaz lépcső

Vadonatúj terepkupéjának bemutatása után sem tétlenkedett a Škoda, hiszen egy még nagyobb jelentőségű újdonságot is a nagyérdemű elé tártak. A Scala jelentése lépcső, így az elnevezés tökéletesen demonstrálja azt az előre beharangozott tényt, hogy a Škoda még magasabb szintre próbálja emelni a márka már most is kedvező megítélését. A név egyébként nem egyedi, hiszen volt már a Yugo márkának is egy Scala nevű modellje, azonban az közel sem nevezhető sikertörténetnek. Az első információk csak arról szóltak, hogy ez lesz az első olyan modell, aminek a hátsó részében nem a jól megszokott indiánfej, hanem a márkanév lesz kiírva a csomagtérajtó teljes hosszában. Vélhetően nemcsak külalakban lesznek nagy változások, a belső formavilág és a műszaki teljesítmény terén is jelentős innovációkra lehet számítani. Amennyiben a motorikus adatokat vizsgáljuk, az új modellről annyit lehet tudni, hogy 90 és 150 lóerő közötti teljesítménnyel felruházva gördülnek le a futószalagról, és egy 1,0 literes CNG gázüzemű blokk is lesz a kínálatban. A Rapidhoz képest minden szinten méretnövekedés jellemzi a Scalát, hiszen a szélesség 1793, a hosszúság 4362, a tengelytáv pedig 2649 milliméter lesz. Amennyiben valaki hajlandó felárat fizetni, akkor 15 milliméterrel ültetett sportfutómű is igényelhető. Ami igazán vonzóvá teszi a Scalát, hogy a szerény külső növekedés jelentős beltéri többletet eredményez. Meglepő, de igaz, hogy a hátsó üléseknél található térdhely pontosan akkora lesz, mint amennyit egy Octavia esetében tapasztalhatunk. A csomagtartó térfogata is nagyobb, mint a Rapid esetében, hiszen itt már 1410 literes térfogatot tölthetnek meg a leendő tulajdonosok.

Innovatív megoldások

Sok új technikai fejlesztést építenek az autóba, az első és kívülről leglátványosabb újítás a LED-es fényszórók alkalmazása. A motorosan kihajtható vonóhorog, az elektromos csomagtérajtó és a dinamikus hátsó irányjelző is a modern irányváltást, azaz egy lépcsővel magasabb technikai fejlettséget hivatott prezentálni. További újítás, hogy a Scala esetében már lehetőség lesz mobiltelefonról is irányítani az ajtózárakat. A beépített SIM-kártyának köszönhetően biztosított az állandó kapcsolat a vészhívóközponttal, sőt ez fedélzeti wifiként is funkcionálhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata