Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A nedvességgel párban jár a rozsda – mit tehetünk ellene?

Rozsdafoltok több helyen jelenhetnek meg az autón – főként ahol sérülés keletkezik. Egy darabig olyan apró, hogy észre sem vesszük, aztán egyszer csak ott a gyanús vörösesbarna pötty. Az a jobbik eset, ha látható helyen jelenik meg. Gondos karbantartással megelőzhetjük a bajt.

Nem csak a karosszéria van veszélyben

A legkönnyebben ott vesszük észre a rozsdát, ahol az a leginkább szem előtt van: a karosszérián. A csapadékos idő és nagy hó szezonjában a leszakadó ágak is veszélyeztetik a fényezést, de olyan karcolást is ejthetnek, amely aztán rozsdásodni kezd. Télen a jégkaparóval is sikeresen megkarcolhatjuk a karosszériát, és a hideg idő is kikezdheti. Alapvető a jó autósampon a tisztításnál, de arra is ügyelnünk kell, hogy tárolás közben, álló helyzetben is minél kevésbé legyen nyirkos, párás az autó környezete. Az alváz különösen problémás a nedves, havas időben, hiszen az a rész érintkezik legtöbbet a rossz idő okozta szennyeződésekkel. A felpattanó kavicsok mikrosérüléseket ejthetnek rajta, azokat kimarja a sós latyak, a hólé: mire észrevesszük, már kész a baj. Ne feledkezzünk meg a megfelelő alvázvédelemről – de arról sem, hogy a pára, a nedvesség más alkatrészeket is kikezdhet, hiszen egy autó jelentős része vasból van. Nézzük, mi mindenre kell még odafigyelnünk!

Ronda lesz az autó és szétesik

A karosszéria mellett áldozatul eshetnek a féktárcsák, megeheti a rozsda a küszöböt, az ajtó belsejét, a sárvédőket, kikezdheti a kerékjáratokat. Bajt okozhat a kipufogórészlegben, tönkreteheti a padlólemezt – emlékszünk még öregapánk harminc éves Ladájára, amelynek lyukak tátongtak az alján? A sár, a hólé beszivárog a legapróbb résekbe is, és ha elhanyagoljuk a veszélyeztetett részeket, egy idő után nem csak ronda lesz az autónk, hanem darabokra is esik. Ezért aztán érdemes megjegyezni a korrózióvédelem kifejezést. A karosszériára viaszt javasolnak, vagy nanotechnológiás korrózióvédő folyadékot, a rozsdaérzékeny alkatrészekre rozsdaálló bevonatot rakathatunk. A közlekedés során autónkra tapadó kosz télen több és kíméletlenebb, mint nyáron, ezért 2-3 hetente érdemes autómosóhoz vinni a járművet, ahol kíméletesen letisztítják, és arról is gondoskodnak, hogy ne maradjon nyirkos. Az éjszakai pára ellen legjobb a fűtött garázs, de ez nem minden autónak adatik meg. Amennyiben kint kell tárolnunk az autót, ne szabad földre álljunk, hanem inkább betonozott felületre, valamint soha ne takarjuk le az autót olyan ponyvával, amely nem szellőzik! Ha „befülled”, beszorul alá a pára, az kívül-belül kedvez az oxidálódásnak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata