Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A MAN új teherautója már a jövőt idézi

A hannoveri IAA egy haszonjármű-kiállítás, ahol minden évben bemutatásra kerülnek az aktuális naptári év újdonságai. Ezen információ ismeretében senki nem lepődött meg, hogy a MAN itt mutatta be legújabb teherautó-koncepcióját.

110 év tapintható fejlődés

A MAN név pontosan 110 éve született meg a Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg AG rövidítéséből. Öt évvel később, 1923-ban bemutatásra került a világ első, sorozatgyártásra is alkalmas, közvetlen befecskendezésű, negyven lóerős dízelmotorja. A fejlődés töretlenül folytatódott, ami most konkrétan oda jutott, hogy a márka szimbólumának számító dízelmotor kikerült a legújabb modelljéből. A „keresztségben” CitE nevet kapó új modell, elektromos hajtásláncának köszönhetően, konstrukciós megközelítéssel szemlélve nagy lehetőséget jelentett a MAN mérnökei számára. A nagy fejlődés eredménye, hogy a jármű belépési magassága mindösszesen harmincöt centiméter. Ezt az alacsony belépésű fülkét úgy sikerülhetett kialakítani, hogy a kivett dízelmotor helye szinte teljes egészében felszabadult. A könnyebb belépés mellett további előnyt jelent, hogy a vezetőnek kevesebb holttérrel kell megküzdenie, hiszen így a műszerfalat és a sofőrülést is alacsonyabban lehetett elhelyezni. A teherautó jobb oldalára pusztán kényelmi okokból elektromos működésű tolóajtó került, ezzel is segítve a gyakori ki- és beszállásokat. A vezetőoldalon elhelyezkedő ajtón semmit sem változtattak, megmaradtak a sztenderd, kifelé nyíló, kilincses verziónál. A leendő vezetők komfortérzetét tovább növelheti, hogy kiegészítő hőmérsékletszabályozók kerültek beépítésre. A nyári meleg ellen hűsítő megoldást eredményez az ülésbe beépített hűtőventilátor, télen pedig a hagyományos fűtés mellett a kormányfűtő rendszert is igénybe lehet venni.

Itt sem feledkeztek el a biztonságról

Több elem is beépítésre került, ami a vezető és az áru biztonságos célba érkezését hivatott elősegíteni. Ennek egyik külsőleg igen látványos része, hogy leszerelésre kerültek a visszapillantó tükrök, amelyek helyét innentől kamerák veszik át. Ez nem számít teljesen egyedi megoldásnak, hiszen nem sokkal korábban a Mercedes-Benz által bemutatott Actros is ezt ez innovációt alkalmazza. A megoldásnak több hasznos hozadéka is van, hiszen egyfelől jobb rálátást biztosít rossz időjárási körülmények közt és éjszaka, másrészről a tükrök leszerelésével csökken a légellenállás, ezáltal alacsonyabb lesz az utastéri menetzaj és a fogyasztás is. A beépített 360 fokos madártávlati nézetnek köszönhetően a sofőr lényegében felülnézetből szemlélheti a teherautót és környezetét, így a parkolás is könnyebb manőverezést vesz igénybe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata