Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A koronavírus az autóiparban is nyomot hagy

Koronavírus a Föld képében

A koronavírus következtében kialakult válsághelyzet nem csak Európában, de a világ más részein, így például Észak-Amerikában is letette lábnyomát. Rövid időn belül krízisbe hozhatja az autógyártókat is, sokkal nagyobba, mint az elmúlt évek gazdasági válságai. Sokan azért még bíznak benne, hogy nem lesz hosszú a leállás, és addig is hitelből tudják pótolni veszteségeiket.

Sorra veszik fel a hiteleket az autógyárak

Konkrét, valós jóslatokba még senki nem tud bocsátkozni, ám az már most is kirajzolódott, hogy elég jelentős problémával áll szemben az autóipar. A Volkswagen-csoport például 2 milliárd eurós heti kiadásról nyilatkozott. Az autógyár 2019-ben kicsit több mint 16 milliárd euró, adózás előtti üzemi nyereségre tett szert, ám ebben az ütemben ez a szumma kb. két hónap alatt el is fogyna.

A többi gyártó egyelőre még nem hozott napvilágra erre vonatkozó adatokat, de azért látható, hogy mindenki alaposan benne van a slamasztikában. A híresztelések alapján a Toyota például 1000 milliárd jenes, vagyis megközelítőleg 9 milliárd dolláros kölcsönt igényelt a Sumitomo Mitsui japán banktól. Eközben a Mercedes állítólag egy 10 milliárd eurós hitelfelvétel előtt áll, de még nincs banki partnerük. A hitelfelvételekkel egyidejűleg romlik azonban az autógyártók hitelminősítése. Emiatt, ha mondjuk két hónapnál tovább nem lesznek eladások, a kisebb autómárkák akár be is zárhatják kapuikat.

A PSA és az FCA a krízishelyzet ellenére is egyesül

A koronavírus okozta válsághelyzet, az autógyárak sorozatos leállása következtében sokan megkérdőjelezték a PSA és az FCA vállalatcsoport egyesülését. Épp ezért a PSA ki is adott egy közleményt, melyből kiderül, egyelőre nem tudnak a szerződés módosításáról értekezni. “Teljes erőnkkel arra fókuszálunk, hogy megvédjük a munkavállalóinkat és a cégcsoportot. Az egyesülés aktuálisabb, mint valaha. A munkatársaink változatlan elkötelezettséggel dolgoznak az ügyön.” – derült ki a PSA Automotive News-nak eljuttatott tájékoztatójából. Az FCA egyelőre még nem nyilatkozott a hírek kapcsán.

A PSA és az FCA még tavaly decemberben hozták hírül, hogy fuzionálnak, s ezzel a világ negyedik legnagyobb autógyártójává avanzsálják magukat. Az új vállalatban egyenlő részvény-tulajdoni aránnyal bír majd a két gyártó, ám a cégvezetésben valamelyest francia dominancia lesz a megállapodás szerint. Az új igazgatótanács 11 tagból áll majd, 5-5 szavazattal a két oldalról, ám egyel a vezérigazgató is rendelkezik majd, aki történetesen a Peugeot vezetője, Carlos Tavares lesz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata