fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A koronavírus az autóiparban is nyomot hagy

Koronavírus a Föld képében

A koronavírus következtében kialakult válsághelyzet nem csak Európában, de a világ más részein, így például Észak-Amerikában is letette lábnyomát. Rövid időn belül krízisbe hozhatja az autógyártókat is, sokkal nagyobba, mint az elmúlt évek gazdasági válságai. Sokan azért még bíznak benne, hogy nem lesz hosszú a leállás, és addig is hitelből tudják pótolni veszteségeiket.

Sorra veszik fel a hiteleket az autógyárak

Konkrét, valós jóslatokba még senki nem tud bocsátkozni, ám az már most is kirajzolódott, hogy elég jelentős problémával áll szemben az autóipar. A Volkswagen-csoport például 2 milliárd eurós heti kiadásról nyilatkozott. Az autógyár 2019-ben kicsit több mint 16 milliárd euró, adózás előtti üzemi nyereségre tett szert, ám ebben az ütemben ez a szumma kb. két hónap alatt el is fogyna.

A többi gyártó egyelőre még nem hozott napvilágra erre vonatkozó adatokat, de azért látható, hogy mindenki alaposan benne van a slamasztikában. A híresztelések alapján a Toyota például 1000 milliárd jenes, vagyis megközelítőleg 9 milliárd dolláros kölcsönt igényelt a Sumitomo Mitsui japán banktól. Eközben a Mercedes állítólag egy 10 milliárd eurós hitelfelvétel előtt áll, de még nincs banki partnerük. A hitelfelvételekkel egyidejűleg romlik azonban az autógyártók hitelminősítése. Emiatt, ha mondjuk két hónapnál tovább nem lesznek eladások, a kisebb autómárkák akár be is zárhatják kapuikat.

A PSA és az FCA a krízishelyzet ellenére is egyesül

A koronavírus okozta válsághelyzet, az autógyárak sorozatos leállása következtében sokan megkérdőjelezték a PSA és az FCA vállalatcsoport egyesülését. Épp ezért a PSA ki is adott egy közleményt, melyből kiderül, egyelőre nem tudnak a szerződés módosításáról értekezni. “Teljes erőnkkel arra fókuszálunk, hogy megvédjük a munkavállalóinkat és a cégcsoportot. Az egyesülés aktuálisabb, mint valaha. A munkatársaink változatlan elkötelezettséggel dolgoznak az ügyön.” – derült ki a PSA Automotive News-nak eljuttatott tájékoztatójából. Az FCA egyelőre még nem nyilatkozott a hírek kapcsán.

A PSA és az FCA még tavaly decemberben hozták hírül, hogy fuzionálnak, s ezzel a világ negyedik legnagyobb autógyártójává avanzsálják magukat. Az új vállalatban egyenlő részvény-tulajdoni aránnyal bír majd a két gyártó, ám a cégvezetésben valamelyest francia dominancia lesz a megállapodás szerint. Az új igazgatótanács 11 tagból áll majd, 5-5 szavazattal a két oldalról, ám egyel a vezérigazgató is rendelkezik majd, aki történetesen a Peugeot vezetője, Carlos Tavares lesz.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata