Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A koronavírus az autóiparban is nyomot hagy

Koronavírus a Föld képében

A koronavírus következtében kialakult válsághelyzet nem csak Európában, de a világ más részein, így például Észak-Amerikában is letette lábnyomát. Rövid időn belül krízisbe hozhatja az autógyártókat is, sokkal nagyobba, mint az elmúlt évek gazdasági válságai. Sokan azért még bíznak benne, hogy nem lesz hosszú a leállás, és addig is hitelből tudják pótolni veszteségeiket.

Sorra veszik fel a hiteleket az autógyárak

Konkrét, valós jóslatokba még senki nem tud bocsátkozni, ám az már most is kirajzolódott, hogy elég jelentős problémával áll szemben az autóipar. A Volkswagen-csoport például 2 milliárd eurós heti kiadásról nyilatkozott. Az autógyár 2019-ben kicsit több mint 16 milliárd euró, adózás előtti üzemi nyereségre tett szert, ám ebben az ütemben ez a szumma kb. két hónap alatt el is fogyna.

A többi gyártó egyelőre még nem hozott napvilágra erre vonatkozó adatokat, de azért látható, hogy mindenki alaposan benne van a slamasztikában. A híresztelések alapján a Toyota például 1000 milliárd jenes, vagyis megközelítőleg 9 milliárd dolláros kölcsönt igényelt a Sumitomo Mitsui japán banktól. Eközben a Mercedes állítólag egy 10 milliárd eurós hitelfelvétel előtt áll, de még nincs banki partnerük. A hitelfelvételekkel egyidejűleg romlik azonban az autógyártók hitelminősítése. Emiatt, ha mondjuk két hónapnál tovább nem lesznek eladások, a kisebb autómárkák akár be is zárhatják kapuikat.

A PSA és az FCA a krízishelyzet ellenére is egyesül

A koronavírus okozta válsághelyzet, az autógyárak sorozatos leállása következtében sokan megkérdőjelezték a PSA és az FCA vállalatcsoport egyesülését. Épp ezért a PSA ki is adott egy közleményt, melyből kiderül, egyelőre nem tudnak a szerződés módosításáról értekezni. “Teljes erőnkkel arra fókuszálunk, hogy megvédjük a munkavállalóinkat és a cégcsoportot. Az egyesülés aktuálisabb, mint valaha. A munkatársaink változatlan elkötelezettséggel dolgoznak az ügyön.” – derült ki a PSA Automotive News-nak eljuttatott tájékoztatójából. Az FCA egyelőre még nem nyilatkozott a hírek kapcsán.

A PSA és az FCA még tavaly decemberben hozták hírül, hogy fuzionálnak, s ezzel a világ negyedik legnagyobb autógyártójává avanzsálják magukat. Az új vállalatban egyenlő részvény-tulajdoni aránnyal bír majd a két gyártó, ám a cégvezetésben valamelyest francia dominancia lesz a megállapodás szerint. Az új igazgatótanács 11 tagból áll majd, 5-5 szavazattal a két oldalról, ám egyel a vezérigazgató is rendelkezik majd, aki történetesen a Peugeot vezetője, Carlos Tavares lesz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.