Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A kevlár előnyei a többivel szemben

Kevlárból készült kuplung

Miben különbözik a kevlárkuplung a társaitól? Mit tartalmaz? Milyen előnyökkel bír? Kiknek és milyen típusú autókba ajánlott? Mennyire bírják a komolyabb megterhelést? Milyen a kopásállóságuk? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a kevlárkuplunggal kapcsolatban!

A kevlárkuplungok kifejezetten sportautókhoz lettek kifejlesztve

A kuplungcsere során mindenképpen olyan változatot kell beszerezni, mely tökéletesen alkalmazkodik a sofőr vezetési stílusához. A kompozit anyagból készült kuplungok, melyekhez súrlódó betéteket tettek leginkább az átlagos sofőröknek valók. A nyugodt, kényelmes tempóhoz lettek kifejlesztve. A kevlárkuplungok jelentősen eltérnek ezektől a változatoktól, a kevlár mellett alumíniumot és rezet is tartalmaznak. Kifejezetten sportautókhoz lettek kifejlesztve, leginkább az agresszív vezetési stílust kedvelők igényeit elégítik ki. Nagyon jól bírják a komolyabb megterhelést és a magasabb hőmérsékletet. Ráadásul a kopásállóságuk is sokkal jobb, mint a kompozit anyagból készült változatoké.

Hogyan előzhető meg a kevlárkuplung meghibásodása?

Természetesen a kevlárkuplungok is meghibásodhatnak ugyanúgy, mint a kompozit anyagból készült változatok. Még annak ellenére is, hogy jobban bírják a megterhelést. Van néhány teendő, mellyel megelőzhető az esetleges meghibásodás. Például ellenőrizni kell, hogy a pedál útja megfelelő-e. Ezt a feladatot érdemes szakemberrel elvégeztetni. Amennyiben gond van a pedálúttal, akadályozva van a kuplung kioldódása, melynek következtében túlmelegedhet és megcsavarodhat az alkatrész. Továbbá a vezetési stílusra is érdemes figyelni, hogy ne csökkenjen az alkatrész élettartama. Indulást követően körülbelül két-három másodperccel érdemes felengedni a pedált teljesen. Nem szabad túl nagy fordulatszámmal elindulni. Továbbá az alkatrészek túlzott felmelegedése elkerülhető a lejtőn való ereszkedés közben az 1-esbe váltással és a fék többszöri megnyomásával. Mindemellett nem szabad túlterhelni a motort, például, ha elakad az autó. Inkább a vontatást kell választani ebben az esetben. Milyen jelek utalhatnak a meghibásodásra? Többek között az autó motorjának lassabb felpörgése, a sebességváltáskor jelentkező szokatlan hang, a kuplungpedál lenyomásakor jelentkező vibrálás, illetve az is a meghibásodásra utal, ha nem lehet sebességet váltani. Amennyiben meghibásodik a kuplung, fel kell keresni egy szakembert, aki speciális, nagy precizitású mérőműszerekkel elvégzi az alkatrész állapotának ellenőrzését.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata