Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért hasznos a kuplung munkahenger javítókészlet?

Kuplung munkahenger a kézben

Milyen esetben lehet szükség kuplung munkahenger javítókészletre? Miért is hasznos? Miket tartalmaz? Mit kell tudni a kuplung munkahengerről? Milyen szerepe van a sebességváltásban? Milyen jelek utalhatnak a meghibásodására? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket az alkatrésszel és a javítókészlettel kapcsolatban!

Mit kell tudni a kuplung munkahengerről? Milyen jelek utalnak a meghibásodására?

A kuplung munkahenger a kuplungrendszer fontos része, a sebességváltást teszi lehetővé. Nélküle gyakorlatilag nem is tudunk sebességet váltani. Az egyik legfontosabb alkatrész, mivel a feladata a kuplungrendszer kuplungtárcsával való összekapcsolása vagy szétválasztása. A különféle kuplungokhoz többféle kuplung munkahenger tartozik. Szóval minden esetben alaposan le kell ellenőrizni, hogy melyik típus való az autóba. Leggyakrabban a munkahenger és a kuplung főhenger megy tönkre. Ilyenkor levegőssé válik a rendszer és gond adódik a fogaskerekek szétválasztásával. Amennyiben a kuplungtárcsa nem nyomódik megfelelően a kuplungrendszerhez, nem lehet sebességet váltani, recsegés-ropogás hallható váltás közben. Milyen jelek utalhatnak a kuplung munkahenger meghibásodására? Ha csökken a munkafolyadékszint, akkor valószínűleg szivárog a munkafolyadék, melynek hátterében a tömítőelemek elhasználódása áll. Amennyiben nem működik megfelelően a sebességváltó, valószínűleg a dugattyú vagy a rugó hibásodott meg. A kuplung munkahenger meghibásodásának első jelénél, például ha megnő a kuplungpedál holtjátéka, szervizbe kell vinni a gépjárművet, ahol megállapítják a hiba okát és a javító készlet alkalmazásával megszüntethető a probléma oka.

Miket tartalmaz a kuplung munkahenger javítókészlet?

A kuplung munkahenger javítókészlet az alkatrész javítására szolgál. A készlet minden olyan eszközt tartalmaz, melyre szükség lehet a javítás során és lehetővé teszik a gyors helyreállítást. A kuplung munkahenger javítókészletek tartalma függ a gyártótól, valamint a gépjárművek jellemzőitől. Az esetek többségében a készletek tartalmaznak dugattyú és visszahúzó rugót, valamint tömítéseket, porvédőt és rögzítő, leszorító gyűrűt. Ezek közül a legfontosabb mozgó alkatrész a dugattyú, mely a hengerházon belül található és a kuplung főhenger készteti mozgásra, majd egy rugónak köszönhetően újra alaphelyzetbe áll vissza. A porvédő védelmet nyújt a különféle szennyeződések ellen a hengerház és a folyadék számára. A tömítések feladata pedig értelemszerűen a hengerház tömítettségének biztosítása.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson