Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért hasznos a kuplung munkahenger javítókészlet?

Kuplung munkahenger a kézben

Milyen esetben lehet szükség kuplung munkahenger javítókészletre? Miért is hasznos? Miket tartalmaz? Mit kell tudni a kuplung munkahengerről? Milyen szerepe van a sebességváltásban? Milyen jelek utalhatnak a meghibásodására? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket az alkatrésszel és a javítókészlettel kapcsolatban!

Mit kell tudni a kuplung munkahengerről? Milyen jelek utalnak a meghibásodására?

A kuplung munkahenger a kuplungrendszer fontos része, a sebességváltást teszi lehetővé. Nélküle gyakorlatilag nem is tudunk sebességet váltani. Az egyik legfontosabb alkatrész, mivel a feladata a kuplungrendszer kuplungtárcsával való összekapcsolása vagy szétválasztása. A különféle kuplungokhoz többféle kuplung munkahenger tartozik. Szóval minden esetben alaposan le kell ellenőrizni, hogy melyik típus való az autóba. Leggyakrabban a munkahenger és a kuplung főhenger megy tönkre. Ilyenkor levegőssé válik a rendszer és gond adódik a fogaskerekek szétválasztásával. Amennyiben a kuplungtárcsa nem nyomódik megfelelően a kuplungrendszerhez, nem lehet sebességet váltani, recsegés-ropogás hallható váltás közben. Milyen jelek utalhatnak a kuplung munkahenger meghibásodására? Ha csökken a munkafolyadékszint, akkor valószínűleg szivárog a munkafolyadék, melynek hátterében a tömítőelemek elhasználódása áll. Amennyiben nem működik megfelelően a sebességváltó, valószínűleg a dugattyú vagy a rugó hibásodott meg. A kuplung munkahenger meghibásodásának első jelénél, például ha megnő a kuplungpedál holtjátéka, szervizbe kell vinni a gépjárművet, ahol megállapítják a hiba okát és a javító készlet alkalmazásával megszüntethető a probléma oka.

Miket tartalmaz a kuplung munkahenger javítókészlet?

A kuplung munkahenger javítókészlet az alkatrész javítására szolgál. A készlet minden olyan eszközt tartalmaz, melyre szükség lehet a javítás során és lehetővé teszik a gyors helyreállítást. A kuplung munkahenger javítókészletek tartalma függ a gyártótól, valamint a gépjárművek jellemzőitől. Az esetek többségében a készletek tartalmaznak dugattyú és visszahúzó rugót, valamint tömítéseket, porvédőt és rögzítő, leszorító gyűrűt. Ezek közül a legfontosabb mozgó alkatrész a dugattyú, mely a hengerházon belül található és a kuplung főhenger készteti mozgásra, majd egy rugónak köszönhetően újra alaphelyzetbe áll vissza. A porvédő védelmet nyújt a különféle szennyeződések ellen a hengerház és a folyadék számára. A tömítések feladata pedig értelemszerűen a hengerház tömítettségének biztosítása.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!