Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért hasznos a kuplung munkahenger javítókészlet?

Kuplung munkahenger a kézben

Milyen esetben lehet szükség kuplung munkahenger javítókészletre? Miért is hasznos? Miket tartalmaz? Mit kell tudni a kuplung munkahengerről? Milyen szerepe van a sebességváltásban? Milyen jelek utalhatnak a meghibásodására? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket az alkatrésszel és a javítókészlettel kapcsolatban!

Mit kell tudni a kuplung munkahengerről? Milyen jelek utalnak a meghibásodására?

A kuplung munkahenger a kuplungrendszer fontos része, a sebességváltást teszi lehetővé. Nélküle gyakorlatilag nem is tudunk sebességet váltani. Az egyik legfontosabb alkatrész, mivel a feladata a kuplungrendszer kuplungtárcsával való összekapcsolása vagy szétválasztása. A különféle kuplungokhoz többféle kuplung munkahenger tartozik. Szóval minden esetben alaposan le kell ellenőrizni, hogy melyik típus való az autóba. Leggyakrabban a munkahenger és a kuplung főhenger megy tönkre. Ilyenkor levegőssé válik a rendszer és gond adódik a fogaskerekek szétválasztásával. Amennyiben a kuplungtárcsa nem nyomódik megfelelően a kuplungrendszerhez, nem lehet sebességet váltani, recsegés-ropogás hallható váltás közben. Milyen jelek utalhatnak a kuplung munkahenger meghibásodására? Ha csökken a munkafolyadékszint, akkor valószínűleg szivárog a munkafolyadék, melynek hátterében a tömítőelemek elhasználódása áll. Amennyiben nem működik megfelelően a sebességváltó, valószínűleg a dugattyú vagy a rugó hibásodott meg. A kuplung munkahenger meghibásodásának első jelénél, például ha megnő a kuplungpedál holtjátéka, szervizbe kell vinni a gépjárművet, ahol megállapítják a hiba okát és a javító készlet alkalmazásával megszüntethető a probléma oka.

Miket tartalmaz a kuplung munkahenger javítókészlet?

A kuplung munkahenger javítókészlet az alkatrész javítására szolgál. A készlet minden olyan eszközt tartalmaz, melyre szükség lehet a javítás során és lehetővé teszik a gyors helyreállítást. A kuplung munkahenger javítókészletek tartalma függ a gyártótól, valamint a gépjárművek jellemzőitől. Az esetek többségében a készletek tartalmaznak dugattyú és visszahúzó rugót, valamint tömítéseket, porvédőt és rögzítő, leszorító gyűrűt. Ezek közül a legfontosabb mozgó alkatrész a dugattyú, mely a hengerházon belül található és a kuplung főhenger készteti mozgásra, majd egy rugónak köszönhetően újra alaphelyzetbe áll vissza. A porvédő védelmet nyújt a különféle szennyeződések ellen a hengerház és a folyadék számára. A tömítések feladata pedig értelemszerűen a hengerház tömítettségének biztosítása.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata