fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Szerszámok, amik jól jöhetnek a féltengelyszereléshez

Új féltengely

A féltengely továbbítja a hajtást a motortól a kerekekhez. Mi a teendő, ha meghibásodik? Érdemes minél hamarabb felkeresni egy szervizt, ahol szakszerűen elvégzik a javítást vagy a cserét. Mi a teendő, ha mégis otthon kerül sor a féltengely szerelésére?

Követni kell az adott gépjárműhöz tartozó szervizkönyv utasításait

A gépjármű hajtásláncában található a féltengely, mely közvetíti a nyomatékot a motortól a hajtott kerekek felé. Négy részből áll: harangból, csillagból, kosárból és golyókból. Milyen jelek utalhatnak a meghibásodásra? Többnyire a gépjármű elindulásakor jelentkező kattogó hang. Amennyiben otthon kerül sor a féltengely szerelésére, pontosan kell követni az adott gépjárműhöz tartozó szervizkönyv utasításait. A leírásban részletezve vannak a megfelelő lépések. A szerelés során arra mindenképpen figyelni kell, hogy ne kerüljön mozgásba az autó, különben lerövidül a féltengely élettartama. Milyen szerszámokra lehet szükség a féltengely szerelése során? Amennyiben a féltengely gumiharangot kell cserélni, szükség lehet egy féltengely gumiharang felszerelő kúpra, mellyel a féltengelycsukló levétele nélkül elvégezhető a csere. Segítségével gyorsabban és egyszerűbben elvégezhető a csere. Mindemellett a meghibásodás pontos okától függően szükség lehet többek között univerzális féltengely lehúzóra, univerzális féltengely bilincsfogóra, gumiharang bilincsfogóra, gumiharang behúzóra, gumiharang felrakó szerszámra és féltengely-kerékagy összenyomó készletre.

Mi a teendő, ha a féltengely csuklót kell cserélni?

Ahogy már említettük, a legjobb, ha szervizbe kerül az autó, amennyiben gond van a féltengellyel. A féltengely csukló cserére akkor szorul, ha a porvédőgumi megsérül és a kenőanyag szivárogni kezd. Ekkor szennyezőanyagok kerülhetnek a résekbe, mely károsodást eredményez. Mindez kopogó zajt okoz működés közben. Amikor megszorul a féltengely csukló, akkor eltörik és cserélni kell. A csere első lépéseként el kell távolítani a rögzítőcsavarokat és ki kell húzni az agyból a csukló szárát, így a féltengely kicsúsztatható a sebességváltóból. Ekkor már eltávolíthatóvá válik a csukló és kicserélhető az új változatra. Ennél a lépésnél érdemes ellenőrizni a további illesztések gumi házát és amennyiben szükséges, el kell végezni a cserét. Mindemellett fel kell helyezni a rögzítőszalagokat és fel kell tölteni a porvédőt kenőanyaggal. Ezt követően nincs más hátra, mint a féltengely visszaszerelése. Jól látható, hogy a féltengely csukló cseréje nem egyszerű feladat, hiszen a legkisebb hiba is sokat árthat. Ráadásul speciális szerszámok beszerzésére is szükség van, mely további költségekkel jár.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata