Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A Dubaji luxus rendőrautók világa

Az ember gyarló, sokszor követ el apró baklövéseket, vagy akár súlyos bűnöket is. Történjen bármi, egyel azért soha ne próbálkozzunk: autóval meglépni a dubaji zsaruk elől.

A rendőrségnek is illenie kell a luxus-összképhez

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, s a világ egyik leggazdagabb városa. Éppen ezért a nemzeti rendőrségnek sincsenek anyagi gondjai… Annyira nincsenek, hogy a világ legfullossabb és legdrágább autóit is rendőri szolgálatba állítják. Persze a pálmafák és gigászi felhőkarcolók városában nem csak ilyen sportautókkal járőröznek a zsaruk; szép számmal használnak olyanokat is, amik 300-400 km/h-val is tudnak menni. Ha Dubajban járunk, ne lepődjünk meg tehát, ha Lamborghinivel, Aston Martinnal, Bentley-vel, Ferrarival vagy Chevrolet-val látjuk furikázni a rendőröket.

A valódi munkát hagyományos rendőrautók végzik

A dubaji luxus-rendőrautókról mindenkinek az jut eszébe, hogy a tömérdek luxus sportkocsi miatt kellenek gyors járőrautók. Ám a valóságban ezeket nem, hogy üldözéshez, de semmilyen más akcióhoz sem alkalmazzák. Egy Bugattival őrködő rendőr például már egy kisebb lopáshoz is segítséget hív, ami viszont csak hagyományos kocsival érkezik. A hagyományos szó természetesen nem a mi hétköznapi szavunknak felel meg, hanem pl. egy BMW-nek vagy valamely amerikai SUV-nak. A gyorshajtás lebuktatásához pedig nem is a méregdrága autókat használják, hanem a sebességmérőt. Az autópályákon minden kilométeren található egy, és ha az autós 140-nél gyorsabban megy, akkor 600 dirhammal – kb. 42 000 forinttal – gazdagítja az ottani államkincstárat. Még ez sem mondható kimondottan szigorúnak, ám a büntetést úgy szabják ki, hogy ha a delikvens bámészkodik a tájban és mondjuk 4 kilométeren át megy 150-el, akkor néggyel szorzódik a büntetés is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.