Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Már minden huszadik új autó alternatív hajtású

Az elektromos, hibrid és gázüzemű autók részaránya egy év alatt 4,7%-ra emelkedett Németországban az energiahivatal kimutatása szerint. Jelenleg 31 márka 150 alternatív meghajtású példánya áll a németek rendelkezésére.

Dinamikus ütemben növekszik a piac

Gyarapodik az alternatív hajtású autók száma Németországban: az újonnan forgalomba helyezett autókból az első negyedévben például minden 20. jármű alternatív hajtású volt. Az energiahivatal felmérése alapján 2018. első három hónapjában a hibrid, gázüzemű és elektromos járművek részaránya 1 év leforgása alatt 2,8%-ról 4,7%-ra növekedett. Jóllehet, az ilyen járművek száma még csekély a megszokottakéhoz képest, ám piacuk ezekkel ellentétben sokkal lendületesebben gyarapszik. Míg 2017-ben a forgalomba helyezett megszokott járművek száma 2,7%-kal emelkedett, addig az alternatív hajtású járműveké 80%-kal. Idén, az első 3 hónapban részarányuk már elérte a 4,7%-ot az összes forgalomba helyezett autók között. Érdemes még megemlíteni, hogy az első negyedévben a 283 000 dízeljárműnek közel dupláját, 553 000 kocsit helyeztek forgalomba benzinesből – 2017-ben még csak 1,5-szeres volt a benzinesek előnye.

31 gyártó, 150 alternatív hajtású modell

Az összes alternatív hajtású kocsik közül 22%-ot képviselnek a kizárólag elektromos meghajtású kocsik 9102 eladott példánnyal az első negyedévben. Ezen belül is 20% a hálózatról árammal tölthető „plug-in” hibrideké 8447 forgalomba helyezett kocsival. A 19 834 hibrid, azaz robbanómotoros-elektromos kocsik 48%-ot képviseltek az alternatív meghajtásúak között. Jelentősen nőtt a CNG-vel (nagynyomású földgázzal) működtetett kocsik aránya: a tavalyi 3%-ról 7%-ra. Az LPG autógázzal működtetett autóknál azonban visszaesést tapasztaltak, 4%-ról 3%-ra. Jelenleg 31 márka 150 alternatív hajtású modellje áll a németek rendelkezésére.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata