Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Már minden huszadik új autó alternatív hajtású

Az elektromos, hibrid és gázüzemű autók részaránya egy év alatt 4,7%-ra emelkedett Németországban az energiahivatal kimutatása szerint. Jelenleg 31 márka 150 alternatív meghajtású példánya áll a németek rendelkezésére.

Dinamikus ütemben növekszik a piac

Gyarapodik az alternatív hajtású autók száma Németországban: az újonnan forgalomba helyezett autókból az első negyedévben például minden 20. jármű alternatív hajtású volt. Az energiahivatal felmérése alapján 2018. első három hónapjában a hibrid, gázüzemű és elektromos járművek részaránya 1 év leforgása alatt 2,8%-ról 4,7%-ra növekedett. Jóllehet, az ilyen járművek száma még csekély a megszokottakéhoz képest, ám piacuk ezekkel ellentétben sokkal lendületesebben gyarapszik. Míg 2017-ben a forgalomba helyezett megszokott járművek száma 2,7%-kal emelkedett, addig az alternatív hajtású járműveké 80%-kal. Idén, az első 3 hónapban részarányuk már elérte a 4,7%-ot az összes forgalomba helyezett autók között. Érdemes még megemlíteni, hogy az első negyedévben a 283 000 dízeljárműnek közel dupláját, 553 000 kocsit helyeztek forgalomba benzinesből – 2017-ben még csak 1,5-szeres volt a benzinesek előnye.

31 gyártó, 150 alternatív hajtású modell

Az összes alternatív hajtású kocsik közül 22%-ot képviselnek a kizárólag elektromos meghajtású kocsik 9102 eladott példánnyal az első negyedévben. Ezen belül is 20% a hálózatról árammal tölthető „plug-in” hibrideké 8447 forgalomba helyezett kocsival. A 19 834 hibrid, azaz robbanómotoros-elektromos kocsik 48%-ot képviseltek az alternatív meghajtásúak között. Jelentősen nőtt a CNG-vel (nagynyomású földgázzal) működtetett kocsik aránya: a tavalyi 3%-ról 7%-ra. Az LPG autógázzal működtetett autóknál azonban visszaesést tapasztaltak, 4%-ról 3%-ra. Jelenleg 31 márka 150 alternatív hajtású modellje áll a németek rendelkezésére.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.