Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

130-cal az autópályán? Van, ahol így is megbüntethetnek!

A hazai sebességhatárokat mindenki ismeri: Magyarországon lakott területen belül 50, azon kívül 90, autóúton 110, autópályán 130 kilométer/óra a maximum. Ha azonban külföldre utazunk, nem mindenhol van ez ugyanígy: felfelé és lefelé is találunk eltérést.

Magyarország, Ausztria, Horvátország

A személygépkocsikra vonatkozóan hasonló értékhatárokat találunk, ám némi eltérés lehet néhány országban a Magyar Autóklub tájékoztatása szerint. Fontos, hogy ezek csak akkor érvényesek, ha utánfutó nélkül utazunk. Ausztriában például – Magyarországhoz hasonlóan – szintén 50 kilométer/órával lehet haladni lakott területen belül, de vannak települések, ahol csupán 30 a megengedett sebesség, erre táblával külön figyelmeztetnek. Országúton és autóúton egyaránt 100, autópályán 130 a megengedett óránkénti tempó, de például éjjel 22 és hajnal 5 óra között az A10-es, A12-es, A13-as és A14-es autópályán ez csupán 110 lehet. Horvátországban a miénkhez hasonlóan 50, 90, 110, 130 a tagolás, de a fiatal vezetők számára alacsonyabb sebességhatárok vannak érvényben: 50, 80, 100 és 120 kilométer/óra.

Németország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia

Németországban lakott területen kívül és autóúton 100-zal mehetünk, de az autópályán nincs limit, csak az autó minősége szabhat határt a sebességnek. Viszont ha túllépjük az ajánlott 130 kilométer/órát, baj esetén bukjuk a biztosításunkat. Az olaszoknál lakott területen belül lehet menni néhány helyen 70-nel, ezek a városi autópályák. Városon kívül 90, autóúton 100 a limit, autópályán pedig legtöbbször 130, de egyes helyeken például 150, míg friss jogosítvánnyal három évig csupán 100 kilométer/óra a felső határ. Szlovákiában is van városi autópálya lakott területen belül, ezeken 90-nel lehet hasítani, Szlovéniában lakott területen belül 50 az alap, de akadnak városok, ahol táblával jelzik a 30-as maximumot.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson