Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

130-cal az autópályán? Van, ahol így is megbüntethetnek!

A hazai sebességhatárokat mindenki ismeri: Magyarországon lakott területen belül 50, azon kívül 90, autóúton 110, autópályán 130 kilométer/óra a maximum. Ha azonban külföldre utazunk, nem mindenhol van ez ugyanígy: felfelé és lefelé is találunk eltérést.

Magyarország, Ausztria, Horvátország

A személygépkocsikra vonatkozóan hasonló értékhatárokat találunk, ám némi eltérés lehet néhány országban a Magyar Autóklub tájékoztatása szerint. Fontos, hogy ezek csak akkor érvényesek, ha utánfutó nélkül utazunk. Ausztriában például – Magyarországhoz hasonlóan – szintén 50 kilométer/órával lehet haladni lakott területen belül, de vannak települések, ahol csupán 30 a megengedett sebesség, erre táblával külön figyelmeztetnek. Országúton és autóúton egyaránt 100, autópályán 130 a megengedett óránkénti tempó, de például éjjel 22 és hajnal 5 óra között az A10-es, A12-es, A13-as és A14-es autópályán ez csupán 110 lehet. Horvátországban a miénkhez hasonlóan 50, 90, 110, 130 a tagolás, de a fiatal vezetők számára alacsonyabb sebességhatárok vannak érvényben: 50, 80, 100 és 120 kilométer/óra.

Németország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia

Németországban lakott területen kívül és autóúton 100-zal mehetünk, de az autópályán nincs limit, csak az autó minősége szabhat határt a sebességnek. Viszont ha túllépjük az ajánlott 130 kilométer/órát, baj esetén bukjuk a biztosításunkat. Az olaszoknál lakott területen belül lehet menni néhány helyen 70-nel, ezek a városi autópályák. Városon kívül 90, autóúton 100 a limit, autópályán pedig legtöbbször 130, de egyes helyeken például 150, míg friss jogosítvánnyal három évig csupán 100 kilométer/óra a felső határ. Szlovákiában is van városi autópálya lakott területen belül, ezeken 90-nel lehet hasítani, Szlovéniában lakott területen belül 50 az alap, de akadnak városok, ahol táblával jelzik a 30-as maximumot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata