Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Viszlát, öreg dízel!

Az északnyugat-olaszországi Lombardia és Piemonte tartományok mellett Brüsszelből is kitiltották az öreg dízeleket. A tilalmat megszegők minden esetben komoly bírságra számíthatnak a helyi hatóságoktól. A korlátozást nem árt komolyan venni, a kiszabott bírságok meghaladhatják akár a 100 ezer forintos összeget is.

Észak-Olaszország

Nem várhattak tovább a Pó-Alföld települései a közlekedési szigorítással, ugyanis minden mérés szerint ez Európa legszennyezettebb levegőjű régiója. Lombardia és Piemonte mellett Venetóban, továbbá Emilia-Romagnában egyidejűleg vezették be az öreg dízelüzemű gépkocsikat érintő tilalmat. Az októbertől életbe lépett határozat szerint a tartományok 30 ezer lakosnál nagyobb lélekszámú településein dízelstop lép életbe. A határozat honfitársainkat is érintheti, hiszen sok magyar jár Milánó, Torino, Bologna, Modena vagy Parma környékén. A bevezetett korlátozás minden hét hétfőjén lép életbe és péntekig tart majd és az Euro 3-as vagy még ennél is rosszabb környezetvédelmi besorolású dízelüzemű gépkocsikat érinti. A korlátozás időtartama nem egységes, konkrétan városonként változó. A területen lévő legnagyobb városban, Milánóban reggel fél kilenctől este fél hétig tart. A büntetés összege akár a 600 eurót is elérheti, de a legkisebb büntetés is 80 euró. A 600 eurós bírságra egyébként az számíthat, aki a sokadik büntetés után sem hajlandó megválni autójától. Az előzetes kalkulációk szerint, az újonnan bevezetett szigorítások a térségben valamivel több, mint kétmillió személyautót érintenek, amelyek a terület járműparkjának körülbelül egynegyedét adják. Az elképzelések szerint 2020-tól az Euro 4-es, öt évvel később pedig a 2009 és 2014 között forgalomba helyezett Euro 5-ös dízelautókat is kivonják a forgalomból.

Brüsszel

Nem hajthatnak be Brüsszel Fővárosi Régióba a 22 évesnél idősebb, továbbá az alacsony környezetvédelmi besorolású dízelüzemű járművek. Az alacsony kibocsájtási zónába eleinte csak a legrosszabb környezetvédelmi osztályú dízelek nem léphetnek be, ám a közeljövőben további szigorításokat fognak eszközölni. Az elképzelések szerint 2025-ig valamennyi dízelüzemű járművet ki fogják tiltani a brüsszeli úthálózatról. Az elmúlt hetekben 300 erre figyelmeztető táblát helyeztek ki a zóna határán. Az ellenőrzés megkönnyítése érdekében 180 térfigyelő kamerát is felszereltek, ezek rendszám alapján fogják ellenőrizni az itt közlekedő autókat. A rendelet egyébként nem vonatkozik a tűzoltó és mentő járművekre, továbbá az oldtimer kategóriába sorolt autóritkaságoknak sem kell tartania az új rendelettől.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.