Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Viszlát, öreg dízel!

Az északnyugat-olaszországi Lombardia és Piemonte tartományok mellett Brüsszelből is kitiltották az öreg dízeleket. A tilalmat megszegők minden esetben komoly bírságra számíthatnak a helyi hatóságoktól. A korlátozást nem árt komolyan venni, a kiszabott bírságok meghaladhatják akár a 100 ezer forintos összeget is.

Észak-Olaszország

Nem várhattak tovább a Pó-Alföld települései a közlekedési szigorítással, ugyanis minden mérés szerint ez Európa legszennyezettebb levegőjű régiója. Lombardia és Piemonte mellett Venetóban, továbbá Emilia-Romagnában egyidejűleg vezették be az öreg dízelüzemű gépkocsikat érintő tilalmat. Az októbertől életbe lépett határozat szerint a tartományok 30 ezer lakosnál nagyobb lélekszámú településein dízelstop lép életbe. A határozat honfitársainkat is érintheti, hiszen sok magyar jár Milánó, Torino, Bologna, Modena vagy Parma környékén. A bevezetett korlátozás minden hét hétfőjén lép életbe és péntekig tart majd és az Euro 3-as vagy még ennél is rosszabb környezetvédelmi besorolású dízelüzemű gépkocsikat érinti. A korlátozás időtartama nem egységes, konkrétan városonként változó. A területen lévő legnagyobb városban, Milánóban reggel fél kilenctől este fél hétig tart. A büntetés összege akár a 600 eurót is elérheti, de a legkisebb büntetés is 80 euró. A 600 eurós bírságra egyébként az számíthat, aki a sokadik büntetés után sem hajlandó megválni autójától. Az előzetes kalkulációk szerint, az újonnan bevezetett szigorítások a térségben valamivel több, mint kétmillió személyautót érintenek, amelyek a terület járműparkjának körülbelül egynegyedét adják. Az elképzelések szerint 2020-tól az Euro 4-es, öt évvel később pedig a 2009 és 2014 között forgalomba helyezett Euro 5-ös dízelautókat is kivonják a forgalomból.

Brüsszel

Nem hajthatnak be Brüsszel Fővárosi Régióba a 22 évesnél idősebb, továbbá az alacsony környezetvédelmi besorolású dízelüzemű járművek. Az alacsony kibocsájtási zónába eleinte csak a legrosszabb környezetvédelmi osztályú dízelek nem léphetnek be, ám a közeljövőben további szigorításokat fognak eszközölni. Az elképzelések szerint 2025-ig valamennyi dízelüzemű járművet ki fogják tiltani a brüsszeli úthálózatról. Az elmúlt hetekben 300 erre figyelmeztető táblát helyeztek ki a zóna határán. Az ellenőrzés megkönnyítése érdekében 180 térfigyelő kamerát is felszereltek, ezek rendszám alapján fogják ellenőrizni az itt közlekedő autókat. A rendelet egyébként nem vonatkozik a tűzoltó és mentő járművekre, továbbá az oldtimer kategóriába sorolt autóritkaságoknak sem kell tartania az új rendelettől.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata