fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Viszlát, öreg dízel!

Az északnyugat-olaszországi Lombardia és Piemonte tartományok mellett Brüsszelből is kitiltották az öreg dízeleket. A tilalmat megszegők minden esetben komoly bírságra számíthatnak a helyi hatóságoktól. A korlátozást nem árt komolyan venni, a kiszabott bírságok meghaladhatják akár a 100 ezer forintos összeget is.

Észak-Olaszország

Nem várhattak tovább a Pó-Alföld települései a közlekedési szigorítással, ugyanis minden mérés szerint ez Európa legszennyezettebb levegőjű régiója. Lombardia és Piemonte mellett Venetóban, továbbá Emilia-Romagnában egyidejűleg vezették be az öreg dízelüzemű gépkocsikat érintő tilalmat. Az októbertől életbe lépett határozat szerint a tartományok 30 ezer lakosnál nagyobb lélekszámú településein dízelstop lép életbe. A határozat honfitársainkat is érintheti, hiszen sok magyar jár Milánó, Torino, Bologna, Modena vagy Parma környékén. A bevezetett korlátozás minden hét hétfőjén lép életbe és péntekig tart majd és az Euro 3-as vagy még ennél is rosszabb környezetvédelmi besorolású dízelüzemű gépkocsikat érinti. A korlátozás időtartama nem egységes, konkrétan városonként változó. A területen lévő legnagyobb városban, Milánóban reggel fél kilenctől este fél hétig tart. A büntetés összege akár a 600 eurót is elérheti, de a legkisebb büntetés is 80 euró. A 600 eurós bírságra egyébként az számíthat, aki a sokadik büntetés után sem hajlandó megválni autójától. Az előzetes kalkulációk szerint, az újonnan bevezetett szigorítások a térségben valamivel több, mint kétmillió személyautót érintenek, amelyek a terület járműparkjának körülbelül egynegyedét adják. Az elképzelések szerint 2020-tól az Euro 4-es, öt évvel később pedig a 2009 és 2014 között forgalomba helyezett Euro 5-ös dízelautókat is kivonják a forgalomból.

Brüsszel

Nem hajthatnak be Brüsszel Fővárosi Régióba a 22 évesnél idősebb, továbbá az alacsony környezetvédelmi besorolású dízelüzemű járművek. Az alacsony kibocsájtási zónába eleinte csak a legrosszabb környezetvédelmi osztályú dízelek nem léphetnek be, ám a közeljövőben további szigorításokat fognak eszközölni. Az elképzelések szerint 2025-ig valamennyi dízelüzemű járművet ki fogják tiltani a brüsszeli úthálózatról. Az elmúlt hetekben 300 erre figyelmeztető táblát helyeztek ki a zóna határán. Az ellenőrzés megkönnyítése érdekében 180 térfigyelő kamerát is felszereltek, ezek rendszám alapján fogják ellenőrizni az itt közlekedő autókat. A rendelet egyébként nem vonatkozik a tűzoltó és mentő járművekre, továbbá az oldtimer kategóriába sorolt autóritkaságoknak sem kell tartania az új rendelettől.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata